Грип и настинки. Бронхит. Пневмония | Staphylococcus aureus

Напиши отговор
 • Re: Staphylococcus aureus
  от shashmagiul | 17.04.2016 09:07

  Аз забелязах, че всеки път, когато повиша тон след това боледувам от гърло. Други близки също. Четката за зъби се сменява през два, три месеца, когато си боледувал най- малкото трябва да я измиеш продължително с вряла вода, даже и с веро. Ябълките на мен ми действат много добре за прочистване. За ефизола си мислех, че е като бонбоните, но ми свърши добра работа вече няколко пъти, пише в упътването, че е срещу кандида. Приборите може да си ги изваряваш веднъж месечно, слагайки в тенджера да врят с вода, в която има две три капки белина, след това допълнително насапунисваш с веро и миеш продължително. Майка ми така дезинфекцира.
 • Re: Staphylococcus aureus
  от ewrwerew | 16.04.2016 22:57

  Благодаря за отзива. Гърлото ми е гледано от УНГ специалист да. Взет ми бе секрет от сливиците и кръв , след изследванията се оказа че най добър за мен е този антибиотик Зенат. Проблема отмина и минах на контролен преглед при което ми бе казано че всичко е наред, но аз продължавам да боледувам от гърло и същия този специалист ми предписва други АБ, за последните три години съм боледувал поне най-малко осем пъти. От североизточна България съм и уговорих час при друг УНГ специалист във Варна, д-р Войчева , надявам се тя да ме излекува, тъй като прочетох добри мнения.
 • Re: Staphylococcus aureus
  от Доц. д-р Цончев, дм | 16.04.2016 21:50

  УНГ гледал ли е гърлото?
 • Re: Staphylococcus aureus
  от shashmagiul | 15.04.2016 08:56

  Аз мисля, че също с оспамокс се прецаках. При стафилококите се прави кръвно изследване да се види към кои антибиотици не си резистентен, пие се веднъж десет дневен курс ако не се лъжа антибиотик, изчаква се месец, правят се изследвания - ако се изолират, пие се пак според антибиограмата и... аз не бих си правила пак изследвания. Бих заложила на пълноценно хранене, както и правя, тъй като надали си нямам такива. Чесън, лук са сочени като основни храни срещу всякакви гъби.ЯбълкиДобра лична хигиена също. Макар да казват, че съм зиморничева, при 23 градуса вкъщи съм по тениска винаги, дори при 22.
 • Staphylococcus aureus
  от ewrwerew | 14.04.2016 20:29

  Добър вечер , Надявам се да има добри хора който да могат да ми дадът полезен съвет за тази натрапчива бактерия. Момче на 25 години съм и преди година ми беше открита тази бактерия чрез изземване на секрет от сливиците. Не помня името на антибиотика с който ме лекуваха но започваше с Z....нещо от сорта на Zenith.Изкарах пълен цикъл със него. бях се оправил, но явно временно. От тогава доста често боледувам от възпалени сливици. Уязвим съм много, докато пия нещо по хладно и се разболявам, лекаря ми изписа Аугументин , Оспамокс , но всичко оправя проблема временно. Незнам дали е свързано с тези антибиотици но наскоро и гъбична инфекция прихванах, какво е това не знам. Млад съм , доста едър а крехък, направо е смешно. Моля за съвети

Напиши отговор