Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Напиши отговор
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Lazarina Slavova | 24.05.2020 19:44

    Здравейте, да от София съм и бих се радвала, да ми препоръчате добър ендокринолог. Благодаря Ви предварително
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 24.05.2020 18:41

    Лазарина - МАТ е висок, добре е да се консултирате с ендокринолога си, вероятно има и известен тиреоидит, но като цяло вероятно може би малко ще ви завишат Л-тироксина и периодично жлезата ще се проследява. Интересно ми е защо преди не са ви пускали ТАТ и МАТ, но те си знаят ендокринолозите. Ако сте в София мога да ви препоръчам добър специалист за допълнителна консултация.
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 24.05.2020 18:37

    Инчето - добре са ви хормоните.
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Lazarina Slavova | 24.05.2020 17:03

    Здравейте, Днес си направих изследвания на щитовидната жлеза и резултатите, доста ме притесниха. (Резултатите са прикачени) През 2018 ме оперираха, тъй като имах възел на щитовидната жлеза. След операцията, бяха запазили почти цялата ми щитовидна жлеза и пих еутирокс 25 мкг профилактично. Два месеца по-късно забременях, нямах никакви проблеми по време на бременността, освен леко завишено TSH. Затова, лекарят ми увеличи дозата на 50 мкг. И така до края на бременността и по време на първия месец докато кърмех, след това и след консултация с лекар спрях лекарствата. 8 месеца след като родих (днес) успях да си направя изследванията и резултатите малко ме шокираха. МАТ е 451 (реф.0-5,61) (за съжаление никога преди това не ми препоръчваха да го изследвам, този път го включих, по препоръка на една от лекарките, които присъстваха на раждането), TSH-7,44 (реф.0.350-4.940)Затова, реших да потърся мнение от Вас. Благодаря Ви предварително за отделеното вр
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от in4eto | 23.05.2020 17:21

    Това са й реф.стойности : Хормони Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод TAT 0.81 IU/ml < 4.11 fT3 3 pg/ml 1.880 - 3.180 MAT 0.23 IU/ml 0 - 5.61 fT4 0.940 ng/dl 0.700 - 1.480 TSH 1.312 uIU/ml 0.350 - 4.940
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от in4eto | 23.05.2020 16:54

    Здравейте, аз съм момиче на 27г. имам малко по учестен пулс и реших да си направя изледване на хормоните на щитовидната жлеза. Това са резултатите, моля, докторите за мнение, ако нещо е твърде ниско или високо и ако трябва да се предпиеме някакво лечение. Благодаря предварително! TAT 0.81 IU/ml fT3 3 pg/ml MAT 0.23 IU/ml fT4 0.940 ng/dl TSH 1.312 uIU/ml
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 22.05.2020 19:29

    Добре е
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от ИДА | 19.05.2020 16:52

    Резултатът от изследването ми на МАТ е 0.28. Интересува ме дали тази стойност е ниска, за да ми създава проблеми. Благодаря !
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Krisi | 15.05.2020 10:29

    Да добавя към поста...Жена на 33 с множествена склероза
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Krisi | 15.05.2020 05:22

    Здравейте! FT3 5.46 FT4 17.98 TSH 1.13 TAT 24 MAT 10. Моля, за лекарски коментар. Благодаря Ви.
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Гергана Иванова | 14.05.2020 18:04

    Здравейте! Днес си направих изследвания и резултатите са: TSH- 3.15; Free Т4 (fT4)-13.78; Free T3 (fT3)-2.9; ТАТ (Tg Ат)- 68.2; A-TPO (MAT)-275.2. Според Вас има ли нещо притеснително?
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 14.05.2020 16:56

    Наред са стойностите.
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Костадинка | 11.05.2020 13:49

    Здравейте може ли да ми кажете дали стойностите са в норма FT3 4,01(3,10-6,8) ;FT4 12.54 (12-22);TSH 1,50 (0,27-4.2)Anti tg 15,49(до115) Anti TPO 28,41 (до34)
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от valia | 10.03.2020 10:50

    Благодаря Ви!
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 07.03.2020 20:07

    Всичко е нормално
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от valia | 02.03.2020 10:31

    Здравейте,моля за мнение на следните резултати: ХОРМОНИ/HORMONES fT3 4.93 pmol/l 3,1-6,8 TSH+fT4 TSH 2.92 ulU/ml 0,27-4,20 fT4 17.10 pmol/l 12-22 TAT+MAT anti-Tg /TAT/ 10.00 IU/ml 0- 115 anti-TPO /MAT/ 18.36 IU/ml 0- 34.0 Благодаря Ви!
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Ivo Bogdanov | 23.02.2020 18:26

    Благодаря ви доктор Цончев. Вече сме запазили час.
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 22.02.2020 19:06

    Трябва да го погледне ендокринолог момчето. Към момента е еутироидно, но ТСХ е ниско.
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Ivo Bogdanov | 22.02.2020 07:23

    сина ми е 17 год. изследванията показват; Anti-TPO 110.00 H lu/ml (при реф. до 60.00) fT4 17.48 pmol/l (при 11.50 до 22.70) TSH 0.420 L mlU/l (при 0.55 до 4.78) Какво означава това? Трябва ли да се притеснявам? Благодаря ви предварително.
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 25.01.2020 18:40

    Не сте написали стойности...
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от liq | 24.01.2020 13:20

    Здравейте! Какво означават тези стойности: TAT/anti-TG
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от liq | 24.01.2020 13:18

    Здравейте! Какво означават тези стойности: TAT/anti-TG
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 23.01.2020 17:38

    Нормални стойности.
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от mahonnyacc | 23.01.2020 15:02

    Здравейте, какво означава ако тези стойности са ниски? FT4, TSH, FT3 са в норма. ТАТ Тиреоглобулинови антитела < 10.7 UI/mL реф. ст. -
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от mahonnyacc | 23.01.2020 15:01

    Здравейте, какво означава ако тези стойности са ниски? FT4, TSH, FT3 са в норма. ТАТ Тиреоглобулинови антитела < 10.7 UI/mL реф. ст. -
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 10.01.2020 18:25

    ТАТ и МАТ ако са увеличени, това говори за автоимунен процес по типа на тиреоидита на Хашимото. Функцията на щитовидната жлеза към момента е запазена. Хормоните трябва да се проверяват периодично на 6 месеца, както и ТАТ и МАТ, и ако се прояви хормонална недостатъчност да се даде съответния препарат.
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Gabriela Petrova | 06.12.2019 11:50

    Здравейте, направих си изследване на хормоните ft4 и Tsh,които са ми в норма. Също така и на МАТ anti tpo и стойността ми е 1000. Някой може ли да ми каже като е толкова завишена в резултат на какво може да е защото съм много разтревожена. Благодаря ви!
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 05.11.2019 07:40

    Само по себе си те са данни за автоимунен процес към щитовидната жлеза, но докато функцията на жлезата е запазена няма проблем. ТАТ и МАТ не са хормони а са антитела, маркери
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от astrolabe | 31.10.2019 15:04

    Благодаря за отговора, д-р Цончев! Но тези ненормални нива на ТАТ и МАТ не трябва ли да ме притесняват?
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 30.10.2019 22:41

    Астролабе - към момента няма нужда от лечение, по-скоро от проследяване. Понякога някои лекари дават в ниска доза хормон, по-скоро като презастраховка.
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 30.10.2019 22:40

    Дони, според тия изследвания, аз като неспециалист бих се замислил за автоимунен тиреоидит, който в момента е в еутироидна форма.
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от astrolabe | 29.10.2019 09:13

    Здравейте! Моля за съвет/мнение. След изследване на щитовидните хормони се оказа, че ТСХ е в норма 3.596 uIU/ml при референтни стойности 0.350 - 4.940, но ТАТ и МАТ са завишени: TAT - 127.51 IU/ml < 4.11 MAT - 529.60 IU/ml < 5.61. Доста изчетох и много се обърках - някъде пише, че ако ТСХ е ОК няма нужда от лечение. Другаде пише обратното. За протокола майка ми е с Хашимото, но при нея ТСХ винаги е било проблем. Конкретни оплаквания нямам, просто при рутинен преглед ми беше открит възел и затова пуснах изследванията. Благодаря предварително за отговора.
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от doni | 24.10.2019 13:12

    Здравейте, моля Ви за съвет! Имам следните резултати: TAT/anti-TG 2550 IU/ml (реф. < 115) MAT/ant-TPO 70 IU/ml (реф. < 34) TSH 5.58 uIU/ml (реф. 0.27 - 4.2) FT4 20.30 pmol/l (реф. 12.0-22.0) Жена на 40 години съм, преди 2 години бях с повишена функция на щитовидната жлеза с TSH 0,009 със следните симптоми: сърцебиене, тремор, потене, загубих тегло (хипертиреоидизъм неустановен), но с лечение с Метизол и после с Пропицил се повлиях пък прекалено бързо (за 3 месеца) и спрях лекарствата. От 1 година не пия хапчета, но си следя THS, което се движеше от 5,50 до 6,80). Моля за съвет по последните ми изследвания. Благодаря предварително!
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 05.10.2019 20:28

    Изглеждад нормално. Дайте реф. стойност
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от kirova | 03.10.2019 11:30

    Здравейте,може ли да ми кажете според вас лоши ли са ми изледванията с тези стойности. ТАТ/anti-Tg/ 6,02 / дадена е референтна стойност
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 28.09.2019 20:29

    Завишен е ТСХ, трябва да се види каква е причината
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Гергана Сидерова | 28.09.2019 13:06

    Здравейте, искам моля да ми кажете какво мислите за следните изследвания TSH 5.310 реф. стойности 0.270-4.200 Anti TPО 5.000 реф на стойности До 34.000 Anti TG 17. 380 До115. 000
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от plovdiv | 30.06.2019 12:59

    Здравейте, направих си хормонална диагностика на щитовидната жлеза и резултатите ми са следните: TSH- 1.76mlU/L (при референтни стойности: 0.34 - 5.60) Анти TPO- 0.90IU/mL (при референтни стойности: 0.25 - 9.00) Анти TG- 0.10LIU/mL ( при референтни стойности : 0.40 - 4.00) Обезпокоена съм от прекалено ниските стойности на Анти TPO. Според Вас има ли повод за притеснение?
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 27.05.2019 20:50

    Дайте референциите на лаборраторията за всеки случай
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Натали | 22.05.2019 22:24

    Здравейте, бихте ли ми помогнали с разчитането на резултатите. Пуснах си изследване, назначено от гинеколожката ми, поради аменорея, вече от 5 години. FT4 10.72 TSH 1.18 ANTI TG 11.27 ANTI TPO 12.53 LH 0.10 FSH 0.49 Testosterone 0.49 Estradiol 36.34 Prolactin 345.50
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Моника Огнянова | 10.05.2019 18:48

    Здравейте, бихте ли ми дали мнение за тези резултати? TSH 1.620 MU/L TAT 14.5 IU/ML MAT 18 IU/ML FT4 1.04 NG/DL Благодаря
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 05.05.2019 20:10

    В норма е... какъв е въпроса?
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от lina | 04.05.2019 08:37

    Здравейте направих си изследвания резултати са ми мат 0,76 при референтна стойност
  • За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от lina | 04.05.2019 08:30

    Здравейте направих си изследвания показателите са ми мат 0.76 при референтна стойност
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Таня Иванова-Цекова | 02.05.2019 09:23

    Отдавна беше, може би преди 2 год. Благодаря Ви за съвета, ще направя консултация с ендокринолог!
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от д-р Ралица Правова | 01.05.2019 13:53

    От резултатите не виждам нещо обезпокояващо. Но по отношение на преглъщането е добре да Ви направят едно ехографско изследване на жлезата, за да се види дали на нея се дължи притискането, което води до затруднено преглъщане. Кога последно Ви е преглеждал ендокринолог?
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Таня Иванова-Цекова | 30.04.2019 22:00

    Здравейте! Направих си профилактични изследвания. Това са резултатите: MAT 1.12 IU/ml < 5.61 TAT H 5.15 IU/ml < 4.11 fT4 0.920 ng/dl 0,700 - 1,480 fT3 2.570 pg/ml 1,880 - 3,180 TSH 2.458 uIU/ml 0,350 - 4,940 С хипофункция съм. Пия по 50 mgr Л-тироксин. Бихте ли ми казали има ли нещо обезпокояващо? Напоследък не мога да преглъщам, като че ли получавам някакво схваща от ляво. Благодаря предварително за отделеното време!
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от д-р Ралица Правова | 22.04.2019 13:03

    Дали сте стойностите на FT3, FT4 и TSH, но не видях стойността на ТАТ
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Ani | 22.04.2019 09:29

    Здравейте, пуснах си профилактично изследвания на щитовидната, може ли помощ с разчитане на резултата? Притеснява ме ТАТ, вижда ми се доста ниско. FT3 4.88 pmol/l FT4 17.24 pmol/l TSH 3.23 uIU/ml TAT
  • RE: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?
    от Ani | 22.04.2019 09:19

    Здравейте, пуснах си профилактично изследвания на щитовидната, може ли помощ с разчитане на резултата? Притеснява ме ТАТ, вижда ми се доста ниско. FT3 4.88 pmol/l 3.1 - 6.8 ECLIA FT4 17.24 pmol/l 12.0-22.0 ECLIA TSH 3.23 uIU/ml 0.27 - 4.2 ECLIA TAT

Напиши отговор
174 намерени, страница 1 от общо 4