Травми, счупвания, навяхвания. Ставни проблеми. Менискус. Кръстни връзки | Цицина на главата

Напиши отговор
  • RE: Цицина на главата
    от д-р Ралица Правова | 16.07.2022 22:16

Ако симптомите продължават - задължително посетете невролог
    от Искамдазнам | 13.07.2022 19:17

Здравейте! Преди 5 дни синът ми ме удари с айфона по главата,над ухото . Замахна силно, макар да е на 3 .Заболя ме остро и после все едно не е станало нищо. На следващия ден шофирах 5-6 часа . Не бях пила вода . Появи ми се много странно видение в периферното зрение . Сякаш имаше вълни ,премина за 1 минутка . Случвало ми се е само веднъж такова нещо,преди 2-3 месеца след ковид . Попринцип имам и мигрена ,но не е с аура. Та … дойде понеделник и започна да ме боли главата . Работя на компютър ,но болката е точно на мястото ,където беше удара и около него. И вече трети ден си ме боли. На пипане размина почти ,но си имам едно тъпо усещане в половината глава и може би лека подутинка . Страх ме е да не е възпален нерв - троичен ,блуждаещ?Възможно ли е да се засегне зрението? Да имам сътресение ? Да имам вътрешен хематом? Вчера го пипапх няколко пъти,днес избягвам да го закачам да видя ще се разсее ли болката.Малко ми е отпаднало,но лягах и късно тези дни. Да се притеснявам ? Лекар?
    от д-р Димитров | 26.05.2021 20:37

Може да се консултирате с невролог.
  • RE: травма на главата
    от marinela_kraevska | 26.05.2021 08:37

Здравейте! Преди 2 седмици удариха син ми ( 9г.) с камък по главата. Имаше малка цицина и леко ухлузване. След удара го болеше главата и му се гадеше. На другия ден обаче, вече му нямаше нищо. Остана си вкъщи за наблюдение. Вчера обаче играха с децатас топката на поляната и той падна няколко пъти, уж нищо сериозно. Не си е удрял главата, но се претъркули по тревата след сблъсък с друго дете. Освен коляното няма друга болка, но се появи отново гадене, без повръщане. Дали е възможно травмата н главата от удара с камък да дава отражение все още и какво трябва да предприеме? Има ли нужда от скенер? Благодаря предварително!
    от Доц. д-р Цончев, дм | 31.05.2020 19:22

Не се притеснявайте, ще му мине и това на детенцето. Важното е че е добре.
    от Тайра | 28.05.2020 22:44

Здравейте, преди 2 седмици детето ми (на 5 г.) падна и си удари доста сериозно челото. Не посетихме спешен кабинет, тъй като нямаше оплаквания и отока започан да спада още на третия ден. В момента цицната вече я няма, но като пипна челцето усещам релеф на мястото на удареното. Има ли повод за притеснения или с времето ще изчезне този релеф, който в момента го има при пипане?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 21.01.2019 14:44

Вероятно сте претърпели травма от типа на комоциото, но щом ви се повръща е добре да отидете своевременно в спешно отделение дав и види хирург или неврохирург и ако се прецени да се направи един скенер на главата.
    от Sibila | 21.01.2019 14:13

Здравейте.Малко съм притеснена и имам въпрос.В събота бяхме поканени да празнуваме.Простащината няма граници и стана побой над мой близък.Със съпруга ми се намесихме за да спрем нещата вследствие на което получих 2 много силни удара в тила.В неделя нямах болки нищо бях само в много приповдигнато настроение.Тази сутрин започна да ми става шеметно на главата без болка.Сега в 14.10ч вече имам едно чувство,че главата ми се подува от вътре като балон отзад на тила ми е ужасно.Ушите ми започнаха да бучът и ми се повръща.Не съм губила съзнание.
    от Доц. д-р Цончев, дм | 31.12.2018 07:47

Питайте...
    от Filip | 29.12.2018 21:14

Доктор Цончев, имам един въпрос към вас къде ще е удобно да попитам?
  • Re: Цицина на главата
    от Елена Генчева | 30.08.2017 09:22

Благодаря ви докторе!
  • Re: Цицина на главата
    от Доц. д-р Цончев, дм | 29.08.2017 20:31

Не се притеснявайте ще мине. При малките тъканите са съвсем нежни и такива отоци често минават бавно.
  • Цицина на главата
    от Елена Генчева | 25.08.2017 20:33

Здравейте докторе преди половин месец дъщеря ми която е на годинка и 5 месеца падна и си удари главата над челото в косата без да очакваме по късно видяхме че има голяма цицина,освен нея нищо друго не е имало обезпокояващо в поведението и,но вече половин месец има още следи от цицина не е спаднала напълно малка е но това ме притеснява дали е нормално толкоз дълго време да има още следа от нея?

Напиши отговор