Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | За странични действия при заместваща терапия

Напиши отговор
 • Re: За странични действия при заместваща терапия
  от Marin Krunzov | 29.06.2016 19:26

  Днес звъннах на хирурга да го попитам дали може да е от това, а той каза лекувай си нервите няма какда е от еутирокса. Отидох на невролог изписа ми една камара лекарства които доста се чудя дали да пия ако сиптомите са от нагаждане към еутирокса. Бтв главоболието ми е много силно днес по обет с лявото око виждах размазано и много се претесних .
 • Re: За странични действия при заместваща терапия
  от Marin Krunzov | 29.06.2016 19:23

  Здравей, как да разбера , че е е от предозиране? Направих ТСХ и е 4.12 при референтна стойност мисля 4.20 на границата е но е в референтна стойност. Моля те не ми казвай, че тая симптоматика се е задържала при тебе 10 години защото ще превъртя:(
 • Re: За странични действия при заместваща терапия
  от vased | 29.06.2016 17:40

  Здравей Render, Аз от десетина години съм на еутирокс. В началото много трудно се свиква. Ако си обърнал внимание в листовката, страничните ефекти се явяват при предозиране. Хормонът на щитовидната жлеза елтироксин по някакъв начин се натрупва в организма и бавно се разгражда. Не знам защо са ти отстранили жлезата, но ако имаш натрупан хормон в организма, тези 100 мг в началото ти идват в повече, вероятно. След време ще свикнеш, няма да е така за винаги. И аз съм за цял живот, повечето хора които приемат синтетичен тироиден хормон са така. Успокояващо е, че еутирокс/елтироксин/Т4 се води про-хормон защото от него организмът образува Т3, който бил действащия хормон, все пак нашият организъм си го образува. За главоболието, и при мен започва през ноща, единственият начин да изчезне за 20-30 минути е следния: само сутрин на празен стомах няколко глътки средно силно кафе, КОФЕИНъте важен, с един СДЪВКАН аналгин. След това през деня ако ще 10 хапчета колкото и силно болкоуспокояващо да взема - ефектът е нула. За безсънието, труден въпрос, аз медитирам и понякога заспивам. Отпускаш всички мускули до безтегловност, започвайки от ходилата до главата, най ми е труден врата, спираш да мислиш и броиш обратно от 199. Помага и мента глог валериана на капки, и чай от маточина - също на празен стомах, иначе не действат.
 • За странични действия при заместваща терапия
  от Marin Krunzov | 29.06.2016 04:36

  От преди 3 седмици съм опериран с напълно премахната щитовидна жлеза. Вземам аутирокс 100 мг. След операцията не мога да спя, аз и преди имах проблеми с нервите но сега нещата станаха някак прекалени. Спи ми се адски но спя по няколко часа, сутрин аъм с адско ама адско главоболие което започва през ноща от времето на събуждане. Пробвах да вземам мелатонин за който пишат , че е безвреден.Началното заспиване се подобри но пак се събуждам през ноща но главоболието като че ли се увеличи Държи ме на другия ден до обет и слетобет бавно преминава. Четох в листовката на аутирокса че като странични ефекти може да имаш безсъние и главобилие от нещо като мозъчно налягане ( не го разбрах точно затова го казвам Така), имам и някакво напрежение в очите сутрин не мога да фокусирам добре. Кръвно налягане и тсх направих са в норма. Много съм притеснен ако е от хапчетата и имат страни,но действие какво правим , нали трябва да го пия цял живот. Някой минал ли е през подобно нещо и как се е справил?

Напиши отговор