Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | Отстранена тотално щитовидна жлеза

Напиши отговор
 • Re: Отстранена тотално щитовидна жлеза
  от Lidi | 18.04.2013 11:22

  Силвия, разбирам нападките ви и ви оправдавам. Не съм специалист, но реших да се включа с мнение. На мен също се препоръчва операция, не съм я направила до този момент, но вероятно е неизбежна и в един момент ще се стигне и до нея. Притеснява ме именно това, че не знам след това, как организмът ми би понесъл терапията и как би реагирал без жлеза, като общо говоря. От хиперфункция да мина в хипофункция - евентуално. Имам оперирани приятелки, познати, които са с частично оставена жлеза - някои без лекарства, други на доза тироксин и се чувстват отлично. Именно, защото при всеки е строго индивидуално и няма общо състояние за всички, затова и се страхувам. Мисля, че е от изключително важно значение кой е оператора, как е преценил като цяло състоянието на пациента, какво е отрязал, казано с най-прости думи, изобщо, всичко е от значение според мен, за по-нататъшния живот на пациента. Естествено, важен е и ендокринологът, който ще ви поеме след операцията и ще ви лекува. Сред моите познати, всички се чувстват добре, но по форумите прочитам и мнения като вашите. При всеки е много индивидуално и затова аз не бих могла да преценя за състоянието на даден потребител, кога причините биха могли да са лекарска грешка ( било при операция, било при лечение), и кога просто организма реагира така след отстранена жлеза. Естествено, въпросът ме интересува. Както писах, аз също съм за операция.
 • Re: Отстранена тотално щитовидна жлеза
  от Силвия Велинова | 15.04.2013 15:05

  Моите уважения към "докторите" в БГ но..... явно някои от вас са взимали изпитите по-втория начин! По важното за вас е да вземете парите на хората и не ви интересува какви инвалиди ще останат след вашето "лечение". Аз също се оперирах преди близо 3 години "по-указанията на вещите специалисти" и сега имам абсолютно същите проблеми като на аlex 02.И не сме само ние двете, познавам и други като нас.Не издържам вече, нямам сили дори да ходя..... Ха сега да ви чуя "компетентното" мнение?
 • Re: Отстранена тотално щитовидна жлеза
  от mery-72 | 01.08.2008 09:25

  Здравейте, аз също мисля, че проблемите ви не са от това, че нямате щитовидна жлеза.Моята е премахната тотално преди пет години и не съм качила нито иден килограм, пия по 100мг. Ел Тироксин. Много е важно дозата да се назначи от опитен ендокринолог.
 • Re: Отстранена тотално щитовидна жлеза
  от д-р Цончев | 09.07.2008 18:31

  Отстраняването на щитовидната жлеза не е причина за оплакванията, които споменавате. Така че състоянието следва обстойно да се прецени от ендокринолог.
 • Отстранена тотално щитовидна жлеза
  от Апостолова | 02.06.2008 16:58

  Интересуваме какво да очаквам след като преди 2 години ми отстраниха жлезата.Още не мога да вляза в ритъм с хормоните, пълнея с много бързи темпове на 2-3 дена по кило качвам,краката ме болят и ми оттичат вечер изобщо ужас.Качила съм за тези две години 30 килограма постепенно, но в последно време става страшно,вече не знам какво да правя,моля някой ако има тези проблеми да сподели.

Напиши отговор