Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | Проблем с щитовидна жлеза

Напиши отговор
 • RE: Проблем с щитовидна жлеза
  от Zdravka86 | 11.09.2019 20:38

  Благодаря много за отговора. Офталмологът днес й е дал направление за ендокринолог за второ мнение /без да й е поискано, при положение, че именно той я е насочил към предходния специалист/. Това как следва да се тълкува? Много съм объркана от действията им. Отново благодаря за отделеното време на всеки, който сподели мнение.
 • RE: Проблем с щитовидна жлеза
  от д-р Ралица Правова | 11.09.2019 09:20

  Притискането е от уголемените размери на жлезата или възел, най-вероятно. След пролецаването ще се доуточни откъде идва проблемът, не се притеснявайте.
 • Проблем с щитовидна жлеза
  от Zdravka86 | 10.09.2019 21:18

  Здравейте, Наскоро, след редовен преглед при офталмолог, майка ми /57г./ беше насочена за ехографски преглед на щитовидна жлеза. На този преглед са били установени "изменения /не е уточнено какви/" и е дадено направление за еднокринолог. Изследвани са хормони и антитела - в норма. Ендокринологът също установява тези "изменения" и иска да я приеме за 3 дни в болницата за допълнителни изследвания по клинична пътека 15. Като вероятна диагноза е отбелязана вид "гуша" /изразявам се така, понеже само това мога са разчета/. Моля за мнение /знам, че информацията е доста оскъдна/ до колко е възможно да се касае за сериозно заболяване. Досега тя не е имала проблеми с щитовидна жлеза и никой от рода ни също. С много малко наднормено тегло е /натрупано след менопаузата/ и леко завишен холестерол. От години се оплаква, че има чувство, че има "нещо" на гърлото и от време на време суха кашлица, но в предходни прегледи не са били установявани проблеми. Предварително благодаря за отделеното време.

Напиши отговор