Травми, счупвания, навяхвания. Ставни проблеми. Менискус. Кръстни връзки | Операция на менискус

Напиши отговор
 • RE: Операция на менискус
  от Eligeog | 26.01.2023 16:08

  Здравейте! На майка ми и предстои повторна операция на менискус. Предложено й бе поставяне на инжекция хиалоронова киселина в края на артроскопията за по-бързо възстановяване. При първата операция, при друг специалист не се е обсъждала такава. Нито при консултациите с още няколко ортопеда, през които минахме. Чудя се дали има някой които си е поставил такава по време на артроскопия? Дали изобщо има някакъв ефкт от нея в конкретната ситуация
 • RE: Операция на менискус
  от Дияна Петкова | 03.05.2021 20:16

  Моята операция на минискус беше при др.динко хубенов преди около година. Останах изключително недоволна от извършената операция 6м след като бях оперирана болките продължаваха коляното ми беше по нестабилно от преди. В последствие се наложи отново да се оперирам при друг известен ортопед за щастие той оправи грешките на др.хубенов и сега се движа както преди без болка. Имам и много познати които са се оперирали при хубенов и те са много не доволни вече се претупват операцийте не отделя повече от 10-20мин на човек тъй като на ден оперира може би над 15 лица.при контролните прегледи му споменах че не съм доволна от операцията тогава той започна да се държи изключително нагло и ме изгони от кабинета си.
 • Re: Операция на менискус
  от Силвия | 04.07.2018 22:19

  Здравейте! Моята операция беше д-р Хубенов, но е доста по-тежка от операцията на мениска ( луксация на капачката, следствие от което се отчупва хрущял, скъсани коленни връзки и увредено сухожилие). Моето възстановяване е около месец, но понеже вече тръгнах на рехабилитации виждам много хора с операция на менискуси, които на следващия ден от артроскопията започват масажи и раздвижвания. При Хубенов цялата процедура с операция, раздвижване и нормална походка е точно 5 дни във Вашият случаи. Разбира се, можете да изберете и друг ортопед, но четете мнения и не се доверявайте на сляпо. Успех още веднъж!
 • Re: Операция на менискус
  от yanta | 28.06.2018 23:34

  Сърдечно благодаря! И вашата операция ли беше менискус? Как става рехабилитацията след това - при д-р Хубенов ли се ходи или кой където намери?
 • Re: Операция на менискус
  от Силвия | 28.06.2018 23:16

  Здравейте! Не се притеснявайте! Наскоро ме оперира един от най-добрите специалисти в сферата / т.е. Д-р Динко Хубенов/ . На съседното легло имаше жена около вашата възраст, която ми каза, че й е опериран менискус на ляво коляно, а преди 6 месеца е оперирала дясното. Всичко се случва чрез артроскопия - правят Ви две дупки в коляното и след ден-два задължително Ви вдигат на крака и започва усилена рихабилитация. Не се притеснявайте и не се страхувайте. Хубаво е да оправите проблема, за да не навреди на ставите Ви.
 • Операция на менискус
  от yanta | 27.06.2018 15:50

  Здравейте! На 6 юни се събудих с оток на дясното коляно без никаква причина - нямам травми и никакви проблеми с това коляно досега. След ден-два болките при ходене преминаха и сега си ходя съвсем свободно, качвам и слизам по стълби, клякам и пр. Отокът обаче стои. ЯМР показа лезия на задния рог и тяло на медиален менискус, макар че и при специализирания преглед на ортопеда и палпаторните тестове нямам болки. Казаха ми, че трябва да се оперирам, защото иначе скъсаният менискус щял да доведе до гонартроза на ставата, която в момента е в добро състояние. Аз съм почти на 66 години и трудно бих се възстановила при подобна интервенция, още повече че не мога да пия нестероидните обезболяващи противовъзпалителни средства поради проблеми със стомаха и червата. Моля за съвет, ако някой е имал подобен проблем или е бил опериран - как е минало, време за възстановяване и пр., както и за насочване към добър ортопед, който би помислил и за консервативно лечение, а не само за артроскопия. Насочиха ме към д-р Димов в "Полимед", но всичките му часове за преглед до края на годината са заети. Благодаря на всички, които ще откликнат на молбата ми!

Напиши отговор