Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | Резултати от изследване на TSH

Напиши отговор
  • RE: Резултати от изследване на TSH
    от д-р Цончев | 30.04.2019 19:35

    Вероятно става въпрос за хипофункция на жлезата. Необходимо е да се направи ехография на жлезата, да се пуснат още допълнителни маркери за да се постави точната диагноза и да се вземе решение какво лечение да се приложи.
  • RE: Резултати от изследване на TSH
    от Инна | 22.04.2019 14:55

    Здравейте! Това са изследванията на моя приятел, много сме притеснени от завишеното TSH. Имаме записан час за ендокринолог, но чак на 13.05. На какво може да се дължат тези високи стойности. Много благодаря предварително. TSH 62.990 mIU/I(при 0.300-4.200) Пролактин 267,20 mIU/I(при 85-325) LH 2,49IU/I(при 1.70-8.60) FSH 4,25IU/I(при 1.50-12.40) Тестостерон 6,02nmoI/I(при 9.90-27.80)
  • RE: Резултати от изследване на TSH
    от д-р Цончев | 16.12.2018 20:31

    Това въпрос ли е?
  • RE: Резултати от изследване на TSH
    от Вили | 15.12.2018 08:07

    Резултат 1,1
  • Re: Резултати от изследване на TSH
    от sharonna | 05.11.2010 09:18

    Много ти благодаря за отговора,нещо съм се объркала.Това за ТСХ го четох тук в сайта,ето ще ти цитирам дословно ''.....Когато нивата на TSH в кръвта са над нормалното се говори за хипертироидизъм (повишена активност на щитовидната жлеза, наречена също тиреотоксикоза), а когато стойностите са под нормалните - хипортироидизъм (ниска активност на щитовидната жлеза).....''. Това пишеше в секция лаборатория на сайта. Хубав ден ти желая и бъди здрав:))
  • Re: Резултати от изследване на TSH
    от Петър | 04.11.2010 23:41

    Правилно Ви е казала Вашата ендокриноложка. При ниско ТСХ се касае за хиперфункция, а при високо - за хипофункция на щитовидната жлеза. Аз в момента се лекувам с Пропицил, преди това бях на Тирозол. Не се притеснявайте, правилно са Ви определили диагнозата. Разпитайте ендокроноложката по-подробно, нека Ви обясни всичко за това състояние. Ако имате други въпроси, съм насреща!
  • Re: Резултати от изследване на TSH
    от sharonna | 04.11.2010 21:24

    Здравейте,за какво точно се касае когато нивото наTSH е под нормата.Според това което знам е понижена функция на жлезата,но ендокриноложката ми каза че е хиперфункция. Други изследвания нямам назначени, TSH ми е 0.08. Вече съвсем се обърках,предписа ми Пропицил и не знам да потърся ли още едно мнение или да започвам да го пия. Ако някой е наясно моля помогнете.Благодаря ви!
  • Re: Резултати от изследване на TSH
    от д-р Цончев | 04.10.2010 13:04

    Трябвад а се уточни типа на това "сърцебиене". На тази възраст няма опасност от "сърдечен удар" каквото и да имате предвид под такова понятие.
  • Re: Резултати от изследване на TSH
    от Петър | 01.10.2010 19:10

    Здравейте пак. Вече съм по-спокоен, като знам какво ми има. Преди самата тревога от това, че не знам какво ми има, влошаваше състоянието ми. Имам още няколко въпроса: -какви храни трябва да ям по време на лечението (а и след това), и какви не; -има ли начин да избегна да не ми се вдига кръвното, защото то скача при най-малката тревога (а такива в студентския живот са доста), дори с хапчета (естествено, няма да почна да пия такива преди да се консултирам и с лекаря). И още нещо-много ме притеснява това сърцебиене, когато го получа; има ли някакъв риск от сърдечен удар? Все пак съм на 21 години...
  • Re: Резултати от изследване на TSH
    от 1313 | 01.10.2010 08:55

    Имам чувството, че някои лекари на младини редовно са си проспивали лекциите по ендокринология и психиатрия. Считали са ги вероятно за нещо маловажно. Тая твоя лекарка впряга каруцата преди коня.Тя нанася на пациентите повече вреда, колкото полза. Всичките ти симптоми са в резултат от повишена функция на щитовидната жлеза - умората, слабостта, сърцебиенето, повишеното кръвно налягане, студените тръпки, нервността, повишената възбудимост и т.н.
  • Re: Резултати от изследване на TSH
    от Петър | 30.09.2010 16:24

    Здравейте. Днес посетих Александровска болница. Много се радвам, че най-накрая успях да намеря доктор, който се отнася коерктно към пациентите и е не само добър специалист, а и добър човек. Благодарности на д-р Вера Карамфилова! Изписа ми Тирозол 5мг, по 2 хапчета сутрин, обед и вечер. В понеделник ще ме приемат в самата болница за 5 дена, за да могат да ми направят всички нужни изследвания, плюс ехограф. Надявам се всичко да се оправи. Ако има някой с подобен на моя случай (с такива некоректни лекари-като в поликлиниката, в която ходих преди), и се съмнява в доктора си,го съветвам да ходи веднага в Александровска или в друга голяма болница в София.
  • Re: Резултати от изследване на TSH
    от vased | 29.09.2010 21:26

    Klasicheski sluchai na povishena funkcia na shtitovidnata jleza. Nepriatno e, no e lechimo. Shte ti mine. Nepremenno poseti endokrinolog. Hubavo e, che veche imash izsledvaniata. Veroiatno shte ti pusne i antitela. Uspeh!
  • Re: Резултати от изследване на TSH
    от Петър | 29.09.2010 18:34

    Благодаря за съвета! Смятам да ходя в Александровска болница утре, тъй като вече не се доверявам на лекарите в поликлиниката, в която ходих. Ще съм много благодарен, ако още хора напишат коментар по моя случай
  • Re: Резултати от изследване на TSH
    от juliahd | 29.09.2010 18:20

    Ама моментално си "уволни" личната лекарка! Тя е некомпетентна. Ти имаш ТИРЕОТОКСИКОЗА и то не малка!! Търси ендокринолог!!
  • Резултати от изследване на TSH
    от Петър | 29.09.2010 16:36

    Здравейте. Казвам се Петър, на 21 години. Моля някой лекар да ми отговори на някои въпроси, защото съм много объркан и уплашен. Преди 2 седмици посетих личната лекарка с ускорен пулс (112 удара в минута) и кръвно налягане-150 горна граница, долната не можах да я запомня. Изписаха ми Дианксит 0,5мг/10мг, по едно хапче сутрин, и хапчета "Мента, глог и валериана"-сутрин, обед и вечер по едно. След това почнах да усещам чувство на страх, постоянно бях замаян, главата ме стягаше (над ушите,понякога и на тила). Така съм и досега, като всеки ден съм с високо кръвно и ускорен пулс. Вчера отидох при личната лекарка с молба да ми даде направление за психиатър, защото имах чувството, че полудявам. На същия ден, преди да отида при психиатъра, си пуснах изследване за TSH,FT3 и FT4, по съвет на медицинско лице, което е имало Базедова болест. Резултатите са следните: FT 3 7.54 pmol/l ; при нормални граници 3.10-6.30 FT 4 34.12 pmol/l ; при нормални граници 11.00 - 22.60 TSH 0.025 mIU/l ; при нормални граници 0.35 - 5.00 С тези резултати отидох при личната лекарка,и тя ми се развика и каза, че изобщо не са страшни резултатите, че са в нормите и не е трябвало да ги правя. Като след това добави :"По-добре да си пиеш антидепресантите, изписани от психиатъра" (а те са Золофт 50мг). Сега съм много объркан, не знам какво да правя. Да пия ли антидепресантите, или да отида на ендокринолог, както ме съветват и психиатъра, и жените от лабораторията? И ако може някой да ми обясни нещо повече за стойностите от изследването, ще съм му много благодарен. Симптомите, които имам, са следните-замайване; разконцентрираност; сърцебиене; потят ми се краката и ръцете и стават много студени; когато съм сред много хора, имам усещане, че ще припадна; честа смяна на настроението (от веселост до плач); на моменти съм и прекалено възбуден (никога не съм бил така!), става въпрос за сексуално желание; понякога имам чувството, че се задушавам и не мога да дишам; изпитвам постоянна тревожност; мускулна слабост; прекалено съм уморен и постоянно ми се спи; нямам апетит; не ме свърта на едно място; сухота в устата. Благодаря ви предварително!

Напиши отговор