Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | Кръвната ми картина.. Моля, за помощ.

Напиши отговор
 • Re: Кръвната ми картина.. Моля, за помощ.
  от Ilia Ivanov | 22.08.2015 11:36

  Благодаря Ви, доктор Цончев. И мен леко ме успокоява, че стойностите са гранични, но нямам избор и в понеделник ще отида на ендокринолог, който предполагам ще ми пусне хормони и ще направи ехография. Понеже съм пушач и разни други неща ми хрумнаха първоначално, та затова леко се поизплаших. Сега като съм преспал не ми се струва чак толкова страшно положението.
 • Re: Кръвната ми картина.. Моля, за помощ.
  от Доц. д-р Цончев, дм | 22.08.2015 09:10

  Калция и фосфора са по-скоро гранични, не е толкова притеснително. За щитовидни проблеми трябва да се пуснат хормони и да се направи ехо на жлезата.
 • Кръвната ми картина.. Моля, за помощ.
  от Ilia Ivanov | 21.08.2015 19:00

  Здравейте, От години си страдам от гастрит и колит и периодически се проверявам, като си пускам едно изследване на всевъзможни кръвни и биохимични показатели. Напоследък имам силни киселини непрекъснато и очаквах левкоцити или чернодробни показатели да не са ми в ред, но цялата ПКК и биохимия се оказа отлична, с изключение на традиционния холестерол и следните показатели: -Пикочна киселина : 461 при норма 416,5 -Алкална фосфатаза: 35 при норма от 40 до 130 -Калций: 2,72 при норма до 2,60 -Фосфор: 0,85 при норма от 0,87 до 1,5 Пикочната киселина не за първи път ми е с високи стойности и ми е ясно, че ме чака подагра рано или късно, но повече ме притесняват нивата на калция и фосфора, защото явно имам хиперкалциемия и предполагам от там и фосфора мърда. Последно преди 3-4 години правих хормони за щитовидна жлеза и нямаше изменения. Напоследък съм доста нервен, много лесно се уморявам и го отдавах на корема, но с тези резултати.. Въпросът ми е имам ли основание да смятам, че имам хипертиреоидизъм. Принципно напоследък пълнея почти без да ям, което не е характерно за това състояние, но знам ли... Естествено в понеделник отивам на ендокринолог, но дотогава сигурно ще изперкам, предвид че високият калций в кръвта е и чест признак на някои онкологични заболявания. Много благодаря, ако някой запознат ми обърне внимание.

Напиши отговор