Наднормено тегло. Хранене. Диети | Не отслабвам!Защо?

Напиши отговор
 • Re: Не отслабвам!Защо?
  от 1313 | 30.05.2013 23:59

  Това напълняване 20 кг за един месец е много. Та аз за един месец не мога да изям обща храна 20 кг като количество. Да не говорим за по-нататъшното й усвояване от организма, преработка, покриване на енергийни и др. разходи, изхвърляне на непреработеното и накрая нямам никакъв прираст. Според мен не може от въздуха да се пълнее. Вероятно приемаш по-голямо количество храна, отколкото е необходимо. Моят девиз е "От всичкото по малко" и никога не ме е подвеждал. Задължително ям по 2 филии хляб на ядене, пълнозърнест, защото ми държи сито за по-дълго време и не се лишавам от растителна мазнина на салатата по същата причина. Но винаги внимавам за общото КОЛИЧЕСТВО на поетата храна. Тежа 50 кг. Освен това ми се струва, че 3 - 4 л вода на ден е твърде много за човек, който не работи физическа работа. Аз едва успявам да изпия 1 л. Вероятно имаш някаква причина за това. Може и да имаш и някакъв хормонален проблем. Направи всички изследвания, които личният лекар ти сметне за необходиво - по здравна и не по здравна каса. А пък "лечението" при д-р Емилова е много просто. Само по 1 кг плодове на ден и нищо друго. Сутрин един банан, на обед два банана и вечер един банан. Дишаш морски въздух с пълни гърди, демек "прана", колкото си искаш.
 • Re: Не отслабвам!Защо?
  от jdnsjdsds | 23.05.2013 18:37

  Като за начало мини на ниско въглехидратна диета. Не знам как може да си 120кг и да си висока 170 см и да не ти личат. Изключи тесто и сладко от храненето си. За закуска пробвай кофичка кисело мляко с овесени трици и лъжичка мед. За обяд бяло пилешко месо и зелена салата, и за вечеря хапвай риба (не след 19ч). Между закуска и обяд можеш да хапнеш някакъв плод (без банан), а между обяд и вечеря ако си гладна хапвай сурови ядки (около 50 70 грама). Изключи газираното! Когато стигнеш килограми, които ти позволяват да тренираш (около 80кг) - започвай. Ходи на фитнес. Но не сега, с тези килограми ако започнеш да тичаш най-много да си направиш травми на коленете. Не разбирам как си играла тенис 3 години интензивно с тези килограми. Дай повече информация и снимки. Ако искаш пиши на лични ще помогна с каквото мога, но преди всичко ти сама трябва да искаш да си помогнеш. Да имаш воля и да не си похапваш даже и по една бисквита.
 • Re: Не отслабвам!Защо?
  от ivanova | 28.03.2013 17:22

  Предполагам говорите за тази, която е в Св.Константин и Елена с лечебното гладуване.От София съм и няма как да ида до там, а и честно казано на диетолози вече не вярвам :) Ходих на двама различни, все имена УЖ в София, освен НЕ действащи диети, които и сама мога да си направя, друга полза не видях от тях.
 • Re: Не отслабвам!Защо?
  от Ина Иванова | 28.03.2013 16:33

  Защо не се обърнете към доктор Емилова ? Толкова положителни отзиви има за дейността и.
 • Не отслабвам!Защо?
  от ivanova | 28.03.2013 13:44

  Здравейте!Пиша ви, защото съм решила да потърся помощ относно килограмите си-не от естетична гледна точка, а по-скоро от здравословна.На 25години съм,висока съм 1.70м и тежа 119кг/за последния месец качих 20кг без промяна в храненето/.Откакто се помня имам проблем с килограмите, тежа си много от дете, защото съм имала "тежък скелет", физически не изглеждам като 119кг/да не говорим, че 20кг не виждам къде точно са се лепнали/, но определено съм притеснена.През годините съм пробвала какво ли не-90 дневни диети, тенис на корт 3 години интензивно, вървене по цял ден, разделно хранене и прочие, от които свалям около 5 кг за месец-два, после ги връщам, че и отгоре. Ходих преди 3 години на ендокринолог , който ми прави пълни изследвания/само полови хормони не изследвахме, защото нямам проблеми с месечен цикъл, прекалено окосмяване и ендокринологът прецени, че няма смисъл/, вкл. за диабет, но всички стойности бяха не просто нормални, а в средата на нормалното.Предположенията винаги са диабет или хормони, но явно НЕ Е това.Тогава дори самият ендокринолог ми каза, че реално не вижда проблем и просто вдигна ръце.Храня се относително малко цял живот- ям веднъж-два пъти на ден/пробвах и с често хранене на 2 часа по малко, но ми дойде много като храна и напълнях 10кг за месец/, ям и салати, и плодове, и НЕ тлъсто месо, почти не ям хляб и тесто, сладко обичам, но не прекалявам/до 1-2 вафли или бисквитки на ден/, понякога с дни не ям сладко и тесто, защото не ми се яде, не пия алкохол, нямам проблем и с апетита.Пила съм всякакви хапчета и билки- полза почти никаква.С диетолог говорих, който ми направи диета, която отново ми дойде твърде много като брой хранения и пак резултат нямаше!Не отслабвам дори когато съм болна и пия антибиотици!Пия много вода от дете - по 3-4 литра на ден.Работата ми е свързана с много стоене пред компютър и нямам време за спорт/но дори когато вървях по цял ден на предната си работа, нямаше голям ефект/.Да, подложена съм на стрес като всички ни, но и в по-спокойни времена съм си била така.Въпросите ми към вас са няколко-къде да ходя,трябва ли да повтарям ендокринолог, след като са минали 3 години, какво да пия, какви изследвания да правя и ЗАЩО цял живот се храня пълноценно и ПАК съм с наднормено тегло? Благодаря предварително! Иванова

Напиши отговор