Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Напиши отговор
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от антоанета димитрова | 19.03.2013 10:14

    Въпрос към д-р Цончев поставиха ми дг. Хашимото при стойности на ТАТ - 59.2 / реф- до 100 / и МАТ 3.3 /реф -до 30 / TSH - 5.1 / реф- 0.3-до 4.0/ - Започвам да приемам Еутирокс по 25 мкг /дн. Нали ТАТ и МАТ са в нормални граници ?, защо Хашимото?
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 05.03.2013 16:28

    Трябва детето да се следи от ендокринолог. За цефасел - ако има доказана селенова недостатъчност - може да се взима.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Росен Шивачев | 04.03.2013 11:26

    Дъщеря ми е на 14 година и половина. TSH е нормално, но през м. април 2011г. ТАТ и МАТ бяха съответно 440 и 77, а през м.08.2012г. - съответно 474 и 207. Нормалните стойности са съответно до 115 и 34. Миналата година ходи на ехограф, където се разбра, че има увеличение на десния лоб с 4,5мм. Какви мерки трябва да предприемем и трябва ли да се притесняваме от тези резултати? И друг въпрос: При прием на Цефасел 3 месеца и 1 месец почивка, може ли да се приеме отново Цефасел
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 02.03.2013 20:03

    Хормоните са в норма, така че тези оплаквания те са от щитовидната жлеза.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Vesi | 02.03.2013 14:08

    Ще помоля някой да ми обясни резултатите. fT4 1.31 ng/dl 0.93-1.70 TSH 3.67 uIU/ml 0.27-4.20 /за мониториране на терапия 0,2-5,50/ TAT 10 IU/ml< 115 MAT 15.88 IU/ml < 34 Имам постоянна умора, сънливост, усещане на слабост на моменти, потиснатост, като цяло ми липсва всякаква енергия и жизненост. Трудно се концентрирам, мисленето и действията ми са по забавени спрямо тези на другите хора. Дори след 10 часа сън пак ми се спи.Както и напълняване, като отслабването е изключително трудно. За няколко месеца съм напълняла около 10-15кг. Също имам задъхване и лесна уморяемост при изкачване на стълби и наклони, а понякога дори и от ходене. Не зная към какъв лекар да се обърна за тези симптоми. :roll:
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 18.08.2011 11:49

    Този МАТ е добре да се проконтролира, в рамките на 1 месец стойностите му са драстично различни...
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от regginna | 16.08.2011 15:50

    Ехография не са правили, оплакванията ми бяха основно сърцебиене, това ги наведе на мисълта, че може да има проблем с жлезата. Мисля да повторя отново изследването.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 15.08.2011 12:48

    Според мен антителата е добре да се повторят, но не съм ендокринолог и не гарантирам за правота. Ехография правена ли е, оплаквания ома ли?
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от regginna | 12.08.2011 22:40

    Забравих да добавя, ТСХ: 2,36 .
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от regginna | 12.08.2011 22:38

    Здравейте, моите резултати за антитела са: ТАТ: 75,6<115 МАТ:42,01<34. Може ли да ми обясните какво означава това?
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 26.06.2011 18:49

    Добре е да се направи нова консултация с ендокринолог.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от petkova | 25.06.2011 16:06

    Бихте ли ми разтълкували следните изследвания: FT4 - 19,92 - в норма TSH - 1,47 - в норма ТАТ - 29,71 - в норма МАТ - 686,73 - референтни стойности до 34
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от teddy3434 | 28.02.2011 12:29

    Здравейте, днес си направих изследвания на ТАТ и МАТ , бих искала да попитам нормални ли са стойностите ми ? ТАТ- 2,91 IN/ml МАТ - 29,76 IN/ml,
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от bobo4 | 26.02.2011 17:19

    Благодаря за отговора!
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 26.02.2011 15:01

    Според мен са нормални. Само холестерола е на горна граница, но това не е притеснително.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от bobo4 | 26.02.2011 08:58

    Здравейте! Имам питане. Става дума за майка ми - на 62г, 155 см, 62 кг. По повод косопад ендокринолажката й пусна хормони. Ето резултатите: FT3 - 4,13 pmol/l (норма 3,10 - 6,30) TAT - <10.00 lU/ml (норма до 115) MAT - 7,43 lU/ml (норма до 34) FT4 - 1.04 ng/dl (норма 0.8 - 2.0 ng/dl) TSH - 1.08 mlU/ml (норма 0.4 - 6.0 mlU/ml) CHOL - 6.5mmol/l (норма <6.2 mmol/l) TRIG - 1.62 mmol/l (норма 0.6 - 1.7 mmol/l) Дали са нормални? Така ми изглежда според референтните стойности, но докторката казва, че FT4 и TSH са ниски. Майка ми си мисли, че косопада й е от лекарствата за кръвно - Лозап и Бизогама. Може ли някой да ми обясни?
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от 1313 | 12.02.2011 22:20

    Доколкото знам анти Тg се прави след като е минало доста време от йодотерапията. Предполагам, че сегашните ти стойности ще се понижат след време и ще влязат в рамките на допустимите граници. А ТСХ 100 е много висока стойност, която успешно се регулира с Л-тироксин.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Kristina M | 11.02.2011 19:40

    Zdraveite " v momenta Sam v proces na radioed terrapia! Sled total no otstraniavane na st.jleza. Diagnose papilar carcinoma s metastasi v limfite na sshiata. Molbata mi e da mi obiasnite zasto pri TSH 100 ( koeto Sam naiasno) Tg 0 ( s koeto Sam naiasno ) zasto imam anti Tg TAT 245? Kaki oznachava? Ne e normal no da niamam Tumoren marker a da imam tolkova visor nivo na anti Tumoren marker. Blagodaria predvaritelno
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от romantika | 27.01.2011 19:34

    Много благодаря доктор Цончев за бързия отговор.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 26.01.2011 21:20

    Нормални са.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от romantika | 26.01.2011 19:27

    Здравейте.И аз нещо се обърках с воите резултати. ft4-1,17 реф.ст.0,74-1,85 TSH-2,53 0,27-5,0 ЗА МОНИТОРИРАНЕ НА ТЕРАПИЯ MAT anti-Tpo 9,13 0-34 Може ли някой да ми обясни какво значат моите резултати.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от moni4ka | 10.11.2009 18:54

    TAT и МАТ са антитела, а не хормони. От тези стойности можете да направите само едно заключение - нямате автоимунно заболяване на щитовидната жлеза. Хормоните са съвсем различно нещо и не сте ни дала техни стойности. Въросните оплаквания не са провокирани от щитовидната жлеза. За кистите най-добре е да се направи биопсия (ТАБ) и тогава да се прецени дали да ги махат или не.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от lidia 45 | 10.11.2009 18:32

    Лекарите имат противоположни мнения, едното - операция, защото едва ли не всеки момент ще стане рак, а другото - не, да не се оперират, не са опасни. Да, в норма се, но в едната граница и ако се променят във времето, може лесно да минат извън нормата. Така ми казаха и кардиолози, че кистите могат да излъчват в някакъв момент повече хормони и да влияят моментно.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от maltudis | 10.11.2009 16:39

    ТАТ и МАТ не са хормони, а антитела. При вас стойностите са в норма.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от cveteto70 | 10.11.2009 16:07

    лекарите какво ви съветват за тези кисти.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Мария | 10.11.2009 14:44

    Оплакванията Ви може да са в следстие на ниските нива на тези хормони, но може и друга да е причината. Но при всички случаи се дължат на някакви липси и неправилна обмяна на веществата. Но от Вас си зависи да вземете мерки нещата да се подобрят. Най - добре за целта използвайте натурални продукти. Ако Ви е нужна повече информация пишете ми на скайп: mariya_d2
  • За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от lidia 45 | 10.11.2009 13:46

    Здравейте, Имам следното питане при следните нива на хормон ТАТ резултат 10.0 при норм. граници (0-115) хормон МАТ резултат 5 при норм. граници (0-34) ниските им стойности дават ли отражение на здравословното ми състояние, защото имам прималявания със силно усещане на слабост на моменти, постоянно усещане на умора. Както и напълняване в коремната област и краката, като отслабването е изключително трудно. Също задъхване и лесна уморяемост при изкаване на стълби и наклони. Имам и кисти в щитовидната жлеза. Благодаря предварително

Напиши отговор
177 намерени, страница 4 от общо 4