Алергии. Астма | Дете с алергичен обрив

Напиши отговор
 • RE: Дете с алергичен обрив
  от Nikoloa | 17.02.2020 17:44

  Днес пак се появиха по краката, бяха наполовина червени и в плаки. Реших да се облека за излизане и да го наблюдавам за признаци за задушаване с готовност да се изстреляме. Докато се облека краката му станаха целите в пъпки и плаки, големи колкото капачките на колената. Там имаше особено много, но също и отдолу на стъпалото на едния крак. Направо се същисах. Седя и наблюдавам, след половин час изчезнаха. Щях да откача. Благодаря Ви за съвета, д-р Цончев, ще го следваме.
 • RE: Дете с алергичен обрив
  от д-р Цончев | 17.02.2020 17:37

  Давайте му още малко антихистамин на детето, особено ако не го успива. С голяма вероятност в градината има нещо което провокира тази реакция - често това са препарати за почистване или бои и химикали, така че ако някъде правят ремонт или боядисват в градината такова нещо може да се очаква.
 • Дете с алергичен обрив
  от Nikoloa | 17.02.2020 05:55

  Здравейте, Синът ми е на три години и три месеца. Преди четири дена го взехме следобяд от детската градина и половин час по-късно се изприщи по лицето. Стана за няколко минути, цялото лице в големи плаки и червено-синкави петна около тях. Включително по клепачите и веждите. Имаше и по тялото, но по-нарядко. Заведохме го на доктор, казаха че е алергична реакция към нещо, но не е ясно какво. Изписа му антихистамин. Няколко часа по-късно изчезнаха. От градината казаха че нищо ново не е ял, но преди обед също се обринал и малко по-късно обривът изчезнал. От тогава даваме антихистамина. На следващия ден от първия обрив пак почнаха да се появяват пъпки и да изчезват и всеки път повече от предния. В неделя вечер към 9 го слагаме да спи и гледаме целите крака в пъпки, също и по-нагоре по тялото но единични. Отидохме на лекар, каза ни че няма страшно щом идва и си отива. Да продължим с антихистамина, но може и да го спрем?!?. Да се притесняваме ли или да не му обръщаме внимание?

Напиши отговор