Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | Тиреотоксикоза

Напиши отговор
 • Re: Тиреотоксикоза
  от Lidi | 07.02.2013 08:32

  Пожелавам Ви бързо да се оправи свекърва Ви и скоро да забравите за здравословните проблеми!
 • Re: Тиреотоксикоза
  от Дани | 06.02.2013 23:57

  Първо дължа извинение за дългото изчезване!Миналия понеделник бяхме на хематолог-Невероятен специалист и още по -невероятен човек-д-р Кирова от ВМИ-Пловдив!Направихме изследвания и се оказа остра бъбречна недостатъчност,комбинирана с възпаление!Явно симптомите от щит.жлеза са маскирали другия проблем,но все пак нещата започнаха да се изясняват.Настаниха я в болница,един куп изследвания,скенери,ехографи и т.н.Резултата-голяма киста в черния дроб 12 на 8 см/трябва да се махне,но първо е гушата/,бъбреците работят,но има и камък.Утре ще отида до ендокринолога да каже дали да спираме Тирозола-фТ4 вече е 15,4 и кога евентуално ще я оперират!Още веднъж се извинявам,че дълго не писах,но то бе голямо тичане-болница,работа,деца!
 • Re: Тиреотоксикоза
  от vased | 29.01.2013 21:41

  Горката жена, и на мен ми се случвало в по-слаба форма. Според мен докторът, който е предписал Тирозол не се е съобразил с възрастта на жената и го е предозирал. Рязката промяна в нивото на хормоните предизвиква тези ефекти, обикновено започват по-късно след началото на приема. В по-мека степен такива оплаквания съществуват при всички заболявания на щитовидната жлеза – температури, променливо кръвно, трески, спазми.
 • Re: Тиреотоксикоза
  от Lidi | 29.01.2013 09:29

  Не знам какво означава "разпад на възела". За първи път чувам. Описаното състояние, с което сте отишли в спешното на мен ми прилича на тиреотоксична криза. Ракът на щитовидната е лечим. Вероятно ще махнат цялата жлеза на баба ви. Не видях изследвани туморни маркери, а само ТСХ и ФТ4. Пишете, как е сега?!
 • Re: Тиреотоксикоза
  от Дани | 27.01.2013 20:47

  Поне видимо нищо не се е променило.А ендокринолога каза като си изпие всички хапчета да я заведем за изследвания.В петък говорих с него и утре ще й изследват хормоните и ако са в норма ще я оперират по-рано.Ще ходим и на хематолог.Но аз много се притеснявам дали наистина тези симптоми означават рак!И какво всъщност означава "разпад на възела"?Благодаря предварително!
 • Re: Тиреотоксикоза
  от д-р Цончев | 27.01.2013 19:35

  Няма ли някакви видими промени в долната част на шията отпред? Ендокринолог не е ли консултирал жената?
 • Тиреотоксикоза
  от Дани | 27.01.2013 15:15

  Здравейте!Имам нужда от помощ!Става въпрос за свекърва ми,която е на 71 г.Преди около 20 дни и поставиха диагноза Тиреотоксикоза с токсична полинодозна гуша,след направени изследвания на ТСХ-0,353 и ФТ4-24,04.При ехографията цитирам от листа"УЗД данни за полинодозна струма с хипоехогенен възел с размери 38/40 мм,заемащ целия ляв лоб на щитовидна жлеза.Друг хипоехогенен възел с р-ри 8/11мм в десен лоб и два по-малки около него."Казаха,че ще я оперират след терапия с Тирозол-5мг-3 пъти по 1 табл-10 дни,след което 2 пъти по 1 табл-20 дни.Забравих да кажа,че големия възел е открит през 1980г и тогава по нейни думи са я лекували с изотоп,но не са й предлагали операция .През годините оттогава състоянието й е било стабилно и не е имала оплаквания.Вече е на 20 ден от терапията с Тирозол,но от няколко дни е много зле-много отпаднала,повръща,няма апетит-почти не се храни,вдига температура до 39 градуса,но най-страшното е кръвното-обикновено ниско-90 на 60,после за няколко минути рязко се вдига на 165 на 120,което е придружено с втрисане и конвулсии,продължаващи около час-час и половина,после се изпотява обилно и започва да пада и да събира границите-45 на 55,55 на 70 .Онази вечер викахме бърза помощ и откараха в спешното,правиха й изследвания на кръвта и левкоцитите са 28,2.Доктора ,крайно груб ни каза,че възела се разпада и затова състоянието и е такова.На въпроса ми какво означава това отговора беше"Това е рак ,госпожо!Учудвам се,че не са ви казали!"Препоръча ни да отидем на хематолог!Моля Ви да внесете малко яснота във всичко,което Ви описах и дали тази диагноза,поставена от доктора в спешното има основание!Чудя се и защо ще я подготвят за операция,ако наистина е вярно това!Моля ви за отговор,много съм притеснена!

Напиши отговор