Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | Оперативно лечение при хормони в норма ?

Напиши отговор
  • Re: Оперативно лечение при хормони в норма ?
    от silviq | 20.11.2012 18:29

    Здравейте може ли да ми ги разясните: TSH -5.49 mlU/L 0.27 - 4.20 Anti-Tg/TAT/16.58 IU/ml до 115 A-TPO/МАТ/5.65 IU/ml до 34 Благодаря предварително :)
  • Re: Оперативно лечение при хормони в норма ?
    от Соня Илиева | 15.11.2012 16:35

    Аз също се интересувах каква може да е причината ? Но лекарите ми казаха, че не е установена точната причина за появата на възлите. Казаха ми, че може да е наследствено, и че съществуват и други причини.
  • Re: Оперативно лечение при хормони в норма ?
    от Iliya Iliev | 15.11.2012 08:15

    Когато има Възли по Жлезите това означава че има засилено Делене и Растеж на клетките извършващо се от ДНК-Причината я поставям по Очите
  • Re: Оперативно лечение при хормони в норма ?
    от jerrymaguire | 14.11.2012 23:15

    Като сте толкова голям спец г-н Маринов (moga) , кажете каква според Вас може да е причината и ендокринолога, направил изследването, както и многоуважавания д-р Цончев не могат да се сетят за нея? И как смятате, че ще помогнете на момичето, при условие, че не сте лекар по образование, а народен лечител...хомеопат...ирисов диагностицик...? Отговорете ми и ако д-р Цончев се съгласи, няма да Ви БАНна!
  • Re: Оперативно лечение при хормони в норма ?
    от Iliya Iliev | 14.11.2012 19:44

    Алтернатива-Грешка е да се Оперира каквото и дае когато Хормоните са в норма-Търси се При4ината
  • Re: Оперативно лечение при хормони в норма ?
    от Соня Илиева | 14.11.2012 18:05

    Благодаря Ви.
  • Re: Оперативно лечение при хормони в норма ?
    от д-р Цончев | 14.11.2012 12:41

    Според мен е за операция и няма смисъл да отлагате.
  • Оперативно лечение при хормони в норма ?
    от Соня Илиева | 12.11.2012 23:24

    Здравейте, пише Ви 19г. момиче от гр.Сливен.. Личният ми лекар при преглед откри, че имам увеличена щитовидна жлеза, получих си направлението и отидох при ендокринолог, който също потвърди, че съм с увеличена щитовидна жлеза и ми пусна кръвни изследвания, които показаха, че хормоните ( TSH 1,87; FT4- 11,8; ), Ca, глюкозата са нормални, след ехографията се установи, че лeвият ми лоб е покрит с възли и част от десния също. Направих си изследвания и на антителата, като МАТ е в норма - 13,84, а ТАТ е над нормата - 232. Потърсих второ мнение в София и установеното е : " Променена форма, неравен контур. Увеличени размери на двата лоба и истмуса - д. лоб - 45/22/18 мм ; истмус - 9 мм ; л.лоб - 45/22/ мм. Десен лоб - възлов конгломерат със смесена структура и размери 28/14/16 с Т ваисуларизация ( не знам дали правилно съм го разчела). Ляв лоб - кодозно променен, възлови конгломерати със смесена структура и размери 18/22 и 22/12 с Т ваисуларизация. Показания за радикално-оперативно лечение. " Искам да попитам дали трябва да се реша на тази стъпка..Не ми се иска да махам толкова голяма част от жлезата, при положение, че хормоните ми са в норма. Объркана съм и моля за съвет. Благодаря предварително!

Напиши отговор