Наднормено тегло. Хранене. Диети | За проблеми с наднормено тегло и напълняване

Напиши отговор
 • Re: За проблеми с наднормено тегло и напълняване
  от ankamar56 | 12.12.2013 16:13

  Здравей pastet1989, радвам се на положителния тон на споделянето на инфото. По отношение на очистителните процедури правя 2 неща: 1. житния режим през февруари по лунния календар и 2. пречистване на черния дроб чрез зехтин и лимон. Приятно ми е когато някой така ентусиазирано споделя полезен опит.
 • Re: За проблеми с наднормено тегло и напълняване
  от Nikolay | 12.12.2013 14:07

  Много ти е задълбочено и философско мнението. Конкретно по темата 3 дни гладуване преди пълнолуние и по 3-те схеми изхвърлят 12 литра токсини от организма и оправят метаболизма, който е една от причините за наднорменото тегло. Другите причини са ендокринни проблеми, за справка диабетици след 3дневния детокс свалят инсулина на двойно по-ниски дози. А английската сол разширява каналите в черния дроб и изхвърля всички токсини от него и жлъчката в червата, а после изпразва и червата. Има процедура само за чистене на черния дроб с пиене 10 дена преди това на ябълков сок, който омекотява камъните в жлъчката, и така по време на детокса се изхвърлят и те.
 • Re: За проблеми с наднормено тегло и напълняване
  от ankamar56 | 12.12.2013 02:34

  Здравейте, когато бях на 20год. започнах да правя очистителни процедури с английска сол /по препоръка на учителя по йога/. С цялото ми уважение към учителя тогава си обещах, че няма да си причинявам подобни лечебни процедури, защото изпитвах истинска неприязън към английската сол. Нищо не беше в състояние да ме убеди да повторя, потретя и т.н. Затова стигнах до извода, че има достатъчно добри и различни очистителни практики, които постигат поставената цел, но и не представляват изтезание за прилагащите ги. Нека всеки намери подходящата за себе си практика и да се стреми да изучи себе си по-добре, за да може да бъде по-полезен в избора на здравословни процедури. И храненето и свързаното с него почистване на организма е само 1 страна от поддържането на добрия баланс в тази сложна система. Почистването също се отнася и до мисленето, общуването, работата. Там кой да почисти ? Английската сол? Не е толкова просто. Изисква осъзнатост и решителност.
 • Re: За проблеми с наднормено тегло и напълняване
  от Nikolay | 10.12.2013 10:19

  Аз не мисля така, и ще ми е интересно да чуя на какво вреди. Въпросната детоксикация е от книгата на др Михайлов който я предписва като генерално безопасна без преглед, но ако това са опасенията, може да се направи и друг вариант с Ги: Детоксикация с Ги (GHEE) Купува се от диетичните магазини. Три поредни дни сутрин на гладно се взема топло претопено краве масло (кипва се маслото и отделената на повърхността бяла пяна се изхвърля) първи ден - 30 гр. (2 с.л.) втори ден - 60 гр. (4 с.л.) трети ден - 90 гр. (6 с.л.) 30-40 минути след маслото започва пиене на топла (около 70 градуса) минерална/преварена вода, или чай - 2 литра дневно. Обяд и вечеря за трите последователни дни - 1 каф. чаша ориз, сварен в 1 литър вода (без сол и мазнина, може да се добави само малко копър или магданоз). При дискомфорт (гадене, главоболие, отпадналост) може да се вземе мед с лимонов сок и минерална вода или пектин. При силен дискомфорт детоксикацията се прекратява и се повтаря на следващото пълнолуние. Повтаря се на следващото пълнолуние. Четвърти ден - сутринта на гладно се вземат 1-2 с.л. рициново масло, 2 чаши чай. След 1-2 часа могат да се консумират плодове. Обяд и вечеря - леко зеленчуково меню. ТОЗИ ВАРИАНТ НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ПРИ ВЪЗПАЛЕНА ЖЛЪЧКА И/ИЛИ КАМЪНИ В ЖЛЪЧКАТА! ИЛИ трети вариант Детоксикация с прясно изцедени сокове Сутрин на гладно се изпиват 10-15 гр. (1 равна супена лъжица) английска сол, разтворена в 50-70 мл вода. Английската сол изтегля токсините към червата. Половин час по-късно започва пиенето на сок от 2-3 лимона, 4-6 грейпфрута, 4-6 портокала - общо като сок да се получи 2 литра. Сокът се разрежда с 1,5-2 литра минерална вода. Друга храна не се приема. При глад привечер може да се изяде 1 ябълка или 1 портокал. Органичните киселини в плодовете подкрепят очистването, плодовата захар подкрепя черния дроб, предпазва от хипогликемии и влияе добре на тонуса. Процедурата се повтаря 3 поредни дни, а на четвъртия се прави захранване. Вместо от цитруси, сокът може да се направи от ябълки. При много силно чувство на глад може да се вземе 1 ч.л. мед с лимонов сок (на вкус) и минерална вода. Може също пектин - 1-2 ч.л. пектин с половин ч.л. мед се разбърква на каша. Долива се малко вода и се разбива с ножа на миксера до гъстота на желе. Пектинът набъбва в червата, създава чувство на ситост и ускорява чистенето. Захранване: Закуска - 2-3 кивита или 1-2 ябълки, или 1-2 портокала. Към 10 часа - 2-3 с.л. овесени ядки с малко стафиди (стафидите не са задължителни) се заливат с топла вода 50-60 градуса. След 15-30 минути са готови за консумация. Обяд (по-въглехидратен) - картофи соте, картофена салата с лук, варен ориз, задушени зеленчуци, салата от зеле и моркови. Ястията могат да се гарнират с маслини. Вечеря (по-белтъчна) - салата със сирене или извара, счукан чесън и зехтин, отново картофи, ориз. Месо не се разрешава. На петия ден следва обичайно хранене.
 • Re: За проблеми с наднормено тегло и напълняване
  от sara781 | 22.11.2013 22:12

  Английската сол е вредна и не е за всеки.
 • За проблеми с наднормено тегло и напълняване
  от Nikolay | 13.11.2013 21:41

  Детокс, който се прави веднъж месечно, и след 3-4 месеца дава сериозен ефект. Пречиства оргазнизма, засилва имунитета, и най-важното в случая - подобрява метаболизма и помага при проблеми с теглото, а при диабетици дори сваля нужната доза инсулин. Прави се 3 дни, но най-добре преди пълнолуние. Този месец пълнолунието е в неделя (17ти) така че който е ентусиаст трябва да почне в петък, 15ти, или вдругиден. 3 дни се прави следното: 1. Сутрин в 07:00 на гладно 1 равна с.л. английска сол в 50 мл вода 2. 08:00 почва ядене на поддържащ режим (идеята е гладуване) по следната схема: 1 грейпфрут, 1 час пауза, 1 варен белтък, 1 час пауза , 1 грейпфрут и така нататък. От 08:00 до 20:00 имате 10 часа, през 1 час редувате белтък и грейпфрут, значи за деня, 5 грейпфрута и 5 белтъка общо. 3. През целия ден се извършва наливане с течности, около 2-3 литра. Чайове, но не подсладени, лайка, зелен, мате, това са само по-добрите предложения, но може със всякакви билкови. 1-2 чаши кафе също се препоръчват, но пак без захар, нито мед. 4. Лягане в 20:00 Третият ден трябва да се пада пълнолунието. Първия ден ще сте доста гладни, но на третия няма да ви се яде изобщо. След трите дни следва лека захранка, четвъртият ден само на плодове и зеленчуци.

Напиши отговор