Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | Въпрос за хипертериодизъм

Напиши отговор
  • Re: Въпрос за хипертериодизъм
    от Доц. д-р Цончев, дм | 10.09.2013 18:42

Първо изследвайте жлезата и ако има нещо нередно тогава го мислете в такъв аспект. Няма смисъл да се притеснявате излишно предварително, това, че не наддавате не е показател.
  • Въпрос за хипертериодизъм
    от Tyson | 08.09.2013 00:06

Здравейте! Искам да си направя изследване на хормоните и на щитовидната жлеза, но това ще стане най рано след 10 дни. Интересува ме при леко повишение на хормоните на как процедират ендокринолозите? Предписват ли антитироидно лечение или просто жлезатга се следи и се правят контролни прегледи. Може ли да се направи някаква крадка терапия с Каримбразол примерно и това ли е най щадящото лекарство? В момента съм на 20 г. Причините да смятам че имам увеличено производство на хормони е че ям като за двама, но теглото ми поне 10 кг под норма. Напоследък се появи и някакво сърцебиене, но след преглед при кардиолог се установи че сърцето е добре. За сърцебиенето имам съмнение че е самовнушение и става въпрос за около 90 удара в минута максимум. Изпонятяване нямам, чувствам се добре, но искам да кача някои килограм, а както казах се храня много добре, ходя и на фитнес когато имам време. Не вярвам да има някакво кой знае какво отклонение на стойностите на хормоните, но всички тези калорий, не могат да се изпарят. Какви са опциите да се повлияе на щитовидната жлеза.

Напиши отговор