Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | Операция при хиперфункция на щитовидната жлеза

Напиши отговор
 • Re: Операция при хиперфункция на щитовидната жлеза
  от д-р Цончев | 24.10.2016 22:37

  При подобни заболявания операцията не е в спешен порядък, така че имате достатъчно време да се подготвите, както и да направите допълнителни консултации по въпроса. Мога да препоръчам добър ендокринолог в София, който да даде мнение.
 • Re: Операция при хиперфункция на щитовидната жлеза
  от Desislava | 20.10.2016 09:58

  Диагнозата е автоимунен тиреоидит, в момента амбулаторните листове не са в мен и не мога да цитирам повече. Проблемът е, че от много време се лекувам, а ефектът е кратковременен. Ендокринологът ми е казвал, че най-вероятно ще се наложи операция, тъй като лекарствата са ми действали само по времето, когато съм ги пиела, а при спирането им отново се повишава функцията на жлезата. В момента не мога да отида на преглед, ще мога след около месец и желая от сега да знам това, което ме интересува. Наясно съм, че ще се наложи операция, но не знам дали сега, или по-нататък. Основното, което ме интересува, е дали трябва да ми е в норма производството на хормони, или това няма значение за операцията. Благодаря за отговора!
 • Re: Операция при хиперфункция на щитовидната жлеза
  от д-р Цончев | 18.10.2016 21:29

  Зависи от поставената диагноза дали ще се прави операция или не. В определени случаи се прави, в други се лекува медикаментозно. Цитирайте ми заключения от епикризи и ехография на жлезата за да се опитам да преценя.
 • Операция при хиперфункция на щитовидната жлеза
  от Desislava | 18.10.2016 10:46

  Здравейте! От 5 години имам хиперфункция на щитовидната жлеза. Имала съм периоди на приемане на лекарства- тирозол, пропицил, метизол, в които хормоните са били в норма, но 3-4 месеца, след като ми ги е спирал ендокринологът, проблемът се е появявал отново. Вече съм имала 3 спирания на прием на лекарствата, но в момента отново хормоните са извън норма. Най-дългият ми прием на лекарства е бил около година и половина, но никои от хапчетата не са имали траен ефект. Наложителна ли е операция? Каква част от жлезата се премахва при хиперфункция - цялата или само част от нея? Трябва ли хормоните ми да бъдат в норма или е възможно и при сегашното ми състояние да се направи?

Напиши отговор