Кои фактори оказват влияние върху клетките с възрастта?
Между 9 и 16-годишна възраст благосъстоянието ни се влошава...
Терапията помага при заболявания, а също така действа релаксиращо
В момента е 24.09.2023 10:02
Травми, счупвания, навяхвания. Ставни проблеми. Менискус. Кръстни връзки | Живот с изкуствена тазобедрена става.
Напиши отговор
-
RE: Живот с изкуствена тазобедрена става.
от Magi | 14.05.2023 21:07
Здравейте ,претърпях 2 операции на бедрото кръка ми се скъси с 9 см. Моля препоръчайте ми стелки или обувки за да мога да ходя отново.Казаха ми ,че стелки няма как да се изработят ,хора при вас пр скъсен използвате ли патерици? Благодаря Ви -
RE: Живот с изкуствена тазобедрена става.
от stanislavyl | 24.09.2019 17:30
Здравейте, Искам да споделя история (62 годишна жена), която може да бъде полезна: - За смяна на тазобедрена става ни беше препоръчан д-р Папучиев (Благоевград) - Беше поставена българска става по препоръка на доктора - 240 лв - Не вървеше добре, но се надявахме, че всичко ще мине с времето - 8 месеца по-късно ни приеха отново в болницата - Последва втора операция - ревизия на ставата (безплатно) - Не вървеше никак добре - с всеки изминал ден болките ставаха все по-нетърпими - 2 месеца по-късно записахме час при д-р Тивчев - за след един месец (най-ранният възможен час) - Др. Тивчев каза, че случаят не е за него. Препоръча ни проф. Кинов - Проф. Кинов ни пое от тук нататък (в ИСУЛ) - Потвърди се наличието на бактерия (имаше още такива случаи в отделението) - Махнаха ставата и поставиха спейсър (4000лв) - 2 месеца по-късно махнаха спейсъра и поставиха постоянна става (6500лв) - Измина повече от година след последната операция и все още ходи с бастун, но става все по-добре. -
Re: Живот с изкуствена тазобедрена става.
от Доц. д-р Цончев, дм | 25.07.2018 21:04
Според мен ако се приспособите към болката ще е по-добре от една евентуална нова операция. На вашата възраст е трудно възстановяването след подобни операции -
от peme46 | 23.07.2018 14:39
здравейте . От 9 г.имам изк.тазоб.става. От една 1 г. болки по целия крак при всякакви движения. .В покой не. Болките се усещат като ... нещо , като ток... Болката е остра, блокираща. Кракът се скъси 4см. и се изкриви навън. Десен крак. След снимка при хирург, ми каза че всичко е перфектно и ми изписа ВОЛТАРЕН гел. Само си дадох парите. Има ли оправяне проблема с болката . Оперира ме доц. Балтов в Плевен. На 72г. съм. -
от Доц. д-р Цончев, дм | 09.05.2018 19:29
Нормално е да има болки след такава операция. Трябва да се консултирате с лекаря и да се изпише подходящо обезболяване -
от Тошко Тодоров | 09.05.2018 09:27
Здравейте!Преди една седмица съпругът ми смени тазобедрена става,от един ден си е у дома,със силни болки е и чувства изтръпване на крака,не можа да спи снощи,незнам как да приспособя спалнята,трябва възглавничка да се слага под коляното и изобщо много съм объркана,незнам как да приспособя за да му е по-удобно и изобщо нормални ли са тези болки,ще бъда много благодарна ако поговоря с някои преживял всичко това! -
от Таня Цветкова | 29.05.2016 13:40
Ivanina, интересувам се от всичко свързано с операцията и въстановаването, при предния достъп не се уврежда мускулатурата и въстановаването е по бързо така пише затова те попитах, ставата която ми предлагат е зимер керамика в керамика и струва 6410 лв. Насочила съм се към доктор Димов в Полимед. Благодаря ти и успех! -
от | 23.05.2016 09:26
Здравей, в Плевен в клиниката по ортопедия. Какво значение има за теб достъпа? Преден, заден или страничен... Мисли повече за моментите след операцията. Как ще се оправяш вкъщи и как ще се раздвижваш. Набирай повече инфо за това, отколкото за операцията. Аз самата не се интересувах и сега съжалявам. Иначе операциите са стандарти, вече се върви на поточна линия, особено в Плевен и Горна Баня. Купих си възможно най-скъпата става-6030, доплатих 5220, но колко е качествена е друг въпрос. Най-голямо значение има обаче доктора, който ти я поставя. Начинът, по който ще ти я монтира.. Моята става сега пука при всяка стъпка. Усещам я, когато поставя ръката си върху нея. Вярвам че това пукане ще изчезне с времето.. Трябва и малко късмет, но не го мисли, както казах набирай инфо от физиотерапевти. -
от Таня Цветкова | 19.05.2016 11:18
здравей ivanina , предстоими смяна на тазобедрена става ти къде се оперира, достъпа преден ли ти е или страничен и каква цена доплати за ставата. -
от Доц. д-р Цончев, дм | 18.05.2016 21:51
Не се страхувайте, навеждайте се и в общи линии се опитвайте постепенно да си върнете предишната активност и движения, достатъчно време е минало. -
от Доц. д-р Цончев, дм | 10.05.2016 00:14
Ще стане, не се притеснявайте... -
от Доц. д-р Цончев, дм | 06.05.2016 21:59
Възстановяването след подобно протезиране не е толкова бързо, така че имайте търпение и постепенно ще намалеят оплакванията. -
Живот с изкуствена тазобедрена става.
от | 01.05.2016 04:38
Привет на всички! На 29 години съм. Преди 6 седмици ми беше сменена таз. става- безциментна(механична). Оператора ми не е от най-общителните. В общи линии не ми даде никакви насоки на първият контролен преглед- на 40 ден, освен само след седмица да махна патериците.. А след 6-7 месеца да почна да се натоварвам повечко- колело и плуване. и т.н... Имам обаче някакво странно усещане за пукане в ставата. Когато стъпвам-не е постоянно, а когато съм легнала и стягам бедрените мускули винаги..С увеличаване на обема на ходене и откакто съм с една патерица болката се усилва и припукането също. Когато казах на оператора ми за този проблем, отговора му беше: - не ме занимавай с глупости, хвърляй патериците и почвай да ходиш. Дори и рентген не ми направи. Дайде съвет какво да правя, това нормално ли е или аз ставам ненормална!??
Напиши отговор
Rene Furterer Triphasic концентриран серум против косопад, 12 бр. х 5 мл, 60 мл | Рене Фуртерер
105.12 лв.
131.40 лв.