Наднормено тегло. Хранене. Диети | Необяснимо нарастване на тегло

Напиши отговор
 • Re: Необяснимо нарастване на тегло
  от д-р Цончев | 17.04.2010 12:19

  Да, това са "вредните" тлъстини - за тях действително е подходящо по енергично да се спортува.
 • Re: Необяснимо нарастване на тегло
  от max1 | 16.04.2010 18:49

  Малко често хапвах чипс и ядки, които имат много мазнини, и изобщо храня се нередовно, понякога на обед или нищо или пица полуфабрикат, и много малко зеленчуци. А във фитнеса не правех бягане на уредите, а само за мускули. Но от 1 седмица започнах по 15 минути преди другите упражнения да тичам на пътечката, и ето днес сутринта бях 77.8 кг. Но забелязах, че има известно напълняване в областта на корема и кръста. 2-3 кг трябва да сваля и да поддържам около 75-76.
 • Re: Необяснимо нарастване на тегло
  от д-р Цончев | 16.04.2010 17:02

  Така, какот го описвате към момента не виждам място за притеснение. Вероятно са оказали влияние факторите смяна на климат и енергични упражнения с такъв ефект. Важното е, че се чувстване добре.
 • Re: Необяснимо нарастване на тегло
  от max1 | 13.04.2010 23:48

  Благодаря за отговора. Ами тук нямам здравни осигуровки и не мога да мисля за лекар. Днес сутринта бях точно 78 кг. Надявам се, че повече няма да нараства, дори е намаляло с 1 кг за няколко дни. Не изглеждам пълен, дори корем нямам. Чувствам се в отлично здраве. Преди ми се четяха ребрата от слабост, сега са изпълнени.
 • Re: Необяснимо нарастване на тегло
  от д-р Цончев | 12.04.2010 08:12

  Трудно е да се отговори на такъв въпрос... По принцип смяната на "климата", в случая преместването в друга държава може да се очаква да влияе върху теглото - по ред причини, но и на мен ми се вижда доста за това време... При съмнения в такива сручаи обикновено пращам хората в метаболитна клиника - най-малкото за консултация.
 • Необяснимо нарастване на тегло
  от max1 | 09.04.2010 12:10

  Винаги съм бил много слаб, при ръст 180 см, в последните 17 години (от 16 до 34 г. възраст) поддържах едно и също ниско тегло-около 62 кг. Но в последните 7-8 месеца теглото ми е нарастнало с цели 17 кг, и към днешна дата е 79 кг. Това е на книга нормално тегло за този ръст, но е обепокоителна тенденцията на непрекъснато увеличение. В началото на декември беше 73 кг, по нова година 74 кг, в края на февруари 76 кг, а сега вече 79 кг. Миналото лято си беше 62- 63 кг. Доста неща се промениха в тези месеци, точно преди 8-9 месеца се преместих от България в Германия, преди 7 месеца започнах редовен фитнес там, три пъти седмично по час и половина тренировки. Преди това фитнес никога не съм практикувал. Вегетарианец съм, не се храня повече, отколкото беше в България, дори на обяд рядко се храня, за разлика от България където винаги се хранех на обяд. В българия почти не се движех, докато тук всеки ден карам колело по 6 км. Ясно е, че една част от новото тегло е мускули, но едва ли цели 16 кг. На какво може да се дължи толкова рязко увеличение на теглото за толкова кратко време? Приемам значително количество млечни продукти, за протеини, но това е кварк, който е обезмаслен и има само 0.5% масленост. Не искам и да си помисля, че ако тенденцията се запази след още 10 месеца ще бъда 95 кг... Живея подвижно, здравословно, спортувам, не се храня с месо, а теглото ми расте ли расте. Защо?

Напиши отговор