Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | Увеличена щитовидна жлеза

Напиши отговор
  • RE: Увеличена щитовидна жлеза
    от Доц. д-р Цончев, дм | 16.08.2019 19:52

    Резултатите са в норма, но дали има проблем няма как да кажа...
  • RE: Увеличена щитовидна жлеза
    от Наталия Христова | 15.08.2019 18:41

    Здравейте, при изследване на tsh беше 0,06. Днес при повторно изследване tsh - 1.75. Tat -4.11 и Мат -5.61. Има ли проблем?
  • RE: Увеличена щитовидна жлеза
    от Доц. д-р Цончев, дм | 06.08.2019 22:19

    Това ми прилича на спам....
  • RE: Увеличена щитовидна жлеза
    от elena | 06.08.2019 21:24

    Аз имах гуша и благодарение на билкова тинктура Дълголетие на Хелт Агейн се оправих само за 4 месеца. Моята майка има премахната вече щитовидна жлеза и се измъчи от хормоналните лекарства. Приема от 4 месеца тинктура Дълголетие като мен и няма нито отоци, нито подуване , нито и липсва енергичностл Преди едвам ходеше, беше като жив труп. Това е и причината да търся спешни алтернативни мерки и вярвам ,че съм ги намерила в тинктура Дълголетие. Горещо препоръчвам.
  • Re: Увеличена щитовидна жлеза
    от Доц. д-р Цончев, дм | 01.02.2011 06:48

    Трябва да се направи и ехография.
  • Re: Увеличена щитовидна жлеза
    от alexalex | 31.01.2011 21:53

    Имам от известно време забелязвам ,че ми е доста надуто от ляво на гушата .Отидох на ендрокринолог пусна ми да изледвам хормони и МАТ.Днес сутринта направих изледванията,сега си ги проверих в интренет .Всичко ми е в нормата .На какво тогава се дължи това че ми е надута щитовидната жлеза ,това че имам сърцебиене това че понякога ми треперят ръцете и краката? :roll: Страхувам се и се притеснявам на какво се дължи след като всички излседвания са добри.Само на екограф не съм ходила.
  • Re: Увеличена щитовидна жлеза
    от Доц. д-р Цончев, дм | 13.01.2011 23:12

    При условие, че ендокринологът е отхвърлил щитовидна патология е добре да посетите кардиолог или невролог.
  • Re: Увеличена щитовидна жлеза
    от Severno_Cvete | 11.01.2011 09:30

    Добър ден,аз съм момиче на 21 години,имам следния проблем,имам тахикардия и силно ме стяга в областа около шията и ми е трудно да преглъщам,ходих при ендокринолог направих ехография и тои ми каза че всичко е в ред,но се чувствам зле.Бих искала да попитам дали се лекува такикардия, и дали да има при друг доктор дасе прегледам пак. Благодаря
  • Re: Увеличена щитовидна жлеза
    от Д-р.Хинкова | 27.03.2008 12:39

    Резултатите от изследването на щитовидната жлеза са в границите на нормата.Пиете ли Деанксит,как се чувствате сега?
  • Re: Увеличена щитовидна жлеза
    от Aleksa77 | 25.03.2008 17:48

    Здравейте.Направих си нужните изследвания:FT4-15.04 при норма 10,6-21;TSH-1,624 при норма 0.38-4.31 анти ТРО - 4.2 норма <12 Ето това е от ехографа правен на 14.02 Щитовина жлеза с горно гранични размери и обем-15.29 куб. см ДЛ-18/18/53 мм ЛЛ-17/17/51 мм И 4 мм Гладки и резки външни контури.Правилна форма.Структурата е хиперехогенна,без огнищни лезии.Нормална васкуларизация на паренхизма. Ендокринолжката ми изписа Келп и Селен по една табл дневно.Да считам ли ,че всичко е нормално?въпреки,че усещам някакво напрежение в тая област.Да отида ли да си направя нова ехография.Изследванията са правени преди 2 седмици.Ако имаше нещо би ли се отразило на изследванията?
  • Re: Увеличена щитовидна жлеза
    от Д-р.Хинкова | 07.03.2008 19:46

    Теси изследвания ще покажат дали проблемът е в щитовидната жлеза!
  • Re: Увеличена щитовидна жлеза
    от Aleksa77 | 07.03.2008 19:30

    Да в понеделник ще ходя да си направя изследванията.но все пак възможно ли е да от настинка подута?Или има нещо по-сериозно.Преди 20 дена си правих ехограф нямаше нищо
  • Re: Увеличена щитовидна жлеза
    от Д-р.Хинкова | 07.03.2008 19:23

    Смятам,че трябва да направите нови изследвания!Най-вероятно става въпрос за изследванията ТАТ и МАТ,които представляват серумните нива на автоантитела,в случеят на щитовидната жлеза!
  • Re: Увеличена щитовидна жлеза
    от Aleksa77 | 07.03.2008 18:50

    Здравейте.Днес ходих на ендокринолог,понеже от няколко дена забелязах,че от лявата страна ми е по-подуто отколкото от дясно и по протежение нагоре също.Ендокринолога каза,че е увеличено и плътно и се дължало на прекарана настинка,понеже жлезата била по чуствителна и се надуло.Възможно ли е наистина такава да бъде причината?Преди 2-3 седмици бях зачервено гърло,пих антибиотик,после имах стомашни неразположения.Каза ми че трябва наново да си пусна хормони и някакво ново изследване което досега не ми е правено анти ТПО.Бихте ли ми разяснили какво означава това изследване?Значи това подутото не ме боли,но усещам че ми е некомфортно.
  • Re: Увеличена щитовидна жлеза
    от Aleksa77 | 25.02.2008 07:35

    Деанксита ми го изписа личния лекар.по едно хапче сутрин и обед.
  • Re: Увеличена щитовидна жлеза
    от Д-р.Хинкова | 24.02.2008 16:54

    Смятам,че само три дена прием на Деанксит не са достатъчни!Трябва да го пиете поне две седмици за да се прецени дали има ефект от лечението!Какъв специалист ви го изписа?
  • Re: Увеличена щитовидна жлеза
    от Aleksa77 | 24.02.2008 16:45

    Ходих на преглед на ендокринолог.Каза,че всичко е нормално.Иска да пусна наново изследване на хормони,опипа жлезата,каза,че я намира увеличена.след като излязат резултатите от хормоните ще каже по-обстойно какво ще правим.Искам да попитам и за още нещо.От известно време насам имах проблеми съ стомаха,ставаше ми тежко гадене,повръщане.Пих хапчета.Сега съм по-добре,но остана едно стягане около шията.Един вид депресия.Понеже се случаха доста неща около мен които са предпоставка за това.Пия деанксит от 3 дена,но засега промяна не намирам в състоянияето си.Все така имам чувстовото,че нешо ми е застанало на гърлото и ме задушава,вечер като легна също.Като започна да се храня усещам,че стонмаха ми се свива на топка и не мога да хаона нищо.Какво да предприема,при какъв д-р да се консултирам?
  • Re: Увеличена щитовидна жлеза
    от Д-р.Хинкова | 21.02.2008 11:53

    След като нямате оплаквания,изследванията са нормални и ехографията не показва наличието на възли можете да бъдете спокойна,но трябва да правите необходимите контролни прегледи!
  • Re: Увеличена щитовидна жлеза
    от Aleksa77 | 20.02.2008 19:41

    По принцип откакто ми откриха гушата не съм имала никакви оплаквания,винаги хормоните са ми в норма,не съм имала възли.Все е била увеличена.Пиех по едно време л-тироксин и келп.От 2003 г. не съм приемала нищо,имах бременност раждане.Тази година не съм си правила хормонални изследвания.
  • Re: Увеличена щитовидна жлеза
    от Д-р.Хинкова | 20.02.2008 19:19

    Имате ли някакви оплаквания?Правила ли сте си хормонални изследвания тази година?
  • Увеличена щитовидна жлеза
    от Aleksa77 | 20.02.2008 10:42

    От 1995 г съм с увеличена щитовидна жлеза.Лятото на 2007 си напраих изследвания на хормони- FT4-19.60;TSH-0.822 Преди няколко дни си направих и ехограф-Щитовина жлеза с горно гранични размери и обем-15.29 куб. см ДЛ-18/18/53 мм ЛЛ-17/17/51 мм И 4 мм Гладки и резки външни контури.Правилна форма.Структурата е хиперехогенна,без огнищни лезии.Нормална васкуларизация на паренхизма. Не съм ходила още на ендокринолог.Имам ли основания за някакви сериозни притеснения?

Напиши отговор