Грип и настинки. Бронхит. Пневмония | Гадна кашлица,моля за съвет

Напиши отговор
 • Re: Гадна кашлица,моля за съвет
  от Tanqer | 16.08.2018 14:52

  Нямам представа за каква “слюз” имате впредвид . Аз ходя всяка сутрин до тоалетна . Имам леко не разположение в корема . Просто се притеснявам , всеки може да се притеснява , особено ако не му минава вече много време . Ако може , моля коментирайте заключението от ренгена . Аз живея в Англия , тук за съжаление всичко става много бавно , не ми приеха снимката , която ми е направена в България , но ме пратиха да си направя нова .Тук за съжаление нещата , както казах стават много бавно и резултата ще е готов след седмица . До тогава , аз се притеснявам. Сега кашлицата ми продължава да е суха , но в повечето случаи идва от към гърлото , по рядко от дробовете . Моля , да ми кажете мнението си . Благодаря .
 • Re: Гадна кашлица,моля за съвет
  от Tanqer | 15.08.2018 22:21

  Какво имате впредвид “Затапена със слуз” ? Аз се граня нормално , ходя редовно всяка сутрин до тоалетна . Просто поисках мнение на лекар , за да се упокоя . Аз попринцип живея в Англия , а тук се чака по една седмица за резултати . Тъй като отнове се почувствах зле отидох при GP , обясних му всичко , исках да му дам снимката от Ехографа в Бг , но той ме прати за нова снимка и не ми я прие . А я правех буквално преди 10 дни . Имам в момента и едно като подуване в областа на шията и кашлицата все още синя имам . Започнах да пия АЦЦ 600 на своя глава по 1 саше на ден . Ще чакам да излезе снимката тук и след седмица евентуално да ми назначи някакво лечение . Блаходаря
 • Re: Гадна кашлица,моля за съвет
  от veselin | 15.08.2018 03:38

  АМИ СИГУРНО ,ЦЯЛАТА СТЕ ЗАТАПЕНА..СЪС СЛЮЗ...ДОСЕГА СЕ ПОСТЕШЕ...ТОАЛЕТНАТА ПОСЕЩАВАТЕ ЛИ Я?...ПИЙ СОК ОТ ЧЕРВЕН ПОРТОКАЛ,.....И НЕ СПОМЕНАВАЙТЕ БОЛЕСТИ КОИТО НЕ ПОЗНАВАТЕ,..ОСОБЕНО РАК.
 • Re: Гадна кашлица,моля за съвет
  от Tanqer | 14.08.2018 16:56

  Здравейте , Преди един месец се разболях имах суха кашлица и болки в гърдите След това кашлицата стана влажна с отхрачване , имах храчки със жълто-зелен секрет ., загуба на вкус и обоняние, и след няколко дни отново суха кашлица и така до днес . Имам снимка на белия дроб , заключението е : Няма р . Данни за актуални перенхимни промени на б . Дроб . , тъй като бях в България за холидей , там също ме прегледа спесиалист пулмулог Д-р Бранимир Цанков от МЦ Света София и ми постави диагноза Остър Бронхит Неуточнен и лечение със сироп Fluditec и разтворими таблетки Prospan за три дни , за отхрачване а една седмица преди това взимах и антибиотик Оспамокс1000 . Но нищо не ми помогна. От два дни кашлицата ми намаля и почти не кашлям , но още при поемане на въздух и в затворени помещения се закашлям . От една седмица насам ми се появи болка в мусколите на гърба , а , тази сутрин се събудих с болка под лявото ребро , която слиза по надолу и отива към гърба . Също така от известно време стомаха ми е подут и имам болки , газове и леко разстройство . Също така ползвам капки за нос Otrivin от 5 месеца , защото имам постоянно запушен нос . Появи ми се непоносимост към миризми като парфюм , прах за пране ... Изпитвам постоянен страх , че може да съм неизлечимо болна , постоянно искам да ходя на преглед , не мога да спя мощем , постоянно мисля за това , какво може да предизвиква моите болести . Аз съм много разтревожена , стресирана и нервна , постоянно се чувствам отпаднала и изтощена , нямам желание за нищо . Чувствам задух и пробождания в сърцето , сърцебиене , световъртеж , когато си помисля за някаква болест . Имам само лоши мисли ... Моля да ми кажете , мога ли да се притеснявам от Рак на белия дроб ? Благодаря . За съжаление не мога да прикача снимка , тя е на диск .
 • Re: Гадна кашлица,моля за съвет
  от Tanqer | 14.08.2018 16:53

  Здравейте , Преди един месец се разболях имах суха кашлица и болки в гърдите След това кашлицата стана влажна с отхрачване , имах храчки със жълто-зелен секрет ., загуба на вкус и обоняние, и след няколко дни отново суха кашлица и така до днес . Имам снимка на белия дроб , заключението е : Няма р . Данни за актуални перенхимни промени на б . Дроб . , тъй като бях в България за холидей , там също ме прегледа спесиалист пулмулог Д-р Бранимир Цанков от МЦ Света София и ми постави диагноза Остър Бронхит Неуточнен и лечение със сироп Fluditec и разтворими таблетки Prospan за три дни , за отхрачване а една седмица преди това взимах и антибиотик Оспамокс1000 . Но нищо не ми помогна. От два дни кашлицата ми намаля и почти не кашлям , но още при поемане на въздух и в затворени помещения се закашлям . От една седмица насам ми се появи болка в мусколите на гърба , а , тази сутрин се събудих с болка под лявото ребро , която слиза по надолу и отива към гърба . Също така от известно време стомаха ми е подут и имам болки , газове и леко разстройство . Също така ползвам капки за нос Otrivin от 5 месеца , защото имам постоянно запушен нос . Появи ми се непоносимост към миризми като парфюм , прах за пране ... Изпитвам постоянен страх , че може да съм неизлечимо болна , постоянно искам да ходя на преглед , не мога да спя мощем , постоянно мисля за това , какво може да предизвиква моите болести . Аз съм много разтревожена , стресирана и нервна , постоянно се чувствам отпаднала и изтощена , нямам желание за нищо . Чувствам задух и пробождания в сърцето , сърцебиене , световъртеж , когато си помисля за някаква болест . Имам само лоши мисли ... Моля да ми кажете , мога ли да се притеснявам от Рак на белия дроб ? Благодаря ви и хубав ден . Извинявам се , че пиша на лично , просто не зная как да пиша на друго място . За съжаление не мога да прикача снимка , тя е на диск .
 • Re: Гадна кашлица,моля за съвет
  от Доц. д-р Цончев, дм | 11.12.2016 01:13

  Няма проблем, не се притеснявайте.
 • Re: Гадна кашлица,моля за съвет
  от Mass | 07.12.2016 18:04

  А,да,някакво депо е тази имжекция инае освобождава около 3 седмици - мога ли да тренирам през това време?
 • Re: Гадна кашлица,моля за съвет
  от Mass | 07.12.2016 17:55

  Здравейте отново доктор Цончев.Оказа се,че е някаква инфекция на горни дихателни пътища,от която получавам бронхиални спазми. Преди малко ми набиха инжекция дипрофос,отделно взимам и ерфлузал форспиро и въпросът ми е - нали няма как от такива малки дози да загубя мускулна маса и да ми спре по-нататъшен мускулен растеж,понеже сериозно се занимавам с Фитнес и ме е страх да не загубя мускулна маса и да не ми спре мускулния растеж за напред? Благодаря.
 • Re: Гадна кашлица,моля за съвет
  от Mass | 17.11.2016 13:52

  Благодря ви,вече има подобрение.
 • Re: Гадна кашлица,моля за съвет
  от Доц. д-р Цончев, дм | 16.11.2016 20:06

  Няма да се задушите, спокойно, това са субективни усещания. Завършете си курса на лечение и ще се оправят нещата.
 • Re: Гадна кашлица,моля за съвет
  от Mass | 16.11.2016 00:11

  Благодаря за отговорите. Ходих на консултации с пулмолози - преди 6 дни с единия:каза,че реагирам на вируси и настинки с беонхиални пристъпи - лечение с вентолин сироп 3х5мл,мукоплант 3х1 таблетка и някакви кортикостероидни инжекции,които реших да не взимам.Имаше подобрение,но до днес.Започна една жестока кашлица,придружена с лек задух и дискомфорт в трахеята.Отидох пак на пулмолог,който каза вироза (нелекувани настинки и вируси от доста време насам) и реагирам на нея с бронхо спазми.Изписа ми:ерфлузал форспиро 2 пъти на ден по 2 вдишвания,ефира 2х1 таблетки,спирива 1 път на ден по 2 вдишвания,аулин на прах,който данси изсипвам под езика преглъщам бавно след това и още нялакво лекарство за киселини и рефлукс.Каза ми да спра вентолина и да започвам новото лечение.Направих вдишвамията с ерфлузала и спиривата и след известно време ми мина пристъпа.Но 3 - 4 часа след това пак започнах да кашлям и да чувствам лек задух,изпих една ефира и така. Това лечение го започнах днеска към 19:00 с новите лекарства,но това,което ме притеснява е,че в момента пак ме дразни трахеята и покашлям отвреме навреме като след кашлицата чувствам лек задух.Не знам какво да правя просто,страх ме е да не се задуша,въпреки че ми казаха,че няма опасност,но след като такива силни лекарства не помогнаха много вече не знам какво да мисля. Извинявам се ако има правописни грешки,но пиша от телефон. Благодаря.
 • Re: Гадна кашлица,моля за съвет
  от Доц. д-р Цончев, дм | 07.11.2016 20:49

  Аз лично бих направил 1 снимка, възможно е да е налице и бронхитна компонента.
 • Re: Гадна кашлица,моля за съвет
  от Mass | 04.11.2016 00:53

  Едни казват фарингит или ларингит,ще ви излъжа кое от двете,други алергия или на нервна почва.
 • Re: Гадна кашлица,моля за съвет
  от Доц. д-р Цончев, дм | 03.11.2016 20:44

  Е какво казват тогава по въпроса като не искат да снимат?
 • Re: Гадна кашлица,моля за съвет
  от Mass | 03.11.2016 20:40

  Преди около половин година е правена снимка,лекарите не смятат,че е нужно пак,понеже казват,че няма нищо в дробовете. В момента нищо не работя.На 23 години съм,между другото.
 • Re: Гадна кашлица,моля за съвет
  от Доц. д-р Цончев, дм | 03.11.2016 19:35

  Снимка правена ли е? Какво работите?
 • Гадна кашлица,моля за съвет
  от Mass | 02.11.2016 22:32

  Здравейте,от бая време имам ужасна кашлица(която не се появява всеки ден,може 1 седмица изобщо да не кашлям,после пък 3 пъти в седмицата да кашлям и така),започвам да кашлям много силно до задавяне като по някой път успявам да отхрача нещо,но не много.Предпосвали са ми противоалергични,но ги пия и пак кашлям,не съм имал алергии досега,не съм си променял хранителни навици и средата. Отделно като съм легнал и имам тази кашлица се чуват хрипове при издишване.Случвало ми се е буквално цял ден да кашлям и да не се повлияе от никакви лекарства.Дробовете ми са чисти иначе,твърди се,че от гърлото идва тази кашлица.Взимаха ми гърлен секрет и се оказа,че имам стафилококи,може ли на това да се дължи кашлицата? Също така от това кашляне ми се завива свят по някой път,заболява ме главата и се чувствам отпаднал,гърдите ме заболяват от напъните и така. Моля за мнение,благодаря .

Напиши отговор