Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | Щитовидна жлеза?

Напиши отговор
  • Re: Щитовидна жлеза?
    от bumblebee | 27.03.2016 21:22

    ясно, разбрах.... благодаря
  • Re: Щитовидна жлеза?
    от Lidi | 20.03.2016 18:19

    По принцип при млади хора за добър показател се счита ТСХ под 2,5, като най-добре би било да е между 1-2. Стойност на Т4 малко повече от средната на референтната, а Т3 около средната. Т4 се преобразува в Т3, при вас видимо има добра секреция на хормони, но най-добре, а и за ваше успокоение и напълно изключване на проблем с щитовидната жлеза е да се пуснат и антитела ТАТ и МАТ, които биха показали ако е започнал автоимунен процес, да се консултирате с ендокринолог и да се направи ехографско изследване на жлезата. Общо всичко - хормони, антитела, консулт с доктор, ехография на жлезата + симптоми, могат да потвърдят или отхвърлят проблем с щитовидната жлеза. Не едно и две, а всички заедно. Успех!
  • Щитовидна жлеза?
    от bumblebee | 20.03.2016 17:59

    Здравейте на 30 г. съм, мъж, и искам да ви попитам за щитовидната жлеза. От доста време все пълнея, а ям нормално, е верно движението е по-малко, но чак пък толкова. След проведено лечение от лаймска болест с антибиотик, забелязах, че постоянно ми става топло и се потя ( не знам дали има нещо общо ) Най-малкото напрягане води до потене. Зимата изкарах с тънко яке и тениска ... понеже постоянно ми беше топло. Замислих се, за щитовидната жлеза и си направих кръвни изследвания: FT3 6.25 pmol/L 3.1 - 6.8 FT4 13.10 pmol/L 12.00 - 22.00 TSH 2.84 mkIU/ml 0.27-5.50 Някъде прочетох, че TSH над 2,5 говори за проблем с жлезата. Вашето мнение какво е?

Напиши отговор