Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | моля за разчитане на резултати

Напиши отговор
  • RE: моля за разчитане на резултати
    от д-р Цончев | 17.11.2018 17:13

    Не, според мен са два съвсем паралелни процеса, не съмчувал до сега за такава връзка.
  • RE: моля за разчитане на резултати
    от m_jivkova225 | 16.11.2018 23:20

    Здравейте отново, посетих още един ехографист. той ми написа следното: след проведен ехографски преглед на щитовидната жлеза: Десен дял -47/20/18 ляв дял 49/21/21. асиметрия между двата дяла на щитовидната жлеза в границите на нормалните параметри. истмус - 6см. дискретни дребно-петнисти хипоехогенни зони базално и латерално в дясно и хомогенна хипоехогенност за истмуса. двустранно богато и хаотично васкулизиран паренхим.ЕД за структурни промени както при автоимунен тиреодит. Пропуснах да пиша в началото, че преди 3 години ме оперираха от доброкачествен тумор на слюнчената жлеза - беше около 2 см в диаметър, за съжаление е рецидивирал - " в ляво на ниво апекса на тиреоидната пирамида, проектиращ се върху субмандибуларната слюнчена жлеза се видя хетерогенна хипоехогенна окръглена лезия -10,8/9,8 мм - рецидивирал аденом - постоперативно". възможно ли е неговото нарастване да е оказало влияние върху антителата? Поздрави Милена
  • RE: моля за разчитане на резултати
    от m_jivkova225 | 18.10.2018 22:00

    благодаря за споделеното мнение! А възможно ли е антителата да са повишени, понеже се опитах да се разболея? още следобяда, след като правих изследванията имах отпадналост,болки в гърлото, ушите и лимфните възли без да вдигам температура.
  • RE: моля за разчитане на резултати
    от Dark_side | 17.10.2018 22:51

    Т4 е занижен, Т3 върви към долна граница. Прилича на хипофункция и наличието на антитела показва автоимунно заболяване. Но все пак идете на ендокринолог. Нека направят и ехография на жлеза.
  • RE: моля за разчитане на резултати
    от д-р Цончев | 17.10.2018 18:45

    МАТ е завишен.
  • моля за разчитане на резултати
    от m_jivkova225 | 17.10.2018 14:22

    здравейте, преди да забременея през 2017 година имах нормални стойности на FT3 FT4 и TSH, само завишение на антителата, което го отдадох на приемането на имуностимуланти. Лесно забременях, имах лека бременност, през която качих само 8 кг / преди да забременея тежах 60 кг при ръст 158 см/. Тези 8 кг свалих веднага след раждането, но понеже родих със секцио и операцията ме болеше се бях обездвижила и качих 8 кг за 4 месеца. Реших да си пусна хормони и резултатите са следните: FT3 (Свободен T3) 3.870 pmol/L 3.10 - 6.80 FT4 (Свободен T4) 9.620 L* pmol/L 12.00 - 22.00 TSH (Тиреотропен Хормон) 4.540 H* mlU/L 0.27 - 4.20 anti Tg (TAT) IU/ml 0.00 30.00 anti TPO (MAT) 396.400 H* IU/ml 0.00 - 34.00 резултатите показват ли проблем със щитовидната жлеза? След няколко дни мисля да ги пусна и поне в още една лаборатория поздрави, Милена

Напиши отговор