Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | Хормонални изследвания на мъж на 27 години

Напиши отговор
  • Re: Хормонални изследвания на мъж на 27 години
    от д-р Цончев | 20.02.2013 13:24

    По-скоро е горногранично. Аз също не виждам проблем. Мога да препоръчам ендокринолог в София.
  • Хормонални изследвания на мъж на 27 години
    от Тодор | 19.02.2013 15:30

    здравейте,мъж съм на 27 год.правих си следните хормонални изследвания: TSH 4.66 ( 0.27-4.2 ) FT4 14.11 ( 12-22 ) FT3 4.68 ( 3.1-6.8 ) MAT <5 ( 0-34 ) TAT <10 ( 0-115 ) Направих ги,тъй като имам следните оплаквания : чувствителност или непоносимост към студ,студени крайници доста често,потят ми се дланите,ходилата ,особено лятото е ужас,ако вляза някъде от студено в топло се зачервявам и почва да ми се поти челото,лесно се изнервям,нисък пулс под 60,имам дни ,в които се чувствам супер,последвани от периоди,в които се чувствам отпаднал,трудно свалям мазно,а тренирам с години.само с яко кардио свалям,но тогава губя и доста мускулна маса.след всички тези симптоми реших,че може да имам проблем с щитовидната жлеза,тъй като баща ми и леля ми имат Хашимото(аз очевидно нямам антителата са ми много ниски),баба ми също има проблем с жлезата.джипито ми не ме отрази след като й показах резултатите от хормоналното изледване,каза,че съм здраво младо момче с 120/80 кръвно и нямам проблеми,не съм бил за хапчета,ТСХ не било много завишено,но чета по форумите ,че над 2.5-3 тсх си е вече проблем,а и аз симптоми имам.моля да ме посъветвате какво да правя!благодаря ви!

Напиши отговор