Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | резултати от хормони

Напиши отговор
  • Re: резултати от хормони
    от д-р Цончев | 16.08.2012 20:21

    Моля, пишете на кирилица!!
  • Re: резултати от хормони
    от veneta | 16.08.2012 15:49

    zdraveite na 22 godini sam rodih prez qnuari sas sekcio cezarea poradi uslojneniq po vreme na rajdaneto.predi nqkolko meseca zapochnah da chustvam otpadnalost sarcebiene povisheno kravno nalqgane lesna umora razdraznitelnost ...otidoh pri gp i po negova preporaka pri endokrinolog pusnaha mi isledvaniq na TSH rezulatat ot koito e ...TSH-0.005mklU/ML-0.27-5.50. i ot ehograafa na stedovidnata jlezaa se ukaza che imam vazel! Postavi mi diagnoza BAZEDOVA BOLEST I MI NAZNACHI thyrozol 3x2.....vav vtornik q posetih otnovo i mi pusna kravna kaartina bez da mi obqsni zashto i poneje ot dnes e v otpusk za neopredeleno vreme vvi molq da mi razchetete rezultatite,koito sa slednite HGB-140g/L-M(135-180) J(120-160) RBC-5.14-M(404-5.9) J(3.7-5.3) HCT-0.44-M(0.4-0.53) J(0.36- 0.48) WBC-7.2-3.510.5 MCHC 317-300-360 MCH-27.2-27.0-33.0 MCV-86.0-82.0-96.0 PLT-251-100-440MPV-9.6-7.5-11.0 RDW%-11.0%-11.6-13.7% LYMF-2.8-0.9-5.3 GRAN-3.7-1.3-7.4 MID-0.7 LYMF%-38.5%-20.0-50.0 GRAN%-51.5%-30.0-70.0 MID%10%......Blagodarq vi predvaritelno ochakvam s netarpenie odgovor
  • Re: резултати от хормони
    от Tuti | 01.08.2012 20:46

    Здравейте! На 23 години съм и в края на миналата година в следствие на нервна криза ме насочиха към ендокринолог! Отидох при един във ВМА, който ми назначи изследване на TSH, FT4, MAT и ТАТ и всичко беше в норма, но един от тях бил към горна граница и доктора ми изписа Еутирокс и Селен. Личния лекар ми каза първите 5 дни да пия Еутирокс по половин хапче на ден, но на мен започна да ми става лошо и на втория ден ги спрях. Разбрахме се с джи пи-то през февруари пак да си пусна хормоните, но досега все нямаше пари да ми даде талон. И така до вчера, когато аз сама си реших да си ги платя и ги направя. Резултатите са следните: TSH 1.29 мIU/L при реф. 0.27 - 4.20; fT4 10.70 pmol/L при реф. 12.00 - 22.00; МАТ (ТПО) 9.82 IU/ml < 34; ТАТ 252.2 IU/ml < 115. И понеже не разбирам нищо от това, а и майка ми има гуша въпросът ми е каква би могла да е причината за по-ниската стойност на fT4 и по-висока на ТАТ. Оплаквания нямам освен, че в последните месеци съм под голямо напрежение. Другото което е че в деня, в който направих изследванията ми дойде цикъла. Поредварително благодаря за отговора!!! :oops:
  • Re: резултати от хормони
    от | 13.07.2012 14:57

    Изследването на TSX е най-важното от всички изследвания на щитовидната жлеза, обикновенно при резултатите, където пише референтните стойности се разбира всичко, но за TSX 3-4 е референтна стойност, ако е примерно 10-15-20-30 симптомите са обща отпадналост проблеми с кръвно налягане, обикновенно ендокринолозите предписват ел тероксин като дозата я променят по свое усмотрение спрямо състоянието на болния. Това поне го знам от личен опит. Кощунство е, всеки здравноосигурен пациент да ходи на частно, хора търсете си правата.
  • Re: резултати от хормони
    от д-р Цончев | 10.07.2012 17:34

    Ето тук сме публикували значението на отделните стойности,можете да прочетете Link
  • резултати от хормони
    от Nataliq Nikolaeva | 10.07.2012 15:08

    2 възелаТСH 4,8 FT4 18,4 tat/anti-tg- 3.8 tpo/ анти-tro 0,8 докторът ми каза след 2 месеца да изследваме тсх и ако е завишено тогава ще ми назначи лечение , до сега не е назначавано лечение моля, някой ако може да разчете резултатите за какво всъщност става въпрос?

Напиши отговор