Грип и настинки. Бронхит. Пневмония | съвместимост на лекарства

Напиши отговор
 • Re: съвместимост на лекарства
  от Мариела | 30.01.2017 20:39

  Много ви благодаря за отговора!
 • Re: съвместимост на лекарства
  от Доц. д-р Цончев, дм | 30.01.2017 19:57

  Спокойно, от цвеклото е. Пийте си лекарствата както ви ги е предписал лекаря.
 • Re: съвместимост на лекарства
  от Мариела | 30.01.2017 10:51

  Моите питания вече станаха доста... Вчера към 7 вечерях и допълнително хапнах салата от цвекло и моркови. Към 9.30 запомна да ме присвива стомаха, може би от приема на антибиотика. Имах диария - два три пъти минах през тоалетната. На сутринта пак отидох и виждам, че всичко е червено... кръв. Много се изплаших! Тогава се сетих, че съм яла цвекло и предположих, че може да е от него, но ако беше от него още вечерта трябваше да е така, а не чак на сутринта... Много се притеснявам, дали не е от антибиотика, защото в листовката пише, че това е една от най-тежките странични реакции и незабавно трябва да се потърси лекар. Не знам какво да мисля и какво да правя....
 • Re: съвместимост на лекарства
  от Мариела | 29.01.2017 13:58

  Личната ми изписа и Нексиум. Но в листовката на антибиотика Аксетин пише, да не се прима с лекарства намаляващи киселинността в стомаха, защото се намалява бсорбацията на антибиотик в организма. Аксетина е за 5 дни, аз вече втори ден го пия с Нексиум.... Това означава ли, че тези два дни, в които съм го пила са били напразни и действието му не е било максимално?
 • съвместимост на лекарства
  от Мариела | 28.01.2017 13:44

  Здравейте! Преди седмица започнах да кашлям. Пооправих се и след няколко дни ме връхлетя ужасна болка в главата и гърлото придружена с висока температура. Вдигнах 38,3 появиха се кашлица и ужасна хрема, боли ме челото синусите, дори когато дъвча болка все едно от зъбите минава към синусите чак до челото. Не мога да се наведа надолу нито да докосна лицето си от болка. Започнах с капки Муконазал, спрей за гърло Тантум и Ибупром синус. От Ибупрома не виждам някакъв значителех ефект много трудно смъква температурата дори трябва да изпия два и тогава да я смъкне.... Напипвам и подутина отзад на врата предполагам, че е лимфен възел и боли, което доста ме притеснява. Така вече повече от седмица съм с температура и всички останали оплаквания.... посетих личната каза да продължа с Ибупром и ако няма подобрение да премина към антибиотик. Днес го започнах, но пак съм с температура... пия също и Геломиртол и пробиотик както и Нексиум с цел да запазя стомаха от антибиотика. Въпросът ми е какво да пия за температурата? Тъй като в листовката на Ибупром пише да не се комбинира с Парацетамол, аналгин и др. Последно вчера пиш Ибупром две таблеки... днес какво мога да предприема за температурата? Очаквам вашето компетентно мнение!

Напиши отговор