Наднормено тегло. Хранене. Диети | Едно питане към всички

Напиши отговор
 • Re: Едно питане към всички
  от indifferent | 17.03.2009 12:52

  Много благодаря за отговора! Сега вече съм наясно с материята. Остава да направя една балансирана диета, движение и очакване на добрите резултати! 8) Хубав ден!
 • Re: Едно питане към всички
  от Ростислав | 17.03.2009 12:08

  Диетата трябва да е балансирана така, че поеманите хранителни и градивни вещества да отговаря точно на изискванията на организма. При прием на голямо количество мазнини, те се складират в организма в мастните депа, а крайния резултат е увеличаване на телесното тегло. При прием на голямо количество въглехидрати, те отново не се усвояват и се преобразяват в мазнини, които както споменах се складират. Протеиновия прием както споменах,цели бързото усвояване на а-аминикиселините, които служат за синтез на собствени белтъци. Протеиновите шейкове се приемат в унисон с тренировъчна програма, целяща повишаване на мускулната маса. Така, че ако приемате протеини, без да поставите тялото си в условия да ги усвои и използва правилно, то те ще доведат до повишаване на телесната маса. Отново ще спомена едно основно правило: приема на хранителни вещества, трябва да е съобразено с нуждите на организма. Нуждите на един спортуващ организъм са многократно по-големи от неспортуващия, което е в основата на изготвяне на хранителни и тренировъчни режими.
 • Re: Едно питане към всички
  от indifferent | 17.03.2009 10:11

  Покорно благодаря за подробното обяснение, Ростислав! Научих доста неща от Вас. Падам си по мързела и не съм много по натоварването, то и за това напълнях зимата, но щом трябва - ще започна натоварването! Ето съставките на препарата: B-Phenyethylamine, B-Phenyethylamine Malate, Hordenine HCl, Methylxanthine (източник на кофеин), IFAS50 (инхибитори на синтеза на мастни киселини: Зелен чай, Fleece Flower, And Loranthus Parasiticus), DL-Phenylalanine, Razberi-K (4-[4-Hydroxyphenyl] Butan-2-One), Naringin 99%, Citrus Aurantium 30%, Bioperine, Yohimbe HCL, стимулатори на настроението и менталното състояние. N-Acetyl-L-Tyrosine-Ethyl-Ester Monohydrate - форма на тирозина, аминокиселина, спомагаща производството на невротрансмитери в тялото, подобряване на цялостното физическо състояние и намаляване на умората. Juniperus Communis Extract, Isopimpinellin 10%, Isoquercetin, D-Myo-Inositol, 4, 5-Triphosphate Hexasodium - формула, спомагаща производството на инсулин и контрола на теглото. Cinnulin PF - влияе върху щитовидната жлез и метаболизма. 7-Keto - усъвършенствания предшественик, на вече излезналия от употреба прохормон DHEA, отново подобряващ цялостното физическо и психическо състояние, известен още и като хормона на младостта. Ето и линка: Link Не разбрах по начина по който карам посочената от мен нещо като диета да вземам ли протеинов шейк? Не знам за отслабване ли го ползват в комбинация с Atro-Phex или може да се напълнее при липса на физическа активност Благодаря за отговора! Хубав ден
 • Re: Едно питане към всички
  от Ростислав | 16.03.2009 22:44

  За този препарат ще се въздържа от коментари,тъй като никъде не му видях състава, а само хвалби за действието му. Склонен съм да вярвам, че в своята основа това е по-скоро енергоснабдяващ препарат отколкото липолитичен или нещо друго. Сега да поговорим малко за механизма на осигуряване на енергийни ресурси на работещите мускули. В организма постъпват няколко вида хранителни вещества-протеини (животински и растителни), въглехидрати и мазнини. Протеините се разграждат до аминокиселини, които тялото използва за синтез на свои белтъци (почти всичко в тялото е белтък). Те са градивната материя на нашето тяло. Въглехидратите са основната енергийна субстанция, която организма използва за набавяне на енергия. Глюкозата е енергийния ресурс, който се използва, но в чист вид тя е в ниска концентрация и се съхранява във вид на глюкоген. Мазнините се използват за добив и най-вече за склад на енергия, а и за други много важни метаболитни и защитни механизми на които сега няма да се спираме. Глюкозата е най-лесно усвоимата субстанция. Тя се разгражда най-лесно и влиза веднага в употреба от работещите клетки. Мазнините, при своето разграждане отделят най-голямо количество енергия, но то е възпрепятствано от трудното им окисление. Разграждането на белтъци и използването им за енергия, е неефективен крайно негативен резултат от продължителни диети, състояния свързани с кахексия и тежки метаболитни заболявания. Единствения ефективен начин за трайно и здравословно сваляне на килограми, това е физическата активност. Нужно е да се структурира подходяща тренировъчна програма, която да поставя мускулите в аеробен режим на работа-т.н кардиотренировка (кардиофитнес). При този режим на мускулна работа се доставя оптималното количество кислород,нужно за окисление на хранителните в-ва. Количествата от запасите с глюкоза и глюкоген се изчерпват на около 20-тата минута след началото на аеробни циклични упражнения (кросово бягане, велоергометрична тренировка и др). Трудните за окисление мазнини се използват след изчерпване на глюкогена. Затова една добре структурирана тренировка трябва да е не по-кратка от 40 до 60 минути. Количеството вода, което приемате трябва да е адекватно на нуждите на организма. Не сваляйте килограми за слетка на загуба на течности-груба и нездравословна грешка! Трениеовките трябва да са поне през 1 ден в седмицата. Преди тренировката може да изпиете една чашка кафе, което усилва липолизата и спомага за добрите резултати. Незабравяйте, че тялото ви изхвърля много вода, както и разтворените в нея соли, минерални вещества и витамини. Незабравяйте да си ги набавяте, препоръчително е в естествен вид. Аз лично все още несъм запознат с ефективен и дълготраен препарат, който само да се приема, без да се съчетава с физическо наоварване, и да има добри резултати. За вас лично невиждам нужда от драстично редуциране на телесното тегло, имайки предвид височината и килограмите.
 • Едно питане към всички
  от indifferent | 16.03.2009 21:52

  Здравейте! Бос съм в областта на отслабването и искам да Ви попитам следното. В продължение на 2 седмици пия сутрин и на обяд грейпфрутов сок, пия топла вода + лимонов сок 3 пъти дневно преди храна, гладувам и едва свалих 4 кг. В момента съм 91 кг, висок съм 182 см и съм на 55 кг. Понеже не съм удоволетворен от резултата от днес започнах да пия atro-phex. Ето линк: Link . Не знам дали съм разбрал правилно, но от форумите разбирам, че трябва да приемам протеини или протеинов шейк. Тези протеини за отслабване ли са или за качване на кг. Моля за разяснение за което много благодаря!Приемам всякъкви съвети. Отслабването ми е необходимо. Благодаря отново!

Напиши отговор