Наднормено тегло. Хранене. Диети | сваляне на килограми

Напиши отговор

 • от д-р Цанко Стефанов | 11.04.2007 13:41

  Дам, просто хапвай по-често зеленчуци и плодове, не е задължително ябълки и салати разбира се, просто дадох пример. :) Успех ви желая!

 • от eli4ka73 | 11.04.2007 08:24

  Благодаря на д-р Цончев и на blader за вниманието и съветите,които ми дават.Ще се опитам да водя по-природосъобразен начин на живот,доколкото е възможно в това напрегнато ежедневие.За мен е от голямо значение да не напълнявам.Благодаря ви!

 • от д-р Цончев | 10.04.2007 20:52

  Според мен няма остра нужда от сваляне на килограми. На този етап е достатъчно да се движите достатъчно и да не се прехранвате. Хапвайте повече плодове и зеленчуци за сметка на въглехидратите- хляб и сладкиши. Хранете се здравословно. Ако тенденцията за покачване на теглото се запази във времето тогава мислете за диети

 • от д-р Цанко Стефанов | 10.04.2007 18:30

  Значи първо извинете, че се намесвам без да чакам позволението, но след малко се налага да излезна бла бла, ако авторката или някой друг пожелае ще си изтрия коменатара :) Така да видим. Имаш пролапс на МК, което е митрална клапа. :) Това значи, че кръвта от едната клапа на сърцето се изтласква "наопаки", нали, тоест наобратната посока и преминава през лявото предсърдие по време на камерна систола. Ето [url=Link има много точен отгвоор на въпроса за болеста от д-р Цончев. :) Значи сърцето не трябва да се натоварва. Мисля, че ако направиш едно разделно хранене и отделяш по 2-3 часа на ден да ходиш в планина ще ти е много полезно. Под разделно хранене имам в предвид. Хапваш си два дни нещо по-малко не мазно, псоле в третия от тая седмица ден правиш "прочиствателна" - тоест ядеш ябълки, кислео мляко, салати и тн. като зпаочваш с плода/зеленчука и после киселото мляко, което може да се разбие и на айран, но без примеси от вда и сол, защото солта, това го препоръчвам аз, е вредна за високо кръвно налягане (хипертония, а това всеки знае води до инсулт - мозъчен удар). Значи след това пак два дни хапваш си по нещо, но малко не да се тъпчеш и после след двата дни пак правиш прочиствателна. има още един начин да ти споделяя, но е малко рисков. Майка ми го правеше, защото след операция тя понапълня и за да свали килцата един ден ядене пак нормално други ден прочиствантелна. Така 1 месец. гарантирано отслабване. Но те съветвам да пийваш по някой друг витамин и вечер мед, за да не ти падне нивото на захар в кръвта. Ако греша, моля докторите да отбележат, но мисля че не греша, просто защото всичко от тук е изпитвано на "мой гръб" . След което на фитнес не, но ако караш на ден примерно поне по 10 мин велоаргуметър (не съм сигурен за правописа на думата) пак ще ти е полезно. На не много висока скорост. Да не се натоварваш това е идеята. Но ходенето в планина или поне 1-2 часа на ден, да не е 3, ще ти е много полезно и е желателно на чист въздух, а не в София, дето има всички вредни вещества от менделеевата таблица. :) Успех и успешно лечение!

 • от д-р Цанко Стефанов | 10.04.2007 18:16

  Може ли и аз да взема участие в темата, защото имам известни познания?
 • сваляне на килограми
  от eli4ka73 | 10.04.2007 17:00

  Здравейте!Искам да помоля д-р Цончев да ме ориентира на къде да се насоча и какво да предприема.Висока съм 170 см,тежа 63 кг.От около 3-4 години забелязвам тенденция на леко плавно покачване на теглото ми,на 34 години съм.Идеалното ми тегло според мен беше когато бях 56-57 кг.Чела съм доста статии за правилното хранене,но дали това е достатъчно?На фитнес не съм ходила никога,имам пролапс на МК.Предварително ви благодаря!

Напиши отговор