Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | Ниско T4 и TSH едновременно

Напиши отговор
 • Re: Ниско T4 и TSH едновременно
  от Atanas Pachov | 01.12.2017 17:24

  Здравейте ! Пак съм аз - автора на темата. Бяхме пак при същата ендокринолжка, тя ни пусна и АКТХ, ФСХ, ЛХ, кортизол, тестостерон. Всичкото беше в норми. Каза, че е добре да се проследи пролактина във време. Началото на Ноември пак правихме изследване на пролактина - оказа се пак толкова нисък - към 4.5 при долна граница от 57. Пратиха ни в енодкринологията към УМБАЛ Св. Георги в Пловдив - там ми правиха кортизолов ритъм, урина, всичките хормони на хипофизата. Пролактина пак излезна толкова нисък, соматотропина /растежния хормон/ - и той беше под нормата, но не било критично. Всичкото останало било нормално. Правихме ЯМР на главата. Всичко там било нормално, с изключение, че хипофизата била по-малка при мене, но не била под критични размери. Нямало тумори, аденоми. Казаха, че не трябвало никакво лечение на този етап, само трябвало да се проследява. Същност, като се замисля, аз на 17, но след 4 месеца правя 18 години и съм висок - 1.65 при тегло от 94кг. Знам, че е много, но много трудно отслабвам, а страшно лесно дебелея. Като се замисля, може да съм нисък, заради ниската секреция на соматотропния хормон и това ме подлудява, а мнението на докторите - също. "Еми ти си порастнал горе-долу, не ти трябва да пиеш нещо друго". "На този етап не трябва никакво лечение" и т.н. След няколко дена ще ни изпратят епикриза и останали документи, ще кажа какви точно са нивата и стойностите на хормоните.
 • Re: Ниско T4 и TSH едновременно
  от д-р Цончев | 14.09.2017 22:14

  Възможно е да е от това, тия медикаменти принципно имат доста странични ефекти.
 • Re: Ниско T4 и TSH едновременно
  от Atanas Pachov | 12.09.2017 18:06

  Здравейте отново, Д-р Цончев ! Състоянието ми се влоши доста, до степен на объркване, виене на свят, гадене и т.н. Ендокриноложката ме изпрати на изследвания за пролактин и антитела на щитовидната жлеза. Обаче резултатите показват, че пролактина почти го няма. 4.73 mIU/l при референтни стойности 57 - 320. Това какво значи ? Проблем с хипофизата ? Паралелно с това приемам Абилифай от 20мг за тревожно разстройство. Възможно ли е той да предизвика толкова ниски стойности ? Аз лично се съмнявам, но нашите/роздителите ми/ са убедени, че е от него. Благодаря предварително !
 • Re: Ниско T4 и TSH едновременно
  от Atanas Pachov | 24.08.2017 18:57

  Благодаря Ви много, д-р Цончев !
 • Re: Ниско T4 и TSH едновременно
  от д-р Цончев | 23.08.2017 22:09

  Споредмен с хормонитеняма проблем, понякога всеки човек се чувства недобре и това не винаги е белег на някаква сериозна болест.
 • Ниско T4 и TSH едновременно
  от Atanas Pachov | 20.08.2017 11:21

  Здравейте. От доста месеци изпитвам страшно главоболие, отпадналост, липса на концентрация. Започнах да усещам една мускулна слабост, не мога да вдигам тежко, някакви супер леки неща сега ми се струват ебаси тежките. Започнах да получавам редовно мускулни крампи и мускулна треска от нищото. Боли ме всичко. И те такива неща. Реших да си направя изследвания на щитовидната жлеза и от резултатите забелязвам, че хем T4 е нисък, хем TSH-то. А не трябва да е така. Това сигнал за проблем ли е ? По-точно говорим за FT4 от 12.87 pmol/l и TSH от 0.973 mIU/l Щях да забравя да кажа, на 17 години съм.

Напиши отговор