Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | Завишен fT4

Напиши отговор
  • Re: Завишен fT4
    от д-р Цончев | 01.08.2018 21:29

    Според мен са наред.
  • Re: Завишен fT4
    от yellowsubmarine | 31.07.2018 13:53

    Здравейте, лек ъпдейт от мен: Дата: 2018-07-31 TTX= 2.47 mIU/ml ( 0.49 - 4.67 mIU/ml ) FT4= 2.0 ng/dl ( 0.89 - 1.76 ) A - Tg (TAT)= < 20 IU/ml ( 0 - 50 IU/ml ) A - TPO (MAT)= 13.9 IU/ml ( 0 - 35 IU/ml ) Това са днешните ми изследвания след двуседмичното "изчистване" от едноседмичен прием на кордарон. В момента продължавам да приемам Ритмонорм 2х150мг на ден, имам лош световъртеж/замяност (предполагам от него), нощем се будя по няколко пъти от пулс 120/мин, сутрин също имам сърцебиене до 10ч, а после остава само замаяността и това се повтаря всеки ден. Как виждате резултатите?
  • Re: Завишен fT4
    от д-р Цончев | 25.07.2018 20:51

    Според мен от толкова кратък прием на Кордарон не може да настъпи такова разстройство, но все пак не съм ендокринолог... водещо ще е неговото мнение
  • Re: Завишен fT4
    от yellowsubmarine | 20.07.2018 17:32

    Ендокринологът каза да спирам кордарона веднага и след 2 седмици изчистване от йода да се пусне fT4, TSH, TAT и МАТ. Кардиологът се съгласи, като ми предписа Ритмонорм 2х1 докато ме поеме след 2 седмици ендокринолога за лечение, т.к. според кардиолога аритмиите са се получили от жлезата и 1 седмица прием на кордарон било твърде малко време, че да може тя да се повлияе от него. Надявам се сега вече страничните ефекти от кордарона като задух, замаяност, слабост и главоболие да изчезнат, въпреки че и за Ритмонорма дават подобни противопоказания.
  • Re: Завишен fT4
    от д-р Ралица Правова | 19.07.2018 09:06

    По-вероятно е промените да са следствие приемът на кордарон.
  • Завишен fT4
    от yellowsubmarine | 18.07.2018 14:44

    Здравейте, днес 18.07. за първи път в живота ми бе направено изследване на щитовидната жлеза. На 37год, мъж, поднормено тегло. Показанията са следните: TSH 4,13 uUI/ml при референтни 0,25-5,00 fT4 24,35 pmol/l при референтни 9-20 На 13.07.2018г бях диагностициран чрез холтер с: I49.3 Преждевременна камерна деполаризация I47.1 Надкамерна тахикардия I49.1 Преждевременна предсърдна деполаризация и заради това ми беше предписан Кордарон 200мг с прием първите 3 дни по 2 на ден и следващите 20 дни по 1 на ден до следващата консултация с кардиолога. От тогава съм изпил общо 9 хапчета Дали щитовидната жлеза се е повлияла от кордарона, или пък преди това аритмията се е получила заради жлезата?

Напиши отговор