Наднормено тегло. Хранене. Диети | Съмнения за анорексия :(

Напиши отговор
 • Re: Съмнения за анорексия :(
  от Sarah_Levi | 10.04.2008 13:13

  Много благодаря за коментара Ви ! Опитвала съм да говоря, но за сега няма резултат. Ако не е Анорексия, какво би могло да бъде ??? Благодаря отново !
 • Re: Съмнения за анорексия :(
  от Д-р Янева | 09.04.2008 21:33

  Макар и много рядко има анорексия и при мъжете. Не съм сигурна обаче дали при вашия приятел става дума за това. Говорете с него да се консултира поне с психолог. Анорексията е смъртоносна болест - психично разстройство. Разбира се, умира се от пълно изтощение и проблеми от страна на организма, като сърце, гастроинтестинален тракт, ЦНС и др. При всички случай обаче захранването трябва да стане по специална диетична програма- не може да започне изведнъж да се храни "нормално", това също крие рискове.
 • Съмнения за анорексия :(
  от Sarah_Levi | 06.04.2008 18:12

  Здравейте! От едно известно време се опитвам да намеря място, където да задам въпросите си относно заболяването АНОРЕКСИЯ. Искам предварително да се извиня ако сте коментирали тази тема - изчетох много неща във форума, но не попаднах на подобни дискусии. Ето за какво става въпрос: Мой приятел ( момче - на 24 г. ) беше много пълен - около 100-105 кг. при ръст 1.80 см. Не знам точно поради какви причини, но започна да спазва някакви драстични диети ( не съм запозната какво точно е ял и какво не ), но сега - около година и половина след започване на тези хранителни режими той тежи не повече от 65 кг. :((( Според мен това е ужасно голяма загуба на тегло ( имайте предвид, че е на тези килограми от поне 6-7 месеца, което означава, че тези 40 кг. (!) ги е загубил за 10ина месеца ) Ако знаех, че бил под лекарско наблюдение или най-малкото се е съветвал с диетолог, хранил се е по някакъв здравословен начин и т.н. щях да съм много щастлива, че е постигнал желанието си - ето, слаб е ! Но проблемът е, че той просто не се храни. С НИЩО ! Прекарвала съм по цяла седмица с него без да се разделяме и не съм го виждала да хапва НИТО ЕДНА ХАПКА - никога ! Единствените неща, които поема (според мен все пак му дават някаква енергия, но не знам до кога) са БИРА, СОК и в много редки случаи ПРЯСНО МЛЯКО. Преди време ( в пристъп на опиянение от бирата - все пак той се напива от 2 - нали не яде ) ми каза, че не е хапвал нищо от 4 месеца !!!! Съвсем нищо! Кара го на напитки... През седмица е болен - настинки, сърцебиене, бъбречни кризи, проблеми с черния дроб... Аз го отдавам на отслабналата функция на имунната му система. Абсолютно и дума не може да става да се обсъждат с него тези проблеми - той не ги счита за такива... Можете ли да ми кажете дали това е АНОРЕКСИЯ, защото това състояние със сигурност е БОЛЕСТ ??? Възможно ли е човек ( и колко ? ) да живее така - само на течности? Не атрофират ли всички останали органи ??? Какво да правя? Как мога да помогна на човек в такова състояние??? Семейството му се прави, че не забелязва какво става ( всъщност всички знаят за този проблем, защото дори и на семейни сбирки, на празници той никога не хапва и хапка от нищо ) Говорят си по между си и се вайкат, че момчето вече "на нищо не прилича, какво да го правим...ц, ц, ц...) Ще се редвам ако получа каквито и да е коментари по тази тема (още по-добре съвети) от специалисти или не. Благодаря предварително на всички ! Поздрави, Sarah

Напиши отговор