Травми, счупвания, навяхвания. Ставни проблеми. Менискус. Кръстни връзки | Травма на пръст

Напиши отговор
  • RE: Травма на пръст
    от д-р Ралица Правова | 03.05.2022 11:38

Кръвн изследвания назначавал ли Ви е. Добре е да се види и пикочна киселина, както и кръвна захар, освен пълна кръвна картина
  • RE: Травма на пръст
    от Sevi | 30.04.2022 22:24

Zdraveite az sushto imam problem s prusta na rukata (pokazalec) podut e veche poveche ot mesec hodih pri herurg kazaha che mi nqma nishto no prusta e vse oshte podut i zacherven.. vidqh che imate podoben problem. Ako nqkoi moje da mi pomogne shte sum vi blagodarna
  • Re: Травма на пръст
    от Доц. д-р Цончев, дм | 01.10.2010 10:07

Често след травма е възможно да остане някаква деформация на пръста.
    от patriotbg | 30.09.2010 12:38

Не нямаше такава подутина.
    от Доц. д-р Цончев, дм | 21.09.2010 11:13

Аз подутина не виждам, а и пръстите на човек не са идеално прави. Нямаше ли такава подутина преди?
    от patriotbg | 20.09.2010 14:00

а защо при определен натиск болката си я има ? все ппак са минали 4 месеца.... това не мога да си обясня. Каква е тази подутина ? и как мога да я смаля? сигурно в продължение ан 1 месец си правя студне и топъл компрес (лед и топла вода) и не виждам да намалява. Поздрави Иван
    от Доц. д-р Цончев, дм | 20.09.2010 12:59

Видимо нищо притеснително не личи...
    от patriotbg | 18.09.2010 16:12

да д-р Цончев, дано сте прав, но вече минаха 4 месеца, а не е намаляло и ни най - малко. не знам вече какво става...
    от Доц. д-р Цончев, дм | 25.08.2010 09:03

Болката е вероятно в резултат на травма, и, подозирам, разтежение на връзки. Но не виждам нещо драматично. Вероятно с течение на времето постепенно ще отшуми.
    от patriotbg | 23.08.2010 16:19

подуването е в дясно на горната фаланга (показъл съм със стрелка) болка има при лек удар на подуата част примерно. Или при лекоизкревяване на пръса в ляво или дясно (при натоварване)
    от Доц. д-р Цончев, дм | 23.08.2010 15:01

Аз не виждам нещо нетипично, не виждам и подуване. Болка има ли?
    от patriotbg | 23.08.2010 10:17

Здравейте д-р Цончев, Няма нищо на снимката. Просто я разгледа и каза че ми няма нищо по костите и т.н. Общо взето нищо конкретно като заболяване. И продължава да си е така подут отстрани пръста. сега просто си направих една нормална снимка да се види какво представлява: Link alt="Link />
    от Доц. д-р Цончев, дм | 12.08.2010 21:56

На разчитането на снимката какво пише? Изобщо има ли някакво писано заключение?
    от patriotbg | 09.08.2010 08:33

дали някой зане за какво става дума ?
  • Травма на пръст
    от patriotbg | 06.08.2010 15:15

Здравейте Преди около 2 месеца забелязах че безимения ми пръст на дясната ръка е леко подут в горната част при свивката. (занимвам се с катерене) Не отидох веднага на доктор, защото си помилих че ще ми мине бързо. Оказа се че не минава след 1 седмица. За това отидох при няколко хирурзи на ръка и си правих снимка. Нямам втвърдяване (калциране) на сухожилие. Казаха ми че съм го бил травмирал и съм закъснял с шинирането. (ходих 2 месеца шиниран преди това) Сега ходя на ултразвук всеки ден по 10 минути, н няма особен ефект. (ходя от 10 дни) Някой би ли ми помогнал с информация относно проблема ? Дали може да се приложи друго лечение ? За колко време минава такава травма ? Благодаря педварително Иван

Напиши отговор