Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | Въпрос! Положителни/повишени TRAC

Напиши отговор
  • RE: Въпрос! Положителни/повишени TRAC
    от д-р Цончев | 27.05.2019 20:49

    Трак е антитяло така че е нормално да е повишен при вашия случай. Инак хормоните ви са в норма. Поне с поред мен оплакванията ви не са свързани с това
  • RE: Въпрос! Положителни/повишени TRAC
    от Петър | 27.05.2019 20:43

    На 3ти имам контролен преглед плюс наново хормони...притеснява ме това TRACK,и защо въпреки че съм в ремисия през всички тия години не мога да търпя слънчевата светлина и съм лесно избухлив,дразня се на най малките неща,ям като разпран а въобще не мърдам на килограми!?
  • RE: Въпрос! Положителни/повишени TRAC
    от vased | 22.05.2019 07:19

    Петьо, доктор Цончев не влиза всеки ден във форума. Сигурна съм, че ще ти отговори. Има вероятност да излизаш от ремисия, според мен. Освен ТRAC и FT4 е на горна граница, но все пак е в норма. И TSH е в норма. Аз бих повторила изследванията + FT3.
  • RE: Въпрос! Положителни/повишени TRAC
    от Петър | 21.05.2019 14:59

    Хора,никой ли няма мнение по въпроса?
  • Въпрос! Положителни/повишени TRAC
    от Петър | 12.05.2019 20:38

    Здравейте,преди 10 години ми откриха базедова болест. След двугодишно лечение с пропицил хормоните влязоха в норма. От 6 години съм без лекарства(ремисия )наскоро преживях силен стрес започнах да усещам умора,слабост в краката,сърцебиене,отслабнах няколко килограма,стомахът ми е разтроен,не понасям сладки миризми както и прекалено топло,болезнени стягания в областа на връта,треперене... От психична гледна точка съм страшно раздразнителен,нетърпелив,избухлив,тревожен,разконцентриран,забравям на къде съм тръгнал,изтървям неща,губя си мисълта,плачлив(настроението ми варира)...реших да си направя изследвания ето ги резултатите: TSH - 0,95 при норма 0,27-4,20 ft4 - 21,72 при норма 12-22 Tat - 10,28 при норма 0-115 Mat - 11,85 при норма 0-34.0 Trac - 2.540 при стойности: до 1.58 отрицателни; над 1,58 положителни! Моля,кажете имали смисъл да се притеснявам от това,че започвам излизане от ремисия и влизане в хипертериодизъм. Или просто съм с някаква невроза! Доктор Цончев,вие?

Напиши отговор