Травми, счупвания, навяхвания. Ставни проблеми. Менискус. Кръстни връзки | Счупено кутре - вероятно усложнение????

Напиши отговор
  • RE: Счупено кутре - вероятно усложнение????
    от Аааа | 22.11.2022 21:16

Този некадърник , дори профила в google си изтри, пак казвам дано най лошото да му се случи, пожелавам му да си счупи и двете ръце сакат да остане
    от Аааа | 22.11.2022 21:01

Ако някой от град Варна , недай си боже си счупите крак ръка пръст на ръката ако ви предложат операция в окръжна болница и ако случите на Емилия Георгиев не се залъгвайте , така направих се подведох , макар че не бях за операция ,сега ходя по мъките , сега страдам зари ди него , Господ има ,Господ вижда ама не забравя ,проклинам го дано най лошото да му се случи дано с тази ръка която ме оперира да остане сакат да не наврежда на невинни хора като мен на 40 години съм имам 2 деца ученици не мога да работя заради този некадърен нещастник аматьор стажант , клетва са дали да помагат на хората,а те какво правят навреждат ти вместо да ти помогнат , опитно зайче си за тях , заради един счупен пръст на ръката ме осакатиха да си вземат клиничните пътеки , и отделно плащах по 50 лв за преглед , майна то му на парите , но излекуване не видях само вреда, надявам някой от Варна да прочете това което съм написал ако има проблем с някое счупване, и пак казвам да Господ да го накаже
    от Аааа | 20.11.2022 22:23

А какво означава прилежащ хиперинтезитет на флексарното сухожилие,защото започнах да си мисля че това ограничение на пете ми пръста се влияе от това сухожилие ,счупеният ми пръст го държа на сила в свит в юмрук когато го отпусна се вдига над останалите ми пръсти , имам болки в дланта на ръката също и в китката ,там където ми бяха иглите отстрани на китката мускула ми е хлътнал на вътре,с една елементарна операция ми съсипаха пръста и ръката този аматьор Емилиян Георгиев в окръжна болница в Варна сега ходя като муха без глава чудя се вече при кой специалист да отида да ми помогнат, имам постоянни болки , не мога дори на работа да ходя да издържам семейството си , да бях си останал в гипс нямаше да ги имам тези болки и стягане в пръста
    от д-р Ралица Правова | 20.11.2022 16:43

Ензимите ще помогнат за намаляване на фиброзната тъкан и съответно по-лесното раздвижване. Друг подходящ метод е Боуен терапия, при която се въздейства върху фасцията на мускулите и допълнително ще доведе до отпускане, но паралелно с това трябва да се изготви комплекс с упражнения, които да се правят ежедневно, за да се увеличи подвижността
    от Аааа | 17.11.2022 18:51

Освен това забравих да спомена че имам истръпване на счупения пръст ,отидох на специалист и му казах симптомите ми но той каза че всичко мие наред, аз не мисля така защото аз си познавам симптомите си ,движя си пръста но трудно, трудно го свивам и го дигам имам ограничение ,незнам вече какво да правя харчя пари за нищо всеки ми казва че се оправя преди операцията се чувствах много добре да бях си останал в гипс, то без това зарстна на криво
    от Аааа | 17.11.2022 18:50

Освен това забравих да спомена че имам истръпване на счупения пръст ,отидох на специалист и му казах симптомите ми но той каза че всичко мие наред, аз не мисля така защото аз си познавам симптомите си ,движя си пръста но трудно, трудно го свивам и го дигам имам ограничение ,незнам вече какво да правя харчя пари за нищо всеки ми казва че се оправя преди операцията се чувствах много добре да бях си останал в гипс, то без това зарстна на криво
    от д-р Ралица Правова | 16.11.2022 07:54

По отношение на промените по сухожилието - подходящ е прием на ензими срещу фиброзни натрупвания, които са нормални при оперативна намеса и травма. Но за останалите промени - ортопед трябва да определи нуждата от допълнително лечение
    от Аааа | 13.11.2022 20:03

Да провеждам рехабилитация , офект няма направих си Ямр , и там установиха че имам прилежащ хиперинтезитет на флексарното сухожилие , 5 метакарпална кост е деформиран контур и нееднороден сигнален интензитет, с ограничен оток на главичката ,задебелява е ставна капсула 5 метакарпофалангелна става и малка вътреставна ефузия,
    от д-р Ралица Правова | 07.11.2022 20:27

Можете ли да прикачите снимка? Другият ми въпрос е дали след това беше проведена рехабилитация и провеждате ли към момента?
    от Аааа | 06.11.2022 12:29

Здравейте , наскоро си счупих малкия пръст на дясната ръка,бях 15 дена в гипс но доцента ми направи контролна снимка и ми каза че пръста ми започна да зараства на криво , и най любезно ме обиди да ми направи операция с 2 игли , след операцията ми каза че всичко е минало успешно, на 45 тия ден отидох да ми го махнат това става на 21 септември но след махането на иглите започнаха мъките установих че кутрето ми стърчи видимо с 2 см от останалите пръсти имам ограничени движение минаха вече 2 месеца от операцията и не се чувствам добре , пръста ми е деформиран и имам 2 ММ отклонение , имам голямо топче на счупеното място , където бяха иглите мислила на китката мие прибрана на вътре ,моля за вашето мнение
    от Доц. д-р Цончев, дм | 08.01.2021 15:06

Тозипроблем трябва да го види невролог, възможно е да се касае за усещания по типа на фантомната болка.
  • Счупен среден пръст на дясната ръка
    от Гери | 08.01.2021 14:31

Преди два месеца ви писах за трудова злополука при която имах премазан и счупен върхът на средния пръст със разсъсна рана... пет месеца след инцидента решиха, че трябва да се оперира и извади счупената костица тъй като счупена се беше забила в меката тъкан и имах постоянна болка и възпаление. Сега вече два месеца след операцията бодящото усещане го няма,но немога да докосвам абсолютно нищо с върхът на пръста си. Усещането е все едно ме бие ток при докосване на каквото и да е дори вода. Освен това когато е студено или топло усещам болка като от изгаряне не само на счупения пръст, а и на всички пръсти на ръката ,което преди операцията не ми се е случвало и нямам обяснение. Като цяло усещам слабост в цялата ръка и понеже използвам само палеца и показалеца започнаха болки и се оказа че са ми възпалени сухожилията.Моля, за мнение и евентуално какво би следвало да предприема.
  • Re: Счупено кутре - вероятно усложнение????
    от Доц. д-р Цончев, дм | 24.10.2016 22:25

Нищо няма да ви стане от още една снимка, не се притеснявайте, дозата не е толкова голяма... Според описанието вероятно зараства костта, с времето ще се види...
    от Николай Димитров | 18.10.2016 22:36

Осъзнавам че съвета ви е правилен, но на 4ти ренген в рамките на 29 дена, при положение че съм някой който изпи нещо което се продава в аптека през далечната 95 година в казармата(главоолие - течен аналгин), не бих се подложил...... Както и да е зараснал, видимо мисля че няма да е толкова зле, надали бих дал на някой да ми го счупи на ново и да твори хирургия...... Правя му почти постоянни масажи и разтривки на ставите, жили мускули и прочее усещам минимално но константно подобрение.......както казах може би очакванията ми не бяха за такъв бавен прогрес, явно пръстите са по деликатна материя от предишните ми травми.....изчетох една по обширна тема за счупени кутрета и виждам че не съм толкова зле спрямо описанията на другите..... Радвам се че има такива като вас дето си дават труда да дават скромните си и неангажиращи мнения на питащите по форумите, това дава надежда че останалите 80% от колегите ви могат да променят цялостния си манталитет(изграден с помоща на системата в която работят).... Поздрави.....
    от Доц. д-р Цончев, дм | 18.10.2016 21:21

Направете му една контролна снимка да се види докъде езарастнало. При такава полифрагментарна фрактура оплакванията ви са сравнително малки... Така че е възможно и добре да зараства. Голямо сухожилие ако беше скъсано няма как да мине без операция.
    от Николай Димитров | 16.10.2016 22:21

Ми на 20 септември стана, преди 4 дена окончателно махнах всичко......пръста не е фрапантно крив, правя му редовно раздвижване, изпъвам пръстите що годе нормално в права линия, макар че към края се усеща "стягане" от сухожилие или мускул, движението в ставата между проксимала и метакапрала до където е било счупването е добро, мисля че е въпрос на време с раздвижване да достигна предела на огъване, макар че явно ще трябва доста кълчене и масажи...... Проблема е в другата става която е от другата страна на проксималния.....там сгъването е ограничено, имам го като рефлекс, сгъва се но малко - сякаш нещо стяга и не ще.....на ръка го сгъвам доста добре, разбира се с малко предварително раздвижване...... Имам още оток, видим при това, усеща се доста кораво мястото където е било счупването..... Като си нагрея пръста във гореща вода и масажа и раздвижването става доста по добре и по безболезнено...... Имах притеснения да не би да имам скъсано сухожилие или нещо от сорта, тва ми е 15 счупване, но такова обездвижване никога съм нямал......
    от Доц. д-р Цончев, дм | 16.10.2016 22:08

Това си е за заигляне според мен.... Колко време е минало от травмата? Не съм ортопед, но ми се струва че ако се остави да си разаства само не е добре...
  • Счупено кутре - вероятно усложнение????
    от Николай Димитров | 13.10.2016 18:12

Взех си скутер, паднах като пълен левак с 20кмч, изгубих към половин квадрат епидермис, 3 шева на брадата, и счупено кутре, фалангата след дланта, проксимална мисля че се казва...... Хайванина в спешното без дори да е видял ренгена още поиска операция.....беше леко крив, видимо нестабилно счупване, но не чак толкова......тва ми е 15 счупване за 40 години(макар и първо на пръст) и горе долу мога да преценя колко зле изглеждат нещата..... Отказах операция и след уж перфектно наместване и повторен ренген ме шинира с гипсов компрес към средния и безименния пръст..... На 12 ден си направих по долната снимка от която е видно че не е особенно добре наместено..... Днес е 25ти ден, махнах всичко и все още има видим оток, въпреки че сгъвам доста добре ставата до която е по близко счупването(между дланта и началото на кутрето), следващата е почти не мога да я мръдна, въпреки че на ръка има подвижност(макар и не както здравото).... Осъзнавам че нестабилните счупвания зарастват малко по бавно, но преди съм нямал такива проблеми с обездвижване....... Имам нещо като изтръпване дори и в безименния пръст...като се опитам да сгъна кутрето и все едно някое сухожилие или мускул е блокирал..... Въпросите ми са следните - когато се шинира такова счупване, пръста под 90 градуса спрямо дланта ли се шинира, или в изпънато положение?????? Какви са най - добрите начини за раздвижване сега??? Мерси за отговорите..... Link alt="Link />

Напиши отговор