Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | Разчитане на изследвания

Напиши отговор
  • RE: Разчитане на изследвания
    от Jenifer | 26.07.2019 23:32

    Здравейте, бременна съм в 9 г.с и преди 2 дена ми направиха пълна кръвна картина, урина и микробиология,. Днес се свързах с наблюдаващия ми генеколог и ме увери, че изследванията ми са в норма, но ме притеснява, че по кръвна картина имам завишени гранулоцити и не разбирам резултата от микробиологията. Предварително благодаря за помощта. (Гранулоцити) 74.1 % 40.0 70.0 H Изследване: Материал от генитална система N. gonorrhoeae, Streptococcus Микроскопски резултат: lactobacillus spp. - умерено /поле/ ; левкоцити - 18-20 /поле/ ; епителни клетки - масово /поле/ ; спори на кандида - умерено /поле/ ; Резултат от посявка: Candida albicans - масово ; Не се изолира патогенна аеробна флора
  • RE: Разчитане на изследвания
    от д-р Ралица Правова | 08.07.2019 16:24

    Не, резултатите са в норма. При жени, които правят опити за забременяване или вече е налице бременност се препоръчва стойностите да са около 2 на ТSH, така че при Вас и този показател влиза в препоръчителните стойности.
  • RE: Разчитане на изследвания
    от Яница Кирилова Симеонова | 07.07.2019 23:43

    Направих изследване на хормоните. Резултатите са- ft3- 3.150 (1,880-3, 180), ft4- 0.790 (0,700- 1,480), TSH- 2,583 (0,350-4,940). Според вас има ли нещо притеснително и може ли да са проблем при опитите ни за бременност! Благодаря предварително!
  • RE: Разчитане на изследвания
    от AlexAdair | 01.07.2019 23:04

    Имах съмнения за хипертиреоидизъм. Благодаря за отговора!
  • RE: Разчитане на изследвания
    от д-р Ралица Правова | 01.07.2019 21:12

    Да, резултатите са добре. Какъв е поводът за изследванията?
  • RE: Разчитане на изследвания
    от AlexAdair | 30.06.2019 13:39

    Добър ден! Направих изследвания на щитовидната жлеза. Това са резултатите: fT4 - 20.9 pmol/L, TSH - 1.63 ulU/ml. Дали всичко е наред?
  • RE: Разчитане на изследвания
    от д-р Цончев | 18.06.2019 19:20

    Не се ритеснявайте всичко е наред.
  • RE: Разчитане на изследвания
    от Петя Иванова | 12.06.2019 23:05

    Здравейте, Миналия ден си направих изследвания за може би за предстоящо инвитро. THS -1.14 (при реф. стойности 0.34 - 5.60) Анти ТРО -0.20 (при реф. стойности 0.25-9 .00) Анти ТG - 0.00 ( при реф. стойности 0.40 - 4.00) - това ме изплаши вече! Моля разяснете ми каква би могла да е причината за тези резултати?
  • Re: Разчитане на изследвания
    от Lidi | 24.02.2015 06:39

    Не съм доктор, но и мен ме съмнява причината да е в дозата тироксин. По-скоро от хлофазолина, да пада много кръвното и да се ускорява пулса. Не сте писали как е кръвното? При хиперфункция на щитовидната жлеза има ускорен пулс, а често и високо кръвно (поне при мен е така), но в случая при вас ТСХ показва, че сте в хипофункция.
  • Re: Разчитане на изследвания
    от д-р Цончев | 22.02.2015 14:21

    В тази дозировка според мен е малко вероятно, но е добре да се пита и ендокринолога.
  • Re: Разчитане на изследвания
    от Eva Simeonova | 21.02.2015 21:13

    Здравейте.Обръщам се към Вас за съвет.от седмица пия л тироксин 25 мг за диагноза субклиничен хипотиреотизъм. имам и хипертонично сърце без застойна сърдечна дейност,и пия хлофазолин и фурантрил. Въпроса ми е може ли л тироксина да предизвиква ускоряване на пулса повишаване на кръвното отток и зачервяване на лицето.тсн е 5.12,Анти Тг е 10.08 а Анти Тро 14.69.мерси предварително
  • Re: Разчитане на изследвания
    от д-р Цончев | 16.12.2014 19:22

    vivi0304 Аз лично при тези стойности не мога да дам конкретно заключение. Възможно е и да са гранични стойности.
  • Re: Разчитане на изследвания
    от д-р Цончев | 16.12.2014 19:21

    Ina 23 Всичко е наред.
  • Re: Разчитане на изследвания
    от vivi0304 | 16.12.2014 17:51

    Здравейте ! Може ли да разчетете изследванията ми TSH - 0.85 Реферетни стойности 0.27-4.20 FT4- 14.41 Референтни стойности 10-25 A-TPO/ MAT / 46.39 Реф. стойности 0.00-34.05 Притеснява ме MAT , който е малко завишен . Преди 10 месеца TSH както и FT4 бяха съответно 2 .04 и 19.25 . Знам че и сега са в норма но са в по ниски стойности от тогава . В скоро време ще посетя ендокринолог , но до тогава искам и Вашето мнение. Да добавя че при пускането им бях с болки в гърлото и хрема мислите ли , че това даваотражение на резултатите ? Благадаря Ви предварително !
  • Re: Разчитане на изследвания
    от Ирина Петрова | 15.12.2014 22:20

    Здравейте, Моля да ми даде информация относно следните стойности на изброените параметри: Anti TPO (MAT) с резултат 0,32 IU/ml при референтни стойности от 0 до 9.00 Anti-Tg (TAT) с резултат 0,02 IU/ml при референтни стойност от 0 до 4.00 MCV с резултат 97,1 fl при горна граница 96 MCH с резултат 32,8 pg при горна граница 32 Стойностите на Антителата не са ли много ниски? Какво означават? От друга страна другите два параметъра са над горната граница на референтната стойност. Какво значи това? Благодаря предварително! Поздрави
  • Re: Разчитане на изследвания
    от д-р Цончев | 13.12.2014 22:18

    FT4 е малко завишен, така че може да се мисли за връзка с оплакванията ви.
  • Разчитане на изследвания
    от Ивайло | 12.12.2014 16:55

    Здравейте , От 1-2 месеца усещамнервно психическо напрежение и отслабване на теглото , както и безсъние. Отскоро установих че пулсът ми е леко ускорен - около 75- 85 ( по-принцип ми е 50-60). Всичко това се появи вследствие стрес. Преди 15 тина година , пак имах подобно повишаване , което изчезна от самосебе си , но тогава пулса ми беше доста ускорен.. Пуснаха ми изследвания на хормони и единият е извън норма : FT4 23.98 pmol/l ( ref: 12.0 -22.0) TSH 1.18 uIU/ml ( ref. 0.27 - 4.2 ) TAT 47 lU/ml ( ref < 115 ) MAT 9 lU/ml ( < 34) TSH e мерен преди няколко месеца , беше пак в норма. В интернет попаднах на подобна статия за нормален tsh и повишен на щитовидната Link Ендокринологът който назначи изследванията ми го няма и ще го видя чак след нова година - но в момента симптомите си продължават. Според ехографията няма възли и някакви изменения. Но на диагноза преди да пусна изследванията още беше писал тиреотоксикоза. В момента няма с кой да обсъдя резултатите и затова пускам тази тема тук. Някой може ли да помогне в разчитането на тези стойности? Благодаря

Напиши отговор