Грип и настинки. Бронхит. Пневмония | Моля за насока за една белодробна симтоматика

Напиши отговор
 • Re: Моля за насока за една белодробна симтоматика
  от Доц. д-р Цончев, дм | 18.10.2016 20:57

  В случая мисля, че сте направили достатъчно изследвания за да се отхвърли диагноза рак. Всъщност не се сещам какво допълнително може да се направи освен да се пусне и туморен маркер за бял дроб но не очаквам да е позитивен а и не съм сигурен дали трябва изобщо да се прави - това трябва да го прецени пулмолога. Също така на вашата възраст не очаквам рак. Вероятно е възпалителен (пневмоничен) инфилтрат и вероятно анатомично има повърхностен съд, който периодично прокървява
 • Re: Моля за насока за една белодробна симтоматика
  от Цвети тодорова | 16.10.2016 23:30

  Извинявам се забравих да споена , че ми направиха и ехокардиография и там нищо сериозно не излезе и пулсът ми от няколко месеца е м/у80-120. На 35 години съм.
 • Re: Моля за насока за една белодробна симтоматика
  от Цвети тодорова | 16.10.2016 22:43

  Здравейте, Докторе от известно време чета форума и съм във възторг от Вашата отзивчивост. Рядко се срещат такива лекари вече.Ще съм благодарна ако обърнете внимание и дадете мнение за моя проблем. Преди месец както си играех с детето ми при облягаме на зад усетих че имам храчка и се изкашлях и усетих само течност в устата си нехарактерна за храчка , като погледнах неше кръв- бистра и ясна като от рана. Това продължи около 2 часа като количеството кръв беше общо около една шепа. Започна постоянна тъпа болка в гърдите повече към дясната половина.Отидох в спешно, направиха ми снимка на бял дроб и кръвни изследвания. На снимката се виждаше леко засенчване, казаха че било от цигарите, кръвните бяха в норма. предложиха да остана в болница, но аз отказах и започнаха да ме плашат че можело да е рак и е необходима бронхоскопия. Въпреки това аз отказах като си тръгнах с рецепта за кръвоспиращо и антибиотик. След консултация с пулмолог си направих скенер за всеки случай, там излезе че има засенчване тип матово стъкло 3 на 3,5 см. Пулмолога каза че съм изкарала ма крак пневмония някога. И вече след месец почти на същата дата се започна отново , но много по силно и по обилно изкашля е на кръв. Забравих да спомена че и преди и сега бях в цикъл ако изобщо има някаква възка. И отново в спешно и ме приеха. Направиха отново кръвни и снимка -всичко беше както предния път. Да уточня че кръвохрака не спря няколко дни въпреки калция и другите лекарства които ми вливаха. Изтърпях бронхоскопия където видяха в дясно горен лоб кървава пътечка . Направиха биопсия, материал за цитология и микробиология и пак излезе че съм добре имала съм хроничен бронхит и нямам рак.Направиха скенер на тънки срези- резултат- перстрахеално и пред карина се набелязват 4-5 несигн. ЛВ. с ТАД до 7мм. Преден медиастинум набелязва се остатъчен тимус с акс.р-ри 30-20мм. Белодробен паренхим в дясно над хулостно 2\3 сегмент личат конфлуиращи нископлътностни зони на косолидация тип матово стъкло, както и малка зона авеоларен инфилтрат дорзално до интерлоба р-ри 33-35мм. ДД бронхопневмоничен инфилтрат. Там излезе че имам пневмония и това беше . Направиха ми манту излезе 10мм.Изписаха ме след два дни венозен антибиотик и ме накараха да се подпиша че тръгвам по собствено желание. Тръгнах си пак с рецепта за антибиотик и кръвоспиращо и препоръка за Т Спот тест за туберколоза. Кръвохрака продължи още два дни, като болката в гърдите на моменти се засилва и преминава вече и от ляво и ме моли дясната лопатка- всичко е търпимо, но незнам дали се влошавам или оздравявам.....Според вас възможно ли е да не излезе на изследванията от бронхоскопията и скенера ако е туберколоза и мислите ли че този тест е надежден. Мислите ли че е възможно да пропускат нещо .Имам малко дете и се притеснявам много да не го заразя с нещо.
 • Re: Моля за насока за една белодробна симтоматика
  от Доц. д-р Цончев, дм | 07.06.2016 21:08

  Не виждам повод за притеснение от такъв характер, след толкова прегледи и изследвания щеше да се установи...
 • Re: Моля за насока за една белодробна симтоматика
  от Marin Krunzov | 05.06.2016 23:37

  Благодаря, доктор Цончев , това което ме притеснява е че алергия не бе открита освен първия път, а имам хронични дълги сухи кашлици вече 3 та година дали не е нещо онкологично защото всичко увисна върху проблем със щитовидната накрая който е някак хипотетичен за мен. Повечето Ендокринолози казват ами може да е от това, може имда не е .Аз не усещам щитовидната като дисконфорт въпреки че е уголемена явно доста. Легнал и като спя нямам кашлици и болка в гърдите а като се събудя и стана което ми е странно защото точно тогава не свивам врата.
 • Re: Моля за насока за една белодробна симтоматика
  от Доц. д-р Цончев, дм | 05.06.2016 21:09

  По отношение на алергията към мухъл - постепенно ще премине след като е отстранена ноксата. Жлезата обаче ще трябва да се оперира.
 • Re: Моля за насока за една белодробна симтоматика
  от Marin Krunzov | 04.06.2016 12:40

  Така, то като съм почнал имма оюе един въпрос ако във форума има някой който разбира на токсини, четох из интернет че спорите от мъхъл остават с години вътре в дробовете ( и не само) и едва ли не правят плесени- възможно ли е ? И как се осъществява интоксикация при мухъл има ли някакви препарати за това отравянето го сравняват като такова с тежки метали примерно живак ?
 • Re: Моля за насока за една белодробна симтоматика
  от Marin Krunzov | 04.06.2016 09:36

  ...опсс несъзнателна грешка възела е 3.3 см (тоест 30 мм) малко не съм внимавал като съм писъл
 • Моля за насока за една белодробна симтоматика
  от Marin Krunzov | 04.06.2016 08:32

  Здравейте на всички, накратко моята история. Преди 3 години се появи кашлица която в Токуда оприделиха като остър бронхит, не се повлия от 3 те вида антибиотика тогава направиха биопсия и бронхоскопия на петното но нямаше нищо. Кашлицата продължи почти 5 месеца и накрая завърши с нещо като асматични пристъпи. Зад тапетите в тогавашната квартира видях мухъл и то доста скрит от наемодателя с нови тапети. Усъмних се и алерголога каза да имаш алергия към мухъл. След преместване от квартирата наистина нещата се успокоиха през цялото лято но есента почна наново кашлица тоя път с слаби болки в гърдите освен слаба суха кашлица и страшно дразнене към миризми(цигари, бои както и ако има някакъв прах). Като не отшумя след месец отидох отново на алерголог и пулмолог в Софиямед. Пулмолога каза хроничен бронхит а алерголога че нямам алергия по скоро е развитие на асмата. Учудих се.Тогава имаше много дъждове и го отдадох на това или пак на някакви мизерии по квартирите и се прибрах в велико търново.Тука миналото лято като че ли всичко бе ок. Обаче есента всичко почна пак. Декември отидох в тукашния тубдиспансер обясних на лекаря (за когото казват че е с голям стаж много опитен). Той много внимателно ми направи всички тестове и бе категоричен астма няма по скоро може би е алергия, от дъждовете мухалите почвали да пускат спори. Но препоръча да отида на кардиолог и да ми се види хранопровода. Отново отидох на алерголог и отново казаха че не откриват никакви алергии може да е хиперреактивност. Така хванах се сериозно и отидох на кардиолог, пих каша за хранопровод и гледаха за герб, унг .Всичко бе в ред. На ехографа обаче се видя проблем с щитовидната жлеза. Направих няколко прегледа при ендукринолози жлезата е увеличена има на 20 възела като наи големия е 30 см .В големия студ януари изведнъж всичко се упокои до март. Март се появи болка в гърлото казаха фарингит. Фарингита си седи и досега (казаха хроничен). Но в април почна отново кашлицата отнчало много слабо и леко се засилваше. Отново в тубдиспансера при доктора и му обеснявам, гледа, гледа на ренгеноскопсия уред по едно време вика преглъщай гледа жлезата. После каза бе дроба ти изглежда изключително добре, няма петна няма хрипове дишането е чисто за разлика от житовидната ти жлеза която хич не е добре май ще я режеш. Вдигам се в София, ендокринологичната клиника казаха за рязане е твърдо. После при проф Ковачева тя записа в изледването, че не може да се каже категорично но все пак да се има впредвид че най големия възел 33 см е върхутрахеята. Писна ми и записах за операция при доктор Пунчев явно за цяло изрязване на щитовидната жлеза. Но се замислих бе то нещо едно с друго не се върже, хвана ме страх дали не пропускаме нещо и да е нещо по сериозно.В момента имам леко душене, кашляне което не е много и болка тъпа и слаба при гръдната кост но не усещам аномалии в гушата или ако има са много слаби..

Напиши отговор