Травми, счупвания, навяхвания. Ставни проблеми. Менискус. Кръстни връзки | проблемни колена

Напиши отговор
 • RE: проблемни колена
  от Иван Върбанов | 16.07.2019 15:50

  Доста години са минали от тогава, каква можче да е била причината?
 • Re: проблемни колена
  от aldo | 29.01.2012 10:21

  Много неприятна история се е получила при теб. Мисля,че е редно този Ненов да ти даде резонанса,а също и запис от артроскопията. Аз поне получих такъв от доктора,който ме оперира. Мисля,че е по-добре да се консултираш с друг лекар.
 • Re: проблемни колена
  от Ди | 24.01.2012 21:36

  Доктор Ненов беше много "учуден", че това коляно 9 месеца не минава, прати ме на рентген и после взе да ми обяснява, че се съмнявал да не съм развила постоперативна остеопороза на капачката на коляното - случвало се било:( Е, да, ама не - на снимките ставата "изглеждала" добре, посъветва ме да отида на санаториум и ми изписа Dopel Hertz - калций+магнезий, имала съм нужда от много калции:(( Каза, че не могат да ми дадат запис от артроскопията - такава била политиката на болницата, тези записи ги давали само при смъртен случай:(( Но обеща, че ще го намери и прегледа отново и ще се опита да ми даде копие, нещо в което аз НЕ вярвам, освен това се опитах да си взема и дубликат от ЯМР-а, който остана при тях, заради операцията и трябвало да си стои при документацията:(( Разбрах, че нямат право да ми задържат резултатите от ЯМР-а - така ли е? И сега отново съм на "кота НУЛА" :((
 • Re: проблемни колена
  от Ди | 23.01.2012 09:43

  Не знам какво да кажа... След прочетеното тук се разколебах м/у варианта да отида при по-читав лекар, но по-разумното е май да се върна в касапницата...още повече, че с така поставената ми "диагноза" ще е още по-сложно при друг лекар. Извинявам се за лаишкия въпрос, но ако имате възможност, бихте ли ми обяснили на "човешки" език, какво точно са ми написали в диагнозата - утре ще е сблъсъкът с д-р Ненов, който със сигурност няма да е приятен и ми се иска да съм една идея по-наясно за какво става въпрос:( Благодаря предварително и успешна седмица :)
 • Re: проблемни колена
  от | 20.01.2012 18:37

  За съжаление артроскопия при която се извършва кюретаж на коляното не е възможно. Това,което са ви написали в епикризата са глупости. Лошо е и това,че дълго време след артроскопията не се възстановявате,а това трябва да стане доста бързо. Аз мисля,че е редно да се консултирате с опериралия ви доктор и ако той не ви предложи решение на вашия проблем,тогава направете преглед при друг ортопед,занимаващ се с колянна хирургия.
 • Re: проблемни колена
  от Ди | 18.01.2012 22:49

  Здравейте, Благодаря за отделеното време и съвета. Окончателна диагноза ( от епикризата): Дисторзио генус декстра. Синовитис генус декстра. МКБ S83.6 Оперативен протокол: Arthroscopia genus dex. Curetage Запис от артроскопията - нямам. В епикризата не е описано какво е правено, а д-р Ненов не счете за нужно да ми обяснява, каквото и да е. Единственото, което "измъкнах" след хиляди въпроси - "Каквото трябваше го направихме"...общо взето, това е характерното за "Св. Панталеймон" гр. Плевен или поне за Ортопедията - пълното информационно затъмнение, може би не искат да безпокоят пациентите с излишни медицински терминологии. Не искам да си мисля, че заради парите от клиничната пътека, можеш да съсипеш живота на някой и като бонус - почти да го осакатиш...
 • Re: проблемни колена
  от | 18.01.2012 21:42

  Здравейте, каква е диагнозата от епикризата и имате ли запис от артроскопията? Иначе това,което описвате не е никак приятно и е редно опериралия ви лекар да ви обясни какво точно е направил по време на интервенцията. Изискайте записа от артроскопията и тогава се консултирайте и с друг специалист.
 • Re: проблемни колена
  от Ди | 17.01.2012 23:24

  Здравейте, Ще се опитам да бъда максимално кратка: юли 2010 - зачервяване от външната страна на дясно коляно, придружено от скованост при движение. Диагнози: възпаление на става, възпаление на мускул, възпаление на коляно, Еритема нодозум...След месеци прием на Медрол и др. и никакъв ефект и потърсено второ мнение от ревматолог, бях насочена за консултация при ортопед. Клиника -мечта "Св. Панталеймон" гр. Плевен и един от "добрите" ортопеди - д-р Ненов. След няколко прегледа, "стреляне на тъмно" и пиене на прахчета, без никакъв ефект се преборих за ЯМР. Д-р Ненов прегледа резултатите от изследването, каза, че няма нищо тревожно и отново ми изписа прахчета ДОНА. След поредните 20 дена, на контролен преглед на отеклото, зачервено коляно, докторът реши да прави Преглед - въртене, усукване, повдигане, сгъване на колянната става...и сложихме диагноза: "Киста на менискус", придружена с дата за Артроскопия.... Април 2011 - д-р Ненов направи артроскопията, (м/у другото в епикризата никъде не е спомената "киста на менискус", тази диагноза се появи съвсем случайно на един от амбулаторните листове от контролните прегледи) последва много проблемно възстановяване. "Проходих" на 3 -ия месец, след два курса физиотерапия, вторият - продължил около месец.От септември 2011 до днешна дата - почти нонстоп коляното е с оток, зачервено, на моменти посинява. Трудно ми е ходенето, има периоди, в които коляното е абсолютно сковано. Да не пропусна - след интервенцията, вече съм на 3-та опаковка Link Няма да споменавам десетките знайни и незнайни измазани мазила и мехлеми, освен това заради "належащата артроскопия" загубих работата си, т.е. вкъщи не го и натоварвам, даже напротив! Ако някой е имал подобен проблем или има идея, някакъв съвет - ще бъда безкрайно благодарна ако сподели. Извинявам се, че ми се налага да го кажа, но на лекарите, които ме докараха до това положение - НЕ ВЯРВАМ! Затова, моля ви, не ме пращайте отново при тях!
 • Re: проблемни колена
  от Доц. д-р Цончев, дм | 06.01.2012 00:11

  Трябва да се направи снимка и преглед при ортопед, който да направи съответните проби за стабилност на ставата и да се види дали няма нещо патологично.
 • проблемни колена
  от dimo | 04.01.2012 21:22

  От известно време имам слаба болка и в двете колена.Не е постоянна и затова не представляваше проблем за мен,но усетих че като ходя сякаш се размества нещо в коляното,пораздвижвам,разтърквам и сякаш се намества.А болката е навсякаде ,отсрани ,отдолу ,отгоре на колянната става.Моля за съвет.

Напиши отговор