Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | Дали има проблем с щитовидната жлеза?

Напиши отговор
 • Re: Дали има проблем с щитовидната жлеза?
  от AlexAdair | 07.07.2018 11:25

  Много благодаря за информацията!
 • Re: Дали има проблем с щитовидната жлеза?
  от Lidi | 07.07.2018 07:22

  Може да проверите функцията на щитовидната жлеза като пуснете изследвания. По-често докторите пускат само хормон ТСХ, но може да пуснете целия пакет изследвания на щитовидната жлеза ТСХ, ФТ4, ФТ3 хормони и антитела ТАТ и МАТ. Има разни сайтове за купуване на ваучери с намаления за изследвания и да се възползвате от тях, за да си ги направите евтино, тъй като не се покриват от здравната каса. Единствено хормона ТСХ веднъж годишно може да се назначи от личен лекар или ендокринолог за изследване, по преценка. Симптомите отговарят на хиперфункция на щитовидната жлеза. Разбира се, не е задължително да имате точно това, но може да се провери като се пуснат изследвания.
 • Re: Дали има проблем с щитовидната жлеза?
  от AlexAdair | 04.07.2018 20:20

  Забравих да допълня,че на моменти ми става много горещо, прекалено топло, на други пък ми е прекалено студено (крайниците ми стават ледени).
 • Дали има проблем с щитовидната жлеза?
  от AlexAdair | 04.07.2018 20:05

  Добър вечер! Мъж съм на почти 22 години. От повече от 6 месеца имам следните проблеми: повишен апетит, ако ям повече ходя по голяма нужда 2 пъти на ден(но всичко е нормално). Преди месеци имах проблеми със стомаха- получавах разстройство, чувствах мехурчета в червата(и къркорене също), ходих на доктор и на изследвания, но не показаха аномалия. С времето нещата затихнаха, в момента по-рядко получавам разстройство. Безпокоя се повече от това,че много често получавам сърцебиене, ставам като превъзбуден(все едно съм прекалил с кафето), леко започва да ми трепери тялото. Имам и усещане за "топка" в гърлото. Не мога да спя много добре. Сърцето ми е често с ускорен пулс. Раздразнителен съм, настроенията ми се менят много бързо. Много често съм притеснен,не ме свърта на едно място. Трудно се съсредоточавам,ако пък го направя е за кратко. Чувствам умора в тялото(безпричинна според мен). Имам въпрос: дали тези проблеми са на психична основа или е намесена щитовидната жлеза?

Напиши отговор