Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | Въпрос относно изследвания

Напиши отговор
  • Re: Въпрос относно изследвания
    от д-р Цончев | 17.07.2018 18:46

    Имате хипофункция на жлезата, вероятно се касае за болест на Хашимото
  • Re: Въпрос относно изследвания
    от iff2 | 11.07.2018 09:18

    Здравейте д-р Цончев, моля за отговор на резултатите , много ми е притеснено ще се ходи при ендокринолог Мъж-37г ТСХ - 19,30 Т4 - 8,73 ТАТ - 291,20 МАТ - 600 Етроцити - 6,06 Хематокрин - 0,53 Пикочна киселина 432 тези стойности са завишени Благодаря предварително!
  • Re: Въпрос относно изследвания
    от dona99 | 08.07.2018 17:28

    Здравейте, може ли вашето мнение за следните резултати? Касае се за жена на 35г. Ft3-4,47 (3,20-6,80) Ft4-15,37 (12,00-22,00) Tsh-4,590 (0,300-4,200) Tat-14,42 <115 Mat-35,74 <34 Благодаря!
  • Re: Въпрос относно изследвания
    от д-р Цончев | 01.06.2018 23:10

    Без да съм специалист, вероятно се касае за хашимото, при еутироидна жлеза - т.е. имате активни антитела срещу микрозомите на жлезата но функцията е запазена. Препоръчвам ви Link
  • Въпрос относно изследвания
    от Бела | 31.05.2018 13:32

    Здравейте! Наскоро си направих изследвания за щитовидна. Като хормоните ми са в норма. Но това което ме притеснява е завишен МАТ от 34 допустими единици, моят резултат е 140 ТАТ е в норма. TSH ми е 2,4 при референтни 0,97 - 4 Притеснявам се, не знам какво да мисля, не знам за какво става дума, при положение, че всичко останало е в норма. Сега тепърва трябва да търся ендокринолог. Но ако може някой да ми каже какво би могло да бъде? Каква може да е причината само МАТ да е завишен. Мисля за всеки случай да изследвам само МАТ. Очаквам вашите отговори!

Напиши отговор