Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Напиши отговор
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от д-р Ралица Правова | 06.08.2022 13:30

    Не, всичко е абсолютно в норма
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Яна | 05.08.2022 19:45

    Здравейте, на 23 години съм и днес си направих изследване на щитовидната жлеза. Резултатите ми са: FT3 - 4.510 pmol/l (реф. ст. 2.250 - 6.000), FT 4 - 17.00 pmol/l (реф. ст. 9.15 - 23.86), TSH - 2.310 mU/l (реф. ст. 0.350 - 5.000), Anti TG (TAT) - 6.66 IU/ml (реф. ст. до 115.00) и Anti TPO (МАТ) 1.00 IU/mL (реф. ст. до 12.00). Нормални ли са стойностите на ТАТ и МАТ или са ниски, какво Бихте ме посъветвали? Благодаря предварително!
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Vyara | 19.07.2022 13:55

    Благодаря Ви, доктор Правова!
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от д-р Ралица Правова | 16.07.2022 22:33

    Единствено по отношение на витамин Д бих Ви обърнала внимание - да започнете още сега прием и то в началото малко по-големи дози (двойно) от препоръчителните - поне за 1 месец
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Vyara | 14.07.2022 17:01

    Здравейте! На 62 години съм. Днес си направих изследване на хормоните хормони ТАТ и МАТ. Резултатите ми са: TSH - 1.09 µIU/ml /реф.ст. 0.40 - 4.00 anti-Tg /TAT/ < 20 lU/ml /реф.ст. < 40 anti-TPO /MAT/< 10 lU/ml / /реф.ст. < 35 Метаболити/Metabolites 25-OH-Витамин D3 -12.2 ng/ml/ /реф.ст. < 10 дефицит; 10 - 30 недостатъчност; 30 - 100 норма; >100 токсичност Ще съм Ви благодарна, ако ги изкоментирате. Нормални ли са стойностите или са ниски? Какво ще ме посъветвате?
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от BMP | 25.03.2022 09:03

    Много благодаря за бързият отговор. Желая хубав уикенд.
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от д-р Ралица Правова | 25.03.2022 08:44

    В такъв случай не виждам нужда от допълнителни изследвания към момента. След 2 месеца може да се пусне отново маркера, заедно с TSH
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от BMP | 24.03.2022 17:25

    Здравейте отново, прегледа е профилактичен без да имам някакво заболяване. Други маркери не са ми назначени.
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от д-р Ралица Правова | 24.03.2022 11:19

    Много е близко до границата и ако другите стойнсоти са в норма - не виждам проблем. Какви други маркери са назначени и има ли установено заболяване, каква е причината за назначаването?
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от BMP | 23.03.2022 22:42

    Здравейте, нормално ли е ft4 - 11.70 при реф. Стойност 12-22 Anti TRO(MAT) da e
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от д-р Ралица Правова | 14.02.2022 15:25

    Не виждам нещо притеснително
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Keti Petrova | 13.02.2022 18:26

    Направено е парциално резекция в лява и субтотална в дясно.
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от д-р Ралица Правова | 10.02.2022 21:34

    Keti Petrova - щитовидната жлеза изцяло ли е премахната или само възли?
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от д-р Ралица Правова | 10.02.2022 21:33

    ggg - не сте довършили въпроса си. По отношение на различните референтни стойности - причината е в разликата в апаратите и тяхното калибриране. Затова е строго препоръчително да се прави проследяване само в една лаборатория
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Keti Petrova | 10.02.2022 15:12

    Здравейте на 50 г. Оперирана съм 2005г. днес направих изследвания на хормони и резултатите са FT4-13.00, TSH-1.63 и Anti-TPO - 7.03 Нормални ли са стойностите или са ниски?
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от ggg | 10.02.2022 09:36

    Здравейте, Имате ли представа защо има такава голяма разлика в референтните стойности на различни лаборатории за TAT? Например в синево дават референтна граница
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от svetlana | 29.01.2022 14:02

    Добър ден,има ли нещо протеснително ? TAT 1.17 IU/ml < 4.11 MAT 0.22 IU/ml 0 - 5.61 fT4 0.930 ng/dl 0.700 - 1.480 TSH 1.438 uIU/ml 0.350 - 4.940 fT3 2.830 pg/ml 1.580 - 3.910
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от д-р Ралица Правова | 29.12.2021 21:27

    Напълно в норма, не виждам нищо притеснително
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от PetqB | 29.12.2021 17:23

    Здравейте,моля за коментар за резултатите от изследванията ми на хормоните на щитовидната жлеза TSH -0.53 (реф.ст.0.27-4.2),T4-13.32(реф.ст.9.3-17),T3 -3.17(реф.ст.2-4.40),TAT -
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от PetqB | 29.12.2021 16:34

    Здравейте,моля за коментар за резултатите от изследванията ми на хормоните на щитовидната жлеза TSH -0.53 (реф.ст.0.27-4.2),T4-13.32(реф.ст.9.3-17),T3 -3.17(реф.ст.2-4.40),TAT - ,
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от д-р Ралица Правова | 02.12.2021 17:21

    Направете консултация с ендокринолог със сигурност, за изясняване
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Tovo | 02.12.2021 11:32

    Здравейте! Бихте ли могли да ми кажете, проблем ли са прекалено ниски стойности на ТАТ? В изследването пише "Стойност под долната граница на измерване". Резултатът не е точна цифра, а: по-малко от 10, при реф. стойност 115 . Ако е от значение - МАТ е 6.5 при реф. стойност 34. TSH и FT4 са в стойностите. Серумният инсулин е завишен - 12.88 при реф. стойност по-малко от 10. Благодаря предварително!
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Syu | 19.03.2021 20:21

    Здравейте! Искам да помоля за съвет относно много завишени:ТАТ 23.33 lU/ml реф.< 4.11 MAT 4120.49 lU/ml реф. 0-5.61
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Роси | 19.03.2021 17:20

    Здравейте, нормални ли са следните стойности TSH 3,6; TAT
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Роси | 19.03.2021 17:20

    Здравейте, нормални ли са следните стойности TSH 3,6; TAT
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Benita | 19.03.2021 11:15

    Здравейте, искам да помоля за мнение. На 41 години съм. Глюкоза 5.5 при реф. стойности 3.3-6.0 ТАТ 0.45 при реф. стойности 4.11 МАТ 0. 72 при реф стойности 0-5.61 ТSH 1.680 при референтни стойности 0.350-4.940
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Дидона | 15.02.2021 22:10

    Здравейте, нормални ли са тези стойности на хормоните!TSH-1.287, TAT-0.67, MAT-0.59
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Богдана Баракова | 20.01.2021 13:04

    Здравейте! Искам да помоля за мнение и препоръка относно завишените стойности на ТАТ и МАТ на дъщеря ми, която е на 17 години. Изследвания: TSH 6,310 mU/l референтни 0.550- 4.780 FT4- 16.65 pmol/l реф.11.50-22.70 TAT - 608.30 референтни до 115.00 MAT - 90.63 IU/ml реф. до 34.00. Благодаря!
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Rossen Atanassov | 31.12.2020 19:02

    Test/analyte Result Units LL UL Pato CLINICAL CHEMISTRY Blood sugar 5.22 mmol/l 3.5 6.1 Creatinine - serum Creatinine 64.9 μmol/l 50 98 eGFR - CKD EPI formula 96 мл/мин 60 120 Urea 6.15 mmol/l 2.5 6.7 Cholesterol total 4.6 mmol/l 3.5 6.2 ELECTROLITES AND TRACE ELEMENTS Sodium(Na) and Potassium (K) Potassium 4.6 mmol/l 3.5 5.5 Sodium 138.0 mmol/l 135 155 Chlorides 107.0 mmol/l 98 110 THYREOID HORMONES FT4 12.26 pmol/l 11.5 22.7 FT3 3.99 pmol/l 3.5 6.5 Anti-Tg /TAT/ 377.8 IU/ml 0 60 H Anti TPO /MAT/ > 1300.0 IU/ml 0 60 H
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Rossen Atanassov | 31.12.2020 19:01

    Добър вечер ! Искам да помоля за мнение и евентуални препоръки относно много завишени нива па антитела на съпругата ми. Днес направихме изследванията в лабораторията на болница Токуда и направо останахме шокирани. Ясно е че след четвърти януари ще ходи по ендокринолози , но дотогава , а и вероятно и след това ще сме силно притеснени. Давам копие на изследванията , които направихме днес. Пожелавам здрава и щастлива година на всички !
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Eva | 29.12.2020 22:35

    Здравейте,моля за мнение: TSH 6.5; anti -TPO /MAT/ 1169.8/RIA/U/ml; ft4-12.6pmol/l (9-23). Ендокринологът не назначи ехография на щитовидната жлеза. Възможно ли е да се касае за Хашимото? Какви допълнителни изследвания бихте ми препоръчали? Симптомите, които имам са изтощение, безсъние, нервност, често главоболие, напълняване, нарушено зрение. Благодаря Ви!
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Ваня Стефан Николета | 26.11.2020 15:42

    Тат 68.78 при референтна стойност 4.1
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 25.11.2020 21:11

    Снимайте мми резултата и го качете някъде да го видя...
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Ваня Стефан Николета | 25.11.2020 11:52

    Тези резултати проблем са Tat 68.87 iu/ml Mat 0.92iu/ml Ft3 3.430pg/ml Tsh 2.454uiu/ml Ft4 0.870ng/di
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 06.11.2020 12:18

    Завишена е стойността, трябва да се види от ендокринолог.
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Пет | 03.11.2020 21:44

    Притеснителни ли са 6тойностите: ТАТ 477.00 МАТ
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Пет | 03.11.2020 20:40

    Има ли нещо притеснително в следните стойности: FT4 14.71 TSH1.540 MAT
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 29.10.2020 15:59

    Нищо притеснително.
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Ива | 26.10.2020 14:41

    Здравейте, предстои ми (силно се надявам) в края на месец ноември ,дълго чаканата инсеминация. При поредните изследвания ТСХ - 1,460 ulU/ml при референтни стойности 0,27- 4,2 , anti-TPO /MAT/ -38,04 IU/ml при референтни стойности 0-34 , anti- Tg/TAT/ 23,20 IU/ml при референтни стойности 0-115 , . Та въпросът ми е има ли нещо обезпокоително със стойността на МАТ, която е леко по - високи възможно ли е да не се извърши инсеминацията заради точно тази завишена стойност. Благодаря предварително.
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Aysun Mehmedova | 10.10.2020 17:47

    Благодаря Ви, д-р Цончев!
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от енна | 09.10.2020 15:10

    ТАТ 10.7, МАТ 223.1 Нямам оплаквания никакви. Изследванията са правени заради продължителна менструация. Трябва ли да се започне хормонална терапия според вас? Има ли друг вариант? Мога ли да изчакам?
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от енна | 09.10.2020 15:07

    ТАТ -
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от енна | 09.10.2020 15:05

    Резултати от изследванията: TSH - 6,28, FT3 - 4,21, FT4 - 12.14, TAT -
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 03.10.2020 16:42

    Pekkr - при вас не виждам нещо притеснително, но е добре да се пусне и ФТ4
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 03.10.2020 16:41

    Aysun Mehmedova доста хора се натрупаха на тази тема и съм ви пропуснал... Във вашия случай трябва да продължите с Л-тироксина според дозата, която е назначил ендокринолога. Принципно тия стойности на хормоните, на ТАТ и на МАТ са динамични, и всеки път като ги пускате ще са различни стойностите. ТАТ и МАТе номално да са високи при автоимунния тиреоидит, важното е хормоните и ТСХ да са в норма, което е показател за нормална функция на жлезата и това е целта на Л-тироксина.
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Aysun Mehmedova | 03.10.2020 11:39

    Здравейте отново. Искам да попитам този отговор за мен ли се отнася или за fkjjg, че не разбрах? "от Доц. д-р Цончев, дм | 02.10.2020 13:59 Различните лаборатории имат различни референтни стойности за ТАТ и МАТ. Във вашия случай, независимо от това, и двата маркера са завишени, така че е налице тиреоидит. Функцията на жлезата към момента не е нарушена. Посетете ендокринолог за да прецени състоянието в детайли."
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Pekkr | 02.10.2020 15:58

    Здравейте, Стойностите от изследвания, направени днес са: TSH 0.95 TAT 28.82 MAT 1.42 Има ли нарушена функция или всичко е наред? Благоадря
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 02.10.2020 13:59

    Различните лаборатории имат различни референтни стойности за ТАТ и МАТ. Във вашия случай, независимо от това, и двата маркера са завишени, така че е налице тиреоидит. Функцията на жлезата към момента не е нарушена. Посетете ендокринолог за да прецени състоянието в детайли.
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 02.10.2020 13:57

    Тамара, всвичко е наред при вас. Няма проблем за забременяване.
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от fkjjg | 01.10.2020 20:46

    Здравейте, След известни оплаквания като сърцебиене, стягане в гърлото, температура 37.1 и съмнение за нехомогенна щитовидна жлеза реших да си направя изследвания на щитовидната жлеза, ПКК, СУЕ и CRP. ПКК, СУЕ и CRP резултатите ми са в норма за разлика от тези на щитовидната жлеза: TAT 165.33 IU/ml < 4.11 TSH 3.654 uIU/ml 0.350 - 4.940 fT3 3.680 pg/ml 1.880 - 3.180 fT4 0.980 ng/dl 0.700 - 1.480 MAT > 1000.00 IU/ml 0 - 5.61 Това, което ме притеснява, е, че в различни сайтове референтните стойности за TAT и MAT са съвсем различни при една и съща мерна единица (IU/m). Възможно ли е да са объркани? При такива стойности имам ли повод за притеснение? Ще посетя ендокринолог едва след две седмици.

Напиши отговор
270 намерени, страница 1 от общо 6