Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | Хормонален проблем или?

Напиши отговор
 • Re: Хормонален проблем или?
  от д-р Цончев | 07.03.2017 23:11

  Можете да ваправите и една консултация с ендокринолог за всеки случай, но аз като цяло не виждам нещо особено притеснително в описаната ситуация.
 • Re: Хормонален проблем или?
  от h | 06.03.2017 21:17

  Здравйте! При мен основния проблем е изведнъж подуване на корема и мн некомфортно усещане на пълнота в такива моменти и не пълно изхождане,това става при новмални ситуации при които съм нямала проблеми преди,навън сприятели или с близки,преди съм нямала такъв проблемХодих на гастро ,гледа ме на ехограф с тези оплаквания + кашави изпражнения,които продължиха доста време поне 1година и половина....каза,че вс е наред .Пусна ми за хеликобакет,изследванията са отрицателни.Имам също така чувствам напрегнатост и нервност,избухливост,не все съм изморена а сърцебиене около 90 и повече удара ,но не и по-малко.Имам още един преглед при гастро да я покажа резултатите.Не знам от какво е това имам чуството ,че полудявам на моменти,по принцип не съм боледувала и сега м ие странно как не мога да водя нормален начин на живот заради това напрежение и подуване изведнъж.Направих си изследвания за щитовидна на своя глава ,тъй личната мн мн не се вълнува от и отдава св на нерви.FT4+TSH * Профил Виж по-долу FT 4 15.87 pmol/l 9.15 - 23.86 TSH 6.058 mU/l 0.35 - 5.00 Това е резултата и въпроса ми е по-горните симптоми може ли да се дължат на нещо хормонално? Показах ги на личната ,ми било леко завишено ,като съм отидела на гастро пак той щял да ми каже ,даже не си направи труда да ме изслуша.
 • Re: Хормонален проблем или?
  от д-р Цончев | 21.02.2017 21:36

  Пуснете си пак хормоните, най-малкото за успокоение... Но така както го описвате вероятно няма нищо страшно, ако и кръвното е добре.
 • Re: Хормонален проблем или?
  от мария | 20.02.2017 18:50

  Пуснах МАТ през ноември и беше 24 при референтни 0-34.Вече започнах да се съмнявам в достоверността на тези изследвания.Симптомите ми са като по учебник, но изследванията казват друго.Размерите на жлезата са на горна граница.Скоро смятам да повторя изследванията в друга лаборатория, тогава ще пусна и ТАТ. Веднага след раждането на второто си дете започнах да поддържам високо кръвно и все си мисля, че тогава отключих някакво заболяване.Кръвното ми беше 130/90, а понякога достигаше и до 150/100.Поддържах го няколко месеца, но понеже кърмех сина си и не предприехме лечение.5 или 6 месеца след това си спадна от самосебе си. Как смятате, възможно ли е това?
 • Re: Хормонален проблем или?
  от д-р Цончев | 17.02.2017 21:56

  Пуснете за всеки случай ТАТ и МАТ
 • Re: Хормонален проблем или?
  от мария | 14.02.2017 11:44

  Също исках да добавя, че от години имам кърваво зацапване между два цикъла.Започва долу горе на 11-тия ден от цикъла и е с продължителност една седмица.Понякога е много обилно това зацапване.Беше особенно обилно през ноември когато за първи път не се чувствах много добре и когато ми закъсня 17 дни.От тогава цикъла ми си беше пак редовен през декември и януари и за първи път не получих такива кървави течения между циклите.Ходила съм на АГ за това зацапване и винаги ми казват, че е овулаторно кървене и не е притеснително.Цитонамазката ми винаги е първа група и ми казват, че всичко е наред.Сега забелязах, че умората , която изпитвам се засилва особенно преди цикъл, плюс необяснима емоционалност.
 • Re: Хормонален проблем или?
  от мария | 14.02.2017 11:25

  На 29 години съм, с нормално телосложение.
 • Re: Хормонален проблем или?
  от д-р Цончев | 13.02.2017 21:31

  На каква възраст сте?
 • Re: Хормонален проблем или?
  от мария | 10.02.2017 19:41

  Здравейте С подеобен проблем се включвам.Ноември месец бях на ендокринолог заради следните оплаквания: умора (събуждам се уморена), в същото време не спя добре, апатия, вялост, понякога световъртеж, закъснение на цикъла, ниско кръвно 90/60(понякога и по ниско) и нисък пулс м/у 55 и 65.Пуснаха ми изследвания тсх в норма ф4 също, единствено се установи дефицит на витамин Д.От тогава започнах да го приемам всеки ден, като след нова година сама реших да го спра.Всички тези симптоми просто изведнъж изчезнха след като ми свърши цикъла него месец.При следващия цикъл никакъв проблем, чувствах се добре.Но този месец отново се чувствам по същия начин.Не се задъхвам, а просто се чувствам изморена особено сутрин след ставане и следобед.Не знам дали има значение, но тогава си пуснах и пкк и црп.Всичко беше в норма.Хемоглобинът ми е 130, кръвната ми захар беше 5.Всичко изглежда добре, но аз просто не се чувствам така.Замислям се дали да не посетя кардиолог.Моля за вашето мнение и съвет.Предварително Благодаря!
 • Re: Хормонален проблем или?
  от д-р Цончев | 30.01.2017 20:24

  Естествено, в някои случаи човек сам може да се справи с тези неща, но ако се задълбочат не се притеснявайте да посетите психиатър, той е за такива проблеми, не само за "лудости", както е широкоразпространеното мнение....
 • Re: Хормонален проблем или?
  от Create Page | 28.01.2017 02:29

  Направих и ехограф на жлезата.Няма нищо тревожно. Посъветваха ме да напправя още изследвания-мъжки хормони,инсулини,яйчници,и разни други относно бактерии в червата(евентуално),за да откриеем причината за гаденето. Ще се окаже накрая,че е депресия,но такава,каквато не познавам.С тази умора,апатия,изблици на избухливост,а секунда по-късно -рев...Не ми се е случвало ,и логично потъррсих разумно обяснение в хормоните.Ежеднеевието ми е натоварено,личният живот също,но в такава степен да не си контролирам емоциите,не ми се е случвало от пубертета. Благодаря Ви за отговора,но на този етап продължавам с изследванията,и с почивка.Не съм привърженик на лекарствата и не вярвам в антидепресантите. Депресия има,но все още ми е трудно да повярвам,че това е основният проблем.Стана ли още по-зле-ясно е -психиатър. Засега ще пробвам без лекарства. Благоодаря Ви за вниманието още веднъж!
 • Re: Хормонален проблем или?
  от д-р Цончев | 27.01.2017 21:36

  Не виждам проблем в хормоните. По-скоро ми прилича на депресивно разстройство, мога да препоръчам добър психиатър, ако трябва да предпише нещо.
 • Хормонален проблем или?
  от Create Page | 26.01.2017 17:29

  Здравейте , От няколко месеца не съм наред.По-долу ще спомена и изследванията . На 28г. съм,МЦ беше редовен,но преди 2 месеца пропусна един месец,и този месец закъсня.Нервна съм,избухлива,минимум веднъж на ден искам да крещя на някого,а секунди по-късно-в тоалетната рева.Такава нестабилност категорично не ми е присъща.Изпадам и в депресии.Умора,апатия от много отдавна се забелязват..Гади ми се от месец насам.Постоянно.НЕ съм бременна.Наскоро започнах астматични пристъпи,вече се лекувам.НЕ са породени от алерген.Още нямаме причина. В рамките на месец имах страшен апетит и качих 8 кг.Сега е точно обратното-никакъв апетит.А в ежедневието имах създадени навици да хапвам по малко през 2-3 часа,и всичко беше наред.Досега. Започнах с хормонални изследвания. Първият път-преди седмица -TSH -5.78,и HDL-2,57. Тези дни отметнах отново TSH-2,99 и HDL-2,51.А също и :TAT,MAT,f3,f4,триглицериди-всички те са в норма. Явно изследванията са ок,утре съм на ехограф за жлезата.Но започвам да си мисля,че не е това.Притеснявам се,най-много от нестабилната си психика.Възможно ли е да имам хормонален проблем,а да не се отрази в изследванията?

Напиши отговор