Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | възел и киста в двата лоба?

Напиши отговор
  • Re: възел и киста в двата лоба?
    от д-р Цончев | 09.04.2012 19:48

    Моля, успех!
  • Re: възел и киста в двата лоба?
    от Ana | 09.04.2012 13:49

    д-р Цончев ,благодаря Ви за отговора!
  • Re: възел и киста в двата лоба?
    от д-р Цончев | 07.04.2012 12:40

    _ani_ аз лично също не виждам нужда от хормонална терапия
  • Re: възел и киста в двата лоба?
    от д-р Цончев | 07.04.2012 12:36

    vilenita Ако няма хормонален дисбаланс вероятно оплакванията са поради друга причина. Ендокринолог предполагам е правил консултация?
  • Ако може някой да ми обясни
    от Ana | 06.04.2012 16:12

    Здравейте!Искам да попита за сина,който е на 33 г.Наскоро започна да получава замайване и стягане в шийната област и областта на слънчевия сплит.Лабораторните му изследвания са следните: MAT-(TRO) резултат-5.07 при референтни стойности до 34 fT4 резултат-26.290 при референтни стойности от 12.0-22.0 TSH резултат-1.880 при референтни стойности 0.27-4.20 на ехографа-увеличение -1 степен на жлезата и неоформен малък възел в десен лоб Въпросът ми е,нужна ли е хормонална терапия при тия резултати,защото такава не му назначиха Предварително Ви благодаря за отговора!
  • възел и киста в двата лоба?
    от vilina | 05.04.2012 14:23

    здравейте,искам и аз да попитам нещо,което живо ме интересува.Става въпрос за това,че отдавна имам открити възел и киста,но след изследване на хормони при нормални резултати,лекарите казват,че оплакванията ми не може да са от това.цитирам от епикриза-правилна форма и топика.парехним -нормоехогенен.в ляв лоб-киста 2,9/3,8/3,8 мм.в десен лоб-задно разположен нодул 3,3/3/3,4мм.срума недоза.А аз имам отдавна оплаквания от сърцебиене.силна нервност на моменти(почти не говоря,а крещя)имам чувството,че ще експлоадирам.много често ми се реве особено от нерви,чувствам едно треперене по цялото тяло,като си измеря пулса ми пказва 94,но аз го усещам още по-силно.през деня съм изморена,а вечер сякаш придобивам енергия и не ми се спи,превъзбудено мие ,а сутринта ставам изморена.може ли да се дължи на възела това неразположение и аз не искам като друг хора да ходя по мъките с години,а да е нещо ,което може да се оправи.имам и диабет и си мисля,чда не би и той да оказва влияние за тези усещания?балгодаря.

Напиши отговор