Травми, счупвания, навяхвания. Ставни проблеми. Менискус. Кръстни връзки | Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли

Напиши отговор
 • RE: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от Miteva | 09.11.2020 09:42

  Здравейте,в началото на октомври ми направиха ЯМР на тазобедрена става и ми казаха,че имам асептична некроза,изписаха ми лекарства и ми казаха да ходя 6месеца с патерици.Бих искала да се свържа с хора, които минали през това.Благодаря на всеки, който се свърже с мен.l6806@abv.bg
 • RE: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от Йордан Ножаров | 26.10.2020 20:22

  Здравейте г-н Пенев, може да обменим опит с вас. Ако искате пишете ми в фейса на лични Йордан Ножаров. Или на dnojarov@abv.bg.
 • RE: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от Пенев | 02.08.2020 15:53

  В началото на 2020 почлучих болки в областа на тазобедрената става ,след продължително ходене. При направет ЯМР се оказа , че имам аваскуларна некроза в начален стадий на лявата става. След прегледи , четене на информация и допитвания , реших да се подложа на така наречената декомпресия на ядрото. Условията бяха подходящи , тъй като бях във втора фаза на болестта и сферичността на ядрото на ставата ми беше запазена. Оперирах се в Пирогов пре д-р Тасев. След операцията ми е предписано да ходя с патерици поне 6 месица. Работата е там че доктора забрани какъвто и да е вид рехабилитация. За 6 месеца обаче какво ще се случи с мускулите на крака ми? Накой който е минавал по този път ,може ли да сподели , как е протекло при него?
 • RE: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от Plamen Vladimirov | 03.06.2020 22:35

  Доктор Патриков от Горна баня ми предлага инжектиране на хиалуронова киселина в тазобедрената става , някой пробвал ли е тази интервенция ?
 • RE: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от Plamen Vladimirov | 18.05.2020 00:20

  Мила ми е vladimirov31@abv.bg там ще ти да тел. номер
 • RE: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от Василев | 14.05.2020 15:55

  С удоволствие бих се свързал с Вас Г-н Владимиров да обсъдим болестта ни и това кой е най-подходящият начин за лечение! Аз също събрах доста информация,която можем да обменим. За целта бихте ли оставили телефон за връзка,мейл или каквото и да е? Благодаря Ви! Чакам с нетърпение.
 • RE: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от Plamen Vladimirov | 14.05.2020 14:44

  Аз съм така от около 3месеца. Ако искаш свържи се с мен ,че е много дълго за писане
 • RE: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от Василев | 10.05.2020 16:46

  Здравейте,казвам се Васил Василев и мен преди около два месеца ме диагностицираха с асептична некроза на тазобедрените стави! Изчетох всичко,което пише за болестта,форуми,мнения статии от специалисти и т.н. Учудва ме факта,че след 2005 год.има само две-три мнения по форумите. Аз ли не търся правилни или дай Боже болестта вече не се среща толкова често? Апелирам ако има хора преодолели болестта да споделят как и по какъв начин! Поне за мен,а мисля,че и за други хора засегнати от болестта мненията и информацията ще е много полезна. Благодаря с пожелания за здраве и всичко най-добро!
 • Аваскуларна некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от Георги Христев | 15.12.2019 02:16

  Здравейте! Никой не пише при кой лекар сте ходили в Горна баня за аваскуларна некроза ????
 • RE: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от Доц. д-р Цончев, дм | 24.02.2019 23:23

  Мога да препоръчам в София.
 • RE: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от Янка Георгиева | 23.02.2019 15:32

  Здравейте,съпруга ми е на 43 години и е диагностициран с асептична некроза на дясна тазобедрена става.При регледите всички ортопеди бяха единодушни ,че е за смяна.Спряхме се на доцент Михов във Терапия гр. Варна.Търся мнения и отзиви за него понеже не намирам никъде за сега.Оставям имейл адрес ако някой реши да ми пише geri_niki2007@abv.bg Благодаря предварително.
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от Juli | 08.12.2016 13:58

  Здравейте, Искам да споделя опита си от преживяното с асептичната некроза. Ето историята накратко: След като открих че имам асептична некроза (08.2015) и проведох консултации, се съгласих да направя лечение със синтетичен калцитонин мускулно в продължение на 3 месеца. Бие се първите 30 дни, следват 30 дни почивка и пак 30 дози. В същото време ходех на 90% от времето с патерици, вземах хранителни добавки за стави, витамини и лекарства против кръвосъсирване. Нямаше видим и осезаем ефект. След това се подложих на кордекомпресия на десния крак в Горна Баня (11.2015) и продължих ходенето с патерици. Болката си беше взе същата. През януари ме заболя и другия крак (левия), та се наложи да подложа и него на кордекомпресия през февруари, но този път реших да не е в трагикомичната болница в Горна баня, където между другото операционната маса се разпадна докато бях на нея и замалко да падна докато съм под упойка. Края на април махнах патериците и започнах да се раздвижвам. Болките в десния крак си останаха, докато от тези в левия напълно отшумяха. През юли месец по препоръка ми поставиха инжекция в дясната става durolane с много добър ефект. Към момента, след като свалих и 10 кг ходя нормално. Разбира се за тичане и вдигане на повече от 20кг не може да става и дума. Опитвам да се пазя доколкото се може повече. Поздрави на всички и със здраве!!
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от veselin | 18.03.2016 22:41

  Пълно е със информация,..момче ,искрено съчувствам на болките ви,......ще ти публикувам две мнения ,взети от форуми...... Заглавие: Re: болест на ЧандлърМнениеПубликувано на: Пет Мар 01, 2013 12:44 pm Миналата година преживях две декомпресии и на дясната и на лявата ТБС. За съжаление и двете с нулев ефект. Сега съм се закрепил в вякакво си положение и чакам за смяна на ставите. Лично мое убеждение е , че тези декомпресии са безсмислени. Когато ми откриха асептичната некроза и на двете ТБС, реших да направя операция на на тази, която ме болеше повече. В резултат на натоварването на другия крак, положението му бързо се влоши и се наложи операция и на него в резолтат на което се влоши положението и на първия опериран крак. Така се получава омагьосан кръг и най-накрая пак се стига до смяна на ставите но след една година мъки и куцане с патерици. В отговор на: Самата асептична некроза, може да протече безсимптомно - тост първите симптоми да са при напреднало заболяване. В такъв случай може да няма атрофия на сухожилия и мускули. ЛУКСАЦИЯТА на ставата е задължителна! Друг е въпросът кога ще се проявят симптомите,след 5,10 или 15 години!При мен минаха повече от 15 г. Преди 15-ина години минах по този път така,че знам всяко едно завойче и дупка по него!ВЭрвай ми!!! Дето викаше един старшина в казармата"На теория е едно,на практика друго,а в живота трето съвсем различно!"
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от Светослав Еленков | 18.03.2016 15:49

  Здравейте, Отскоро съм с диагноза асептична некроза. Търсейки информация къде да си направя операция т.нар. Декомпресия, попаднах на следната информация за иновативен метод, при който можело да се избегне смяна на става или поне да се отложи доста във времето. Link Моля, ако някой е минал по този път да се свърже с мен и да сподели има ли ефект при него. Информацията за този метод в интернет е доста оскъдна. Всички публикации са от д-р Чанков - лекаря, който прилага този метод в болница Вита. Засега решението ми е да опитам този нов метод, но преди това ще съм благодарен за всякаква информация по темата.
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага
  от Доц. д-р Цончев, дм | 25.06.2014 16:06

  Моля, пишете на кирилица!!
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага
  от stoyan | 23.06.2014 12:24

  ZDR MOJE6 LI DA MI KAJE6 KADE PRAVI TAZI OPERACIA ZA6TOTO I AZ SE 4UDIA KADE DA SI PRAVIA 4ETOX ZA NIAKAKAV NOV METOD VAV VITA NO NE6TO NE MI VDAXVA DOVERIE
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага
  от martin | 07.05.2014 21:09

  Здравейте, Откриха ми некрозата преди 3 месеца (през февруари) и веднага се подложих на операция "Декомпресия" по някакъв нов италиански метод с винт който се имплантира в ставата и през него веществото се вкарва под налягане. Минаха 3 месеца, но болката не спира. може би малко понамаля , но не спира! Сега ми предлагат да ми поставят инжекция криспин гел в ставата. Някой пробвал ли е? Помага ли?
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага
  от maria | 08.11.2013 17:02

  да се включа и аз - на 43, бях в болнични заради виене на свят от ошипяване на шийните прешлени и реших, така и така съм в болнични да си направя снимка на тазобедрените стави, че ме наболяваха при пренатоварване (разбирай ходене повече от 4-5 часа). Мислих, че може да имам начална степен на коксартроза заради старо натъртване от блъскащи се колички и килограми в повече. Рентгенологът ме изпрати спешно на ортопед, който установи болест на Чандлър на лява става- износена изцяло и увредена дясна става. Задължително трябвало да ме оперират за смяна на лявата става, за да отложа доувреждането да дясната. По препоръка на лекар на спортисти (потърсих го за второ мнение) мога да отложа операцията с инжектиране вътреставно на криспин гел плюс.Някой минал ли е по този път? От седмица ми е много трудно придвижването на разстояния по-дълги от 500-600м. Имам болки по горната част на бедрена кост и ставата отзад. Преди това ме понаболяваше само нерва по бедрото до коляното отпред.Определено не ми се иска операция.Моля за съвет
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага
  от габриел | 30.07.2013 22:30

  здравейте две години след декомпресия смених ставата на 18.07.2013 другата на резонанса показва начлен стадии и се чудя да я дупча ли
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага
  от georgi | 05.03.2013 17:19

  Днеска в Горна Баня на контролния, ортопедката ми каза, че има още малко смущения в това, което се вижда на снимката, но пък ми каза, че не е виждала на някой така да му действа този тип лечение! :shock: :shock: :shock:
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага
  от dimitar.j | 20.02.2013 18:00

  sdraveite za6to nikoi ne pi6e naposledak.Az imam sa6tia problem ot 2-3m mi postaviha diagnoza bolest na 4andlar i sporred doktorite mai e kasno za niakakvo le4enie ama kato gi slu6am i mai niama takova.Na 37godini sam i mai mi e rano da smeniam stavi.polu4ih tova zaboliavane sled kortikosteroidna terapia kato nikoi ot lekuva6tite lekari ne si napravi truda da mi raziasni za tezi vazmozni posledstvia.interesnoto pri men e 4e ne mi se e spleskala taz.glava a kazvat 4e e kasno.Hodih po doktori v Stara Zagora i SOFIA ama vse taia.imam bolki samo kato hodia i to pove4e vreme a v pokoi i pri san ne me boli samo deto nemoga dase razkra4a normalno.Ako niakoi e 4ul ne6to novo za le4enie na tazi bolest neka da pomaga.
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага
  от georgi | 14.02.2013 19:13

  Аз искам да споделя, че си имам пълен обем движение от днес, като има съвсем малко оставаща тъпа болка, но е въпрос на още малко време,.Странно какво ще каже ортопедката на 07.03.2013г. при контролния преглед, но съм сигурен. че няма да й се вярва какво се случва. На всички, носещи тая гад успех в лечението, аз я оставих, просто по подходящия начин, трябва да накараш тялото си само да разкара гадината!!! :D
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага
  от georgi | 18.01.2013 22:28

  Искам да кажа на ортопедите, че във връзка с предходния ми коментар и, както според тях без "декомпресия" нямаше да имам обем на движение-крака в дясно вече си го мурдам-като видя кво ще покажат резултатите на снимка в Горна баня ше пиша пак, но доктор Тивчев към август 2012 ми каза , че ще ми сменят ставата, ама май няма !!! :lol: :lol: :lol:
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага
  от georgi | 23.11.2012 21:50

  Пичове, виждам, че темата е малко изоставена. Искам да споделя за себе си, че тая гад, за която коментираме тук, ми я намериха юли 2011г, на 29г.съм. По масово лекарско предписание ми препоръчаха "кордекомпресия", без прогнози за бъдещо състояние. Единствено една ортопедка от Горна баня ми препоръча ходене с патерици и калциеви аналози, за което съм сърдечно благодарен на жената, че ме отказа от операция, но... Имам различни ставни проблеми от години-рамена, врат и т.н.-в нашта мила родина не съм намерил един "велик" ортопед, който да ми помогне , независимо дали е от поликлиниката или минеш през светилата от ИСУЛ, ВМА, пирогов и т.н, аз почвам да се оправям доста стабилно, благодарение на едно източно изкуство, наречено ЧИ-ГУН под различните му форми, и поради горното бих искал да покажа среден пруст на официалната мнедицина, която от години ми казва 2 неща - "няма лечение" и "дай пари", както и да посъветвам хората да последват моя път- мейла ми е jorkoto_mitev@abv.bg ako imate wyprosi na li4na
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от Доц. д-р Цончев, дм | 08.09.2011 21:02

  Моля, пишете на кирилица!
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от tedi_g29 | 08.09.2011 08:57

  Zdraveite,bih iskala da popitam napravih dekompresiq predi 7 meseca no stavata me boli pak,dori se zamislqm za izkustvena.Problema e 4e iskam da si imam detence i nz dali posle 6te moje da rodq.Strah me e da ne napravq nqkakvo uslojnenie.Molq nqkoi ako ima otgovor da mi pi6e.Blagodarq predvaritelno...
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от габриел | 05.08.2011 16:35

  На 29.07 бях на контролен преглед ши др.Бойко Тошев в първа травматология на Пирогов вазтановям се след кордекомпрешънс ренгенографията показва добри резултати препоръчвам на всички който имат ставни проблеми да се обърнат за съвет към др.Тошев
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от Alper Muradov | 14.07.2011 20:47

  Добре селектирани означава,пациенти в начален стадий на заболяването. Никой не е говорил за породи кучета.
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от габриел | 14.07.2011 17:23

  Какво значи,добре селектирани?!?Да не сме порода кучета болните с Чандлър?
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от Alper Muradov | 14.07.2011 15:36

  Декомпресията помага при добре селектирани пациенти,когато заболяването е хванато в начален стадий.
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от габриел | 14.07.2011 11:46

  Здравейте,на 16.05 ми направиха кордекомпрешанс в Пирогов сега съм с патерици казаха ми да щадя ставата минимум 6 месеца имали хора които са се излекували медикаментозно
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от marksman | 04.03.2010 19:10

  julynce при лечението ти, трябва да щадиш ставата, при мен докторите ортопед ми казаха, че през целия период трябва да бъда на патерици/ този период беше 13месеца/ и единственото което можеш да правиш за по-бързото възтановяване е да ходиш на плуване.
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от julynce | 06.01.2010 14:50

  Здравейте виждам че отдавна не са писани коментари :) Аз съм на 22 години и имам асептична некроза на лява тазобедрена става.Причината не е ясна.Ходила съм при доста ортопеди и професори повечето ми казват че реваскуларизация няма смисъл защото при 90 % е неуспешна,но съм и много малка за изкуствена съава.Последно бях при професор Соколов в Горна баня той ми каза че на снимките е добре и до година сама ще се излекува,но сега започна отново да ме боли и да куцам.Вече незнам какво да направя....
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от Mihail20 | 02.09.2009 16:04

  kordekompresiq iskah da kaja :)
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от Mihail20 | 02.09.2009 16:03

  zdr napraviha mi operaciq (koredkompresiq) ima li 6ansove da se vaztanovi stavata samo ot tova ????
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от maikyl | 01.09.2009 23:31

  по принцип аз лично получих некрозата от коркостероиди (кортизон) но много помага са тези заболявания сапарева баня , може да се задържи в дедено положение , на даден етап болеста , но по принцип няма лечение , а само 10% имат шанс да се оправят в начален стадии , а в краен стадии може чожек да се оправи само ако стане чудо :), иначе изкуствена става , но и там има много минуси , ставата може да изкара доста години , но се разбива къдет се вклинява в коста , там се разбива винаги , и може човек да му се направят само трипъти смяна след това , инвалидна количка . Зависи колко години ще остане в коста не разбита долната част , минимум 7 години просто всеки трябва да знае - и + на изкуствената става това е засега .
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от mastiff18 | 15.06.2009 15:50

  Чета тука в този форум за некроза и искам да попитам дали тези две лекарства които пия след артроскопия на коляното спадат към групата на кортикостероиди 1.[url]Link 2.Link (Hyalur) Ако може да ме информирате колко време да ги пия и да правя ли почивка.Също дали ще имат странични ефекти
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от Mihail20 | 14.06.2009 00:14

  Откриха ми асептична некроза в начален стадий в ДТС.Сега съм с патерици и вземам Фозамакс. Смятате ли че това лечение ще помогне? И какво друго бихте ме посаветвали да направвя.
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от brabra | 25.05.2009 13:59

  На 37г съм,преди 1 год ми откриха асептична некроза на таз. става.Слава богу я установих на време и нямаше деформация,правих скенери,рентгени и сцинтиграфия,абе яко облъчване но както и да е.Лечението ми беше следното: 5 месеца с патерици,5 инжекции ОСТЕНИЛ ,спрей за носа МИАКАЛЦИК,и калций на таблетки.Като махнах патериците направих снимка и всичко беше ок.След 6 месеца пак снимка(без патерици) и доктора беше изненадан от това,че ставата се е запазила,също каза че попадам в 10% на които лечението им действа.От тук на сетне много пазене,да не вдигам тежко,да не качвам килограми и след 20 год. изкуствена става.Това е просто ако се хване заболяването в начален стадий има някакъв шанс за удължаване живота на ставата.А,забравих да кажа че доктора на който съм много благодарен е Д-р Бисер Бончев от Окръжна болница Св.Ана в Младост.Успех
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от maikyl | 21.05.2009 13:03

  аз лично страдам от асептична некроза на дясна тазобедрена става , много медикаменти сам изпил които много помагат , а тези операции преди преди да се смени ставата са с трайност от 3 до 8 години , и след това следва задължително изкуствена става , което аз не го предпочетох , в момента ставата ми се е закрепила на едно положение и няма повече деформация , но болка има която няма как да се избегне ,но може да се овладее с рехабилитация два пъти в годината , осопан пиех за некрозата френско лекарство е 3 месеца се пие и 6 месеца се почива . Консултираи те се с някой опртопед , но повечето ортопеди казват давай да правим операция , аз лично сам срещал 1 чожек на които му е слойена изкустжена стажа и след месец ножа операция и стажата му я махат защото органозма му не я е приел и 20 години ходи само на патерици и инжалидна количка , не всички операции са на 100% успешни , много пациенти след смяната на стажата с искустжена пак имат болки , живота на ставата не е кои знае колко много години , наи жече се разбижа там където се фклинява в коста , то е кат дръжка на пила и се циментира там се разбива наи често, и така коста може да издържи три смени за това много ортопеди препоръчват операцията да се отложи във времето колко се може повече , а вие решете за вас кое е наи - добро .
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от тони-66 | 19.04.2009 18:01

  Здравей Дима, Относно други изследвания за "некроза на тазобедрена става" можете да си направите изследване "сцинтиграфия',но то ще бъде пак само за констатация на заболяването,а не за установяване на причината за него.
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от gagovski | 13.04.2009 14:52

  Zdraveite az sam na 40 s dve reveskolarizacii praveni v isul nikakav efekt samo deto se podlagah da me rezat kato prase Prez 5 meseca beha operaciite o6te predi parvata imah bolki i v dvata kraka no v Plovdiv 3 meseca ne mozaha da razrerat kvo mie hiliyadi diagnozi no ne i pravilnata Ta da si doida na dumata za vseki e individoalno do sega ne sam videl 4ovek s reveskolarizacia i da e dobre Peta godina se vla4a s bolki i paterici 6tot ne se znae dali 6te priema izkustveni stavi i kolko godini 6te izkarat a kato se seta i za riazaneto mersi
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от Dima | 14.01.2009 10:32

  Здравейте,незнам дали някой още чете тука,защото отдавна не е имало коментари,но все пак аз ще пробвам.Аз съм на 28 години и от скоро съм с поставена диагноза"Болест на Чандлър"Ходих и в София,и в Плевен (аз съм от Бургас) и навсякъде потвърдиха диагнозата.За съжаление не може да се останови от какво се е получило заболяването-не съм спортиска,не съм приемала стероиди,изследванията на кръвта са ми добри(единствено ми е завишен c-реактивния протеин и СУЕ),изследванията на холестерола също са добри,хормоналните изследвания също.Незнам още какви изследвания мога да си направя.Тук (в Бургас) ми казаха ,4е остава просто да се е случило..... Предложиха ми да си направя декомпресия,след това процедури с барокамера,защото съм млада за смяна на ставите.Болестта е в 3 стадии. Има ли някакви други изследвания,който мога да си направя,за да разберем от какво се е получило това заболяване.
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от marksman | 04.05.2008 16:31

  Има едно ново лечение за асептичната никроза. Изисква обаче доста средства. Лечението е ново за България, но в Щатите го практикуват от около двайстина години. Състои се в това, правят ти декомпресия на тазобедрената глава/трепанация/, след това започваш лечението с кислород в барокамера.Много зависи в какъв стадии ти е болеста и дали е деформирана главата. Правят се около 400 броя посещения в барокамера, като същевременно се спазва и хранителен режим и минаваш на патерици/за да може да не се натоварва ставата/. Тези влизания в барокамерата не са последователни, а на някъкъв график.Такова лечение провежда д-р Николай Гаевски - ортопед в гр.Варна. Барокамерите се намират в Терапията.Иначе доктора работи в Окръжна болница в ортопедията. Проедурата в барокамерата трае около 45-50минути, безболезнена е.
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от lina_rali | 17.03.2008 20:24

  da s to4no takiva lekarstva sum lekuvana.v momenta sum na sudoras6irqva6ti-agaporin retard i na edin antibiotik retarpen su6to taka na sistemi s ampula bonefos koqto e mn skupa i na edin sprei miakalcik.i lekarite mi kazaha 4e ima nadejda 4e ste se opravq 6te razbera sled kontrolnite pregledi 6te razberem.
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от vili_0882 | 17.03.2008 16:31

  Здравей Лина. На какво лечение се подлагаш?До колкото съм запозната Асептичната некроза не се лекува :roll: Най-вероятно Остеонекрозата ти е в следствие лечение с кортикостероиди-така ли е ?
 • Re: Асептична некроза тазобедрена става декомпресията помага ли
  от lina_rali | 17.03.2008 15:14

  zdraveite.kazvam se lina i sum na 21 godini.predi 5 meseca mi otkriha asepti4na nekroza na dqsnata glava i na4alen stadii i na lqvata.pri4inata koqto lekarite mi kazvat e ot edni lekarstva koito sum priemala dulag period za le4enie na drugo zabolqvane koeto moje da okaje lo6o vliqnie na kostnata sistema.i za moe ne6tastie to4no i taka stana.v momenta se podlagam na le4enie za da si spestq smqna na stavata no tova vse o6te ne e sigorno.no az ne gubq nadejda.

 • от vlado76 | 26.10.2007 19:19

  Защо и двата крака като единия не ударен при катастрофата и не е засегнат. Тая некроза да не е заразна?При мен не е естествено заболяване а следствие на опреация и прекъсване на кръвоносни съдове

 • от Пламен | 26.10.2007 10:15

  Владо, има една приказка не питай старило а питай патило. Това с присадъка на кост и вена се казва "Реваскуларизация с фибуларно краче", такава операция правят в ИСУЛ. За жалост статистиката не е много обнадеждаваща. При мен например се получиха много сериозни усложнения след таз операция, последствията от които са трагични. Не ти се меся във вземане на решение, нито имам особено мнение спрямо лекарите, просто фактите показват, че е по-добре да се направи Декомпресия, и ако спазваш инструкциите за следоперативно лечение със сигурност ще удължиш живота на ставата. И в двата случая Декомпресия и реваскуларизация, последващо ендопротезиране е неизбежно, разликата между двете операциии е в това че декомпресията минава без особени последствия ( усложнения почти няма), докато риска от такива при реваскуларизация е много голям. Имай в предвид, че асептичната некроза е заболяване, което при 70 % от болните засяга и двете ТБС, всяко олагане на евентуална оперативна намеса може да ускори процеса на увреждане и на здравата става.

 • от vlado76 | 25.10.2007 20:21

  Благодаря ви за отговорите,мисля че ще си направя декомпресия или присаждане на кост с кръвоносен съд, защото главата не е износена . Не знам какво точно да направа и каде.Имам и средства за по скъпо лечение,но какво да е то? При травмата и последвалата операция на таза лекарите дали са можели да ми въстановат ставната капсула от кадето по думите на един ортопед е кръвоснабдяването на главата.Освен капсулата има и вена която снабдява само малка част от главата и дори и без нея не е фатално.Това ми го каза ортопед не претендирам че е вярно . Ако някой има съвет да сподели защото в крайна сметка май всичко е тото.

Напиши отговор
55 намерени, страница 1 от общо 2