Кои фактори оказват влияние върху клетките с възрастта?
Между 9 и 16-годишна възраст благосъстоянието ни се влошава...
Терапията помага при заболявания, а също така действа релаксиращо
В момента е 24.09.2023 10:04
Травми, счупвания, навяхвания. Ставни проблеми. Менискус. Кръстни връзки | Изместена капачка на коляното ?
Напиши отговор
-
RE: Изместена капачка на коляното ?
от id22 | 15.01.2023 21:03
Здравейте, Kateto, Имам същата диагноза + частично скъсани връзки (MPFL) на едното коляно след луксация на капачето и краката ми казаха, че са “хиксовидни”. Предложиха ми абсолютно същата операция като на Вас + възстановяване на скъсаната връзка. И аз съм ужасена и много ме е страх, чудя се дали да се подложа на това.. Възстановяването казаха, че е дълго и кой знае колко болезнено, а такава операция трябва да направя и на двата си крака един след друг в разстояние от най - малко 6 месеца между операциите, защото са много зле и двете ми колена, а не знам като оперирам едното как ще стъпвам само на другият си крак, който също едва издържа натоварване.. Моля ако сте се подложили на тази операция да споделите опит и при кой лекар я направихте? -
RE: Изместена капачка на коляното ?
от Kateto | 08.06.2022 14:09
Здравейте, ходих на лекар и ми казаха ,че имам вродена трохлеарна дисплазия и от там увреден хрущял ,тъй като капачката не се движи правилно . Предлагат ми операция ,която е за възстановяване на хрущала и за преместване на пателарното сухожилие ,чрез изрязване на кост от тибията и преместването и с няколко милиметра (медиализация на туберпзос тибие ) .На мен всичко това ми звучи ужасно страшно ,някой минавал ли е през такава операция и знае ли нещо за възстановяването -
-
Re: Изместена капачка на коляното ?
от Доц. д-р Цончев, дм | 08.01.2010 20:25
Ако капачката е "изместена", движенията в колянната става ще са трайно нарушени. Вероятно се касае за преразтежение на връзки. Ако болката не намалее или такива инциденти зачестят е добре да се направи консултация с ортопед. -
Изместена капачка на коляното ?
от анонимната95 | 08.01.2010 19:17
Здравейте, прочетох няколко такива статий, но не съм сигурна дали моят проблем е точно такъв . Днес преди около 2 часа при клякане ( в училище ) десният ми крак изпука и "отказа" за няколко минути - не можех да стъпвам на него или да го свивам, сега вече мога да вървя, но ме боли ( то не е точно болка ами като напрежение в самият крак ) и трудно го свивам . Видимо няма следи от травми ( не е надут, посинял и т.н ) и изглежда като другият но ме боли . Та въпросът ми е възможно ли е да е изместена капачка или е нещо друго и ако да какво ? И какво мога да направя ? :| :cry:
Напиши отговор
Rene Furterer Triphasic концентриран серум против косопад, 12 бр. х 5 мл, 60 мл | Рене Фуртерер
105.12 лв.
131.40 лв.
Rene Furterer Vitalfan Progressive хранителна добавка за хормонално и наследствено отъняваща коса, 30 бр. | Рене Фуртерер
41.92 лв.
52.40 лв.
Rene Furterer Vitalfan Reactional хранителна добавка за внезапно и временно отъняваща коса, 30 бр. | Рене Фуртерер
41.92 лв.
52.40 лв.