Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Напиши отговор
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от д-р Ралица Правова | 22.04.2019 13:03

    Дали сте стойностите на FT3, FT4 и TSH, но не видях стойността на ТАТ
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Ani | 22.04.2019 09:29

    Здравейте, пуснах си профилактично изследвания на щитовидната, може ли помощ с разчитане на резултата? Притеснява ме ТАТ, вижда ми се доста ниско. FT3 4.88 pmol/l FT4 17.24 pmol/l TSH 3.23 uIU/ml TAT
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Ani | 22.04.2019 09:19

    Здравейте, пуснах си профилактично изследвания на щитовидната, може ли помощ с разчитане на резултата? Притеснява ме ТАТ, вижда ми се доста ниско. FT3 4.88 pmol/l 3.1 - 6.8 ECLIA FT4 17.24 pmol/l 12.0-22.0 ECLIA TSH 3.23 uIU/ml 0.27 - 4.2 ECLIA TAT
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 13.02.2019 21:15

    Поля, ТСХ е високо, трябва да се види от ендокринолог и да се реши какво да се даде като заместителна терапия.
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 13.02.2019 21:14

    Деси, това което цитирате като резултат е в норма.
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Polya Beleva | 06.02.2019 21:11

    Здравейте ,споделям ви следните резултати на щитовидни хормони и моля за мнение : TSH 6,9 / 0,27-4.2 T4 13,5 /9,3-17 Anti tpo 10,9 /0-34 Anti TG 21,6 /0-115
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от dessy | 06.02.2019 18:47

    Здравейте! Имам проблеми с менструални цикъл и гинеколожката ми препоръча кнсултация с ендокринолог, зради щитовидната жлеза. При прегледа с ехограф каза, че жлезта ми всичко е наред, а днес направих и изследвания. Тъй като ендокринологът ми е в отпуск до края на следвщата седмица, ще съм Ви благодарна, ако ми помогнете с тълкуването на резултатите. Това са резултатите.Хормони Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод TAT IU/ml < 4.11 MAT IU/ml < 5.61 TSH uIU/ml 0,350 - 4,940 fT4 ng/dl 0,700 - 1,480 Забележка : H - резултатът е над нормата (High - висок) L - резултатът е под нормата (Low - нисък)
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 17.11.2018 17:15

    Доагнозата е поставена правилно. В такива случаи, при запазена функция на щитовидната жлеза като привас не е необходимо допълнително лечение.
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от kika_09 | 14.11.2018 11:16

    Здравейте, имам проблеми с цикъла и гинеколога ме прати на ендокринолог и направихме изследвания на STH , TAT и МАТ. Резултатите са TSH 1.7 реф.ст. 0,35- 5,51 , ТАТ 56,70 реф.ст 0-4, МАТ 672,1 реф.ст. 0-9. При Ехофраф се видя че щитовидната жлеза е втвърдена и оголемена, докторката каза че имам диагноза хишимото, но на този етап не е нужно лечение. Какво е вашето мнение, дали да потърся и 2ро мнение?
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от emili25 | 24.10.2018 21:36

    Здравейте искам да попитам дали и аз имам Хашимото. TSH хормона ми е 2,23 FT 4 хормона ми е 15 ( референтните му стойности са от 15 до 22 ) МАТ 54 ( референтни стойности до 30 ) и ТАТ 330 ( референтни стойности до 115 ) Само МАТ и ТАТ са ми завишени това синдром на Хашимото ли е?
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от vased | 13.08.2018 23:30

    От личен опит: възможно е. Моите антитела МАТ бяха 780 и ТАТ малко над нормата. Дори хормоните на щитовидната жлеза да са в норма в къвната проба в даден момент, изглежда атакуваната жлеза не работи равномерно. Или многото антитела атакуват не само жлезата... Лошото е, че няма помощ за тези ефекти - екстрасистили и излизане от ритъм. И допълващата терапия с елтироксин (който е Т4) не помага.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Vasil | 11.08.2018 14:50

    Здравейте, бих искал и аз да се допитам до вас по следния проблем. Преди около месец започнах да получавам сърдечни аритмии и екстрасистоли без явна причина. Кардиолога ми назначи изследване на TSH и ето ги резултатите: Т3 4,57 pg/mL референтни 2,77 - 5,5 pg/mL T4 1,67 ng/dL референтни 0,78 - 2,19 ng/dL TSH 0,924 µU/mL референтни 0,4 - 3,7 µU/mL Tiroglobolina anticuerpos - 36,27 Ul/mL референтни &lt;5 Ul/mL Microsomales(TPO) anticuerpos - 311 Ul/mL референтни &lt;6 Ul/mL ANA - 1/160 Важно е да спомена, че изследванията са правени в Испания(за съжалени тук най-ранния час за Ендокринолог е през Септември). Моля са вашето мнение, възможно ли е сърдечните проблеми да са свтрзани с драстично завишените TPO и MAT. Благодаря ви предварително.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 10.07.2018 20:31

    Норма.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Радина Вълчева | 09.07.2018 14:35

    Здравейте, направих си изследване на FT3 4.55 pmol/l 3.1 - 6.8 FT4 16.05 pmol/l 12.0-22.0 TSH 1.69 uIU/ml 0.27 - 4.2 TAT &lt;10.00 IU/ml &lt; 115 MAT 19 IU/ml &lt; 34 Моля Ви, кажете ми какво означава това?
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 15.01.2018 21:10

    Вижте се с ендокринолог заради менструалните нарушения, но конкретно тия изследвания са наред
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Ivana | 12.01.2018 21:26

    Здравейте, Жена на 27 години. Почти всяка зима имам проблеми с месечният цикъл - закъснява ми често. Сега октомви месец не ми дойде и след Кръвен тест за бременост - отрицатенен, пих Дуфастон МАТ 10 &lt; 35 ТАТ 20 &lt; 40 FT4 1.5 &lt; 0.89 -1.76 TSH 1.342 &lt; 0.55 - 4.78 Имам ли нужа от ендокринолог? Тези изследвания ми бяха препорръчани от гинеколога Не знам дали е от значение, но до Септември месец бях на протовозачатъчни. Благодаря ви много предварително!
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 07.11.2017 19:33

    Не, по-скоро към момента поради непроменената хормонална функция няма нужда от медикамент.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Радомира | 02.11.2017 20:30

    Здравейте! Диагноза от ехографски преглед при ендокринолог: Автоимунен тиреоидит. Назначени изследвания: Тсх, тат, мат. Резултати: 2.13 (норма до 5.33), 11.93 (норма 4), 241.25 (норма 9). С лекарката имахме уговорка да се чуем при излизане на резултатите. Каза ми, че стойностите не са притеснителни щом нямам оплаквания и на ехографа не се видя нищо притеснително. Препоръча ми хранителен режим без консерванти и глутен и след 6-7 месеца да си пусна отново изследвания и да отида при нея да видим какво е положението и чак тогава да назначава лекарства, ако има нужда. Наистина ли е възможно избягването на пиенето на лекарствата с хранителен режим?
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 24.11.2016 18:43

    Според мен няма, интерпретирам стойностите като гранични, но все пак не съм ендокринолог.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Aneliq Stojanova | 17.11.2016 17:11

    Здравейте и от мен- на 44 години съм и днес си направих кръвна картина на следните хормони: ХОРМОНИ/HORMONES Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности Метод TSH 1.130 uIU/ml 0.34-4.50 MAT 46.605 mIU/ml до 30 TAT 31.048 IU/ml до 30 БИОХИМИџ/BIOCHEMISTRY Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности Метод Креатинин/Creatinine 73.97 umol/l 50-133 Холестерол/Cholesterol 7.65 mmol/l до 5.7 Глюкоза/Glucose 6.11 mmol/l 3.20-6.20 GGT 19.58 U/l М до 50.0 Ж до 35.0 Въпросът ми е: Имам ли Хашимото? Какво значат тези резултати според Вас?
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 03.11.2016 20:39

    Да, тези оплаквания нямат връзка с щитовидната жлеза. Като цяло не виждам нещо притеснително, естествено е добре и ендокринолога да си каже мнението
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Galina | 31.10.2016 20:28

    Ами не зная какво да Ви отговоря - имам проблем с мускулите на краката - той съществува откакто разбрах, че имам проблем с щитовидната жлеза, макар, че ендокринолога още тогава ми каза, че това няма никаква връзка. Когато клекна, не мога да се изправя, без да се подпра, или да се хвана за нещо, за да мога да се изправя. Болки в кръста и гърба. Кръвното ми понякога ходи нагоре и надолу. Също така понякога се събуждам от сърцебиене. Понякога съм раздразнителна. Но като се има предвид, че все пак съм на 60 години - не зная - може би все пак е нормално да не ми е в ред нещо. Направих и други кръвни изследвания: левкоцити, еритроцити, хемоглобин, хематокрит, MCV, MCH, MCHC, тромбоцити, RDW-SD, RDW-CV, MPV, P-LCR, PCT, PDW, глюкоза, хелестерол, триглицериди - абсолютно всичко е в норма.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 31.10.2016 20:00

    furi Симптоматика има ли?
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 31.10.2016 19:58

    Валентина Димитрова МАТ нямавръзка с инвитрото
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Galina | 31.10.2016 19:31

    Имам установена хиперфункция на щитовидната жлеза - от 7 години. След лечение с метизол в продължение на 2 години - временно подобрение и след това пак рецидив, ендокринолога ми каза да опитаме с радиоактивен йод и ако не се повлияе - операция. Просто спрях да правя изследвания и да хипохондрясвам - знам, че не е редно. В продължение на вече 5 години пия, но не непрекъснато по 1 таблетка метизол. Сега реших да си направя изследвания, за да видя какво е положението, и те са следните: TSH - 1,36 - при референтни стойности 0,27 - 4,2 fT4 - 17,65 - при референтни ст. 9,30 - 17 TAT - 27 - при реф. ст. 0 - 115 МАТ - 223 - при реф. ст. 0 - 34 Какво означава това? Между другото - кръвната ми група е 0 - отрицателен резус фактор, с антитела. Това има ли някаква връзка? Мисля, че всичко в един организъм е свързано (какъвто и да е той). Благодаря предварително.
  • Re: Към д-р Цончев относно нивата на хормони
    от Валентина Димитрова | 30.10.2016 19:26

    Получих алергия неуточнена! По този повод посетих алерголог,назначи ми терапия и същевременно ми поиска да си направя изследвания на щитовидната жлеза TAT,MAT,TSH.Две от тях са в нормата,но MAT е завишен до небето 501. Имам два неуспешни опита инвитро и на третия опит резултата е положителен.Юнака вече е на три години. Та въпроса ми е дали заради инвитрото,толкова MAT e завишен?
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 24.10.2016 22:39

    ТСХ е нисък, трябва да се прецени от ендокринолог според наличната симптоматика. Така, че отидете на преглед.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от stela | 20.10.2016 08:25

    Здравейте ! Това са резултатите , има ли нещо сериозно и притеснително . TSH L 0.011 uIU/ml 0.55-4.78 /за мониториране на терапия 0,2-5,50/ MAT &lt;10.0 IU/ml &lt; 35 TAT &lt;20.0 IU/ml &lt; 40
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 21.09.2016 12:26

    Не според мен.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Анастасия | 16.09.2016 17:13

    Здравейте!Направих си профилактично изследвания,поради симптоми,които ме притесняват. Моля за анализ: Tsh-3.88/TAT-130.8/MAT-23.2 ОБЩ ХОРЕСТЕРОЛ 5.58 при макс.5.50 HDLхолестерол 1.35 при мин.1.00 Глюкоза 5.39 WBC-11.5 при макс.10.5 Има ли нужда да се притеснявам за появата на някакво автоимунно заболяваве?
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Nina | 16.09.2016 11:44

    Благодаря за полезната информация. Проблемите с щитовидната жлеза зачестяват все повече и е нужна профилактика и информираност
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Валентина | 28.08.2016 18:32

    Много благодаря
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 26.08.2016 23:20

    Екстра са.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Валентина | 25.08.2016 21:58

    Здравейте, направих си изследване и бих искала да ви попитам за резултатите: FT4 - 12.92 - референтни стойности - (12.0-22.0) TSH - 2.61 - референтни стойности - (0.27-4.1) TAT - 34 - референтни стойности - (&lt;115) MAT - 38 - референтни стойности - (&lt;34) Много благодаря!
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Delyana | 27.06.2016 23:20

    Благодаря много :)
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 27.06.2016 20:10

    Добре е, не виждам проблем.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Delyana | 24.06.2016 21:58

    Това е натоварване с 75г Глюкоза в 200мл вода. Първият резултат е на гладно преди изпиване на глюкозния разтвор, Втория е на 60 минута, а Третия на 120 минута.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 24.06.2016 19:56

    Това с глйкозата какво изследване е?
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Delyana | 23.06.2016 14:19

    Здравейте, гинелогът ми ми препоръча няколко изследвания, а това са резултатите: TSH Serum 2.35 µIU/ml 0.27 - 4.20 ECLIA ТАТ (Tg Ат) Serum 28.47 IU/ml 0 - 115 ECLIA МАТ (TPO Ат) Serum &lt;5.00 IU/ml 0 - 34 ECLIA Пролактин Prolactin Serum 279.8 µIU/ml 102 - 496 ECLIA Инсулин (IRI) сутр. на гладно Serum 10.24 mIU/l 3 - 24.90 ECLIA Инсулин-2 143.2 mIU/l ECLIA Инсулин-3 112.7 Клинична химия Глюкоза (1 ) Serum 5.63 mmol/l HK Глюкоза (2 ) Serum 9.28 mmol/l HK Глюкоза (3 ) Serum 6.71 mmol/l Бихте ли ми казали дали са добри или трябва да се консултирам и с ендокринолог, благодаря предварително
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 20.06.2016 22:25

    Според мен резултатите са гранични. Добре е ендокринолог да ги коментира.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Eli | 20.06.2016 20:51

    Здравейте, ходих на ендокринолог. Гледаха ме на ехограф - не показа проблем. Докторката ми насрочи изследвания. Резултатите: TSH 2.47 (граници 0.35-5.00) MAT 39.4 (граница до 35.00) TAT 61.00 (граница до 40.00) Моля Ви за коментар и дъвет! Благодаря!
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 18.05.2016 22:07

    Можете да направите една консултация с ендокринолог, но според мен резултатът е по-скоро горно граничен...
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Denica | 13.05.2016 13:13

    Здравете, направих си изследвания за функция на щитовидна жлеза (преди време бях решила периодично да си следя резултатите и при обезпокоителни такива,да посетя ендокринолог ) Та,ето ги и стойностите : FT3 3,84 pmol/l (реф.ст 3,10-6,80) FT4 14,43 pmol/l (реф.ст. 12,00-22,00) TSH 2,41 mIU/l (реф.ст. 0,270 - 4,20) TAT 31,62 IU/ml (реф. ст. 0-115) MAT 40,69 (реф.ст. 0-34) Притеснява ме това ,че FT3,FT4 са на долна граница,докато антителата са високи... TSH пък е в най-идеална норма ,особено като сравня със стари изследвания . Ето тук са резултатите ми от септември
    Oтговор "Equilibrium1992": FT3 5,95 pmol/l (реф.ст. -3,10- 6,80) FT4 16,77 pmol/l (реф.ст.-12,00-22,00) TSH 3,95 mIU/l (реф.ст.-0,270-4,20) - ( почти двойно по-висок,в сравнение с месец март,когато си правих изследвания ... доколкото знам обаче, има сезонност в стойностите на този показател ) ТАТ - 126,8 IU/ml (реф.ст.- 0-115 ) МАТ - (ТРО) - 31,7 IU/ml (реф.ст.- 0- 34 )
    Искам да се посъветвам с вас,имам ли повод за притеснение и нужно ли е посещение при специалист? Благодаря!
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Юлияна | 29.03.2016 21:38

    Благодаря Ви много за бързият отговор!!! :)
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 28.03.2016 20:34

    Няма проблеми според мен. Всичко ще е наред, действайте.
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Юлияна | 28.03.2016 15:39

    Здравейте д-р Цончев, днес си направих изследвания, моля кажете има ли нещо притеснително в тях. FT4 14,3pmol/l 11,50-23,50 TSH 3,08mU/l 0,40-4,00 TAT 20,01 IU/ml 0-81 MAT 61,50 IU/ml 0-60 Ili 6,0 IU/ml 8,90-28,4 Може ли да има проблем при понататъчно забременяване, тъй като ТSH e 3?
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 19.03.2016 21:14

    Моля, пишете на кирилица!
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от didka veselinova | 17.03.2016 21:12

    zdraveite moite isledvaniq sa tsh1.96 pri referentni stoinosti 0.34-2.50 tat0.7pri referentni stoinosti n-4 i mat 21.5 pri referentni stoinosti n-9 ima li problem za zabremenqvane
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от magi | 02.11.2015 22:04

    много благодаря
  • Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 02.11.2015 20:06

    Не виждам някакъв проблем, всичко е в норма.

Напиши отговор
177 намерени, страница 2 от общо 4