Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | Щитовидна жлеза-ниски или високи нива на някои хормони?

Напиши отговор
 • Re: Щитовидна жлеза-ниски или високи нива на някои хормони?
  от Lidi | 19.07.2015 07:26

  Симптомите са типични на заболяването, в чийто раздел сте пуснали темата. Ендокринолог прегледа ли ви? Ехографията кой я прави, рентгенолог или ендокринолог? Съветвам ви с резултатите от изследванията да посетите добър ендокринолог, ако не сте го направили и да реши как да процедирате. Относно хормоните, ТСХ клони към долна граница и е добре да направите повторно изследване месец след това, което сте направили. Само на този хормон и да пуснете антитела ТАТ и МАТ. Те ще покажат ако е започнал някакъв автоимунен процес на щитовидната жлеза.
  Oтговор: MSV-93,7;MCH-31,9;MCHC -340
  Тези показатели се четат на фона на хемоглобина. Вижте в кръвната картина, ако той е в норма, значи всичко е ок. Хематокрит и еритроцити повишени се четат на фона на цялата кръвна картина.
 • Щитовидна жлеза-ниски или високи нива на някои хормони?
  от desislava | 13.07.2015 17:40

  Здравейте,интересувам се дали нивата на изследваните хормони и др.,са ниски или в норма :ft4- 15,43; TSH-0,402; MSV-93,7;MCH-31,9;MCHC -340.Интересувам се също и от тези изследв.,срещу които е изписана англ.буква L*,като например:хематокрит-0,361 L*; еритроцити-3,85 L* ! При ехогравския преглед ,доктора откри и 3 малки кисти по щит.жлеза.Като цяло не се чувствам добре-много ми е нервно,на моменти ми е много отпаднало,вие ми се свят имам нарушения в цикъла,кисти ,придушава ме често,сърцебиене и други! Бих помолила за отговор и съвет!!!

Напиши отговор