Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | Високи стойности на ANTI-TPO

Напиши отговор
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Даниела | 26.08.2019 16:03

    Здравейте,имам повишени стойности на АТПО-144.51mIU/l. (0-100). От около две години прогресивно се покачва,15.6. ,44.6 , до днес. Другите показатели са в норма: FT3-6.31. (3.5-8.1) TSH-2.49 (0.3-4.0) FT4-9.46 (7.8-19.4) С Хашимото съм от 2010г,приемам Еутирокс 75мкг. От Пкк и Биохимия-нискa фол.киселина 8.17 Вит Б-12 -243pg/ml. (190-914) На какво се дължи това повишаване на АТПО?
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от д-р Ралица Правова | 08.08.2019 17:30

    Освен тази стойност, другите показатели в нормата ли са - ТСХ, ФТ3, ФТ4?
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Suzan | 08.08.2019 10:31

    Здравейте, Имам завишени показатели на ANTI-TPO: при допустимо 34.00, моите са 66.90 IU/mL.Какво ще ме посъветвате?
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от д-р Цончев | 18.07.2019 19:24

    Това ще трябва да се проследи. Ендокринолога какво казва по въпроса?
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Antoaneta | 18.07.2019 03:23

    MAT 38 (
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Antoaneta | 18.07.2019 03:20

    Стойностите ми са следните: FT4 15.03 (12.0-22.0), TSH 3.02 (0.27-4.2), TAT 145 (
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Antoaneta | 18.07.2019 02:47

    Здравейте, направих си профилактични изследвания на щитовидната жлеза и ме притесняват леко завишените ТАТ и МАТ. Стойностите ми са следните: FT4 15.03 (12.0-22.0), TSH 3.02 (0.27-4.2), TAT 145 (
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Antoaneta | 18.07.2019 02:43

    Здравейте, направих си профилактични изследвания на щитовидната жлеза и ме притесняват леко завишените ТАТ и МАТ. Стойностите ми са следните: FT4 15.03 (12.0-22.0) TSH 3.02 (0.27-4.2) TAT 145 (
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от д-р Цончев | 16.07.2019 18:59

    Какъв е въпроса?
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от mitakds | 15.07.2019 17:32

    Здравеите .Направих лабораторни изследвания TSH-1,64 референтни стойности(0,2-4,2) FT4-13.74 (9,3-17) MAT (TRO At) -71.06 реф.ст. (0-34)
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от д-р Цончев | 01.04.2019 20:43

    Трябва ви консултация с ендокринолог, той ще прецени какво е необходимо да се пусне като изследвания, вероятно ще се направи и ехография на жлезата. Трябва да ви консултира и невролог и евентуално да се направи ЕЕГ за да се изясни този припадък със загуба на съзнание.
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от ivankaata | 29.03.2019 18:50

    Здравейте! След припадък на сина ми, при който губи съзнание, бяха направени изследвания на хормоните на щитовидната жлеза и резултатите са FT4 - 26,87 при референтни стойности 12.00-22.00, TSH - 2,19 при референтни стойности 0,49-4.78, anti TPO MAT - 77.10 при стойности 0 - 35.00. На какво могат да се дължат отклоненията и от какви допълнителни изследвания се нуждаем
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от д-р Цончев | 02.03.2019 20:08

    Консултация с ендокринолог, ехография нан щитовидна жлеза и евентуално лечение
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Желева | 25.02.2019 15:50

    Високи стойности на ANTI-TPO 258.71 а TSH 4.36 какво да правя?
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Stela Yanakieva | 31.01.2019 18:43

    Здравейте, при стойности на anti-tg до 115 моето е 900?!
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Zara | 31.01.2019 11:46

    Здравейте. При норма 34 на Аnti-TPO стойностите ми са 304.90 IU/mL ,a TSH 3.44 mklU/ml при норми 0.27-4.20. Тези антитела как се свалят? Благодаря
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Djuli888 | 27.12.2018 21:36

    Много Ви благодаря за бързия отговор. Бъдете здрав.
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от д-р Цончев | 27.12.2018 20:19

    В норма е. Не виждам нещо притеснително.
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Djuli888 | 27.12.2018 12:53

    Направих си и тест имунореактивен инсулин в 0 мин. Резултат 23.98mU/l референтни стойности 2.6 - 25.0 на гладно. Нареди е всичко според вас или е висока?
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от д-р Цончев | 21.12.2018 20:18

    Според мен е норма.
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Djuli888 | 19.12.2018 08:32

    Кръвна захар 6.10mmol/L (реф. Стойности 3.80-6.10) TSH II - 1.75 mlU/L (реф. Стойности 0.27-4.20) Anti-TPO/MAT/ - 36.13lU/ml (реф. Стойности
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Djuli888 | 19.12.2018 08:29

    Кръвна захар 6.10mmol/L (реф. Стойности 3.80-6.10) TSH II - 1.75 mlU/L (реф. Стойности 0.27-4.20) Anti-TPO/MAT/ - 36.13lU/ml (реф. Стойности
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от д-р Цончев | 18.12.2018 20:45

    Препишете пак данните от изследването, че не е ясно...
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Djuli888 | 18.12.2018 15:39

    Здравейте Може ли а ми кажете притеснителни ли са стойностите К3 - 6.10 mmol/L TSH 2 - 1.75mlU/L Anti TPO /MAT- 36.13 lU/ml
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от д-р Цончев | 21.10.2018 13:33

    Трябва да се видят щитовидните хормони и да се направи преглед за да се отговори на този въпрос
  • Високи стойности на ANTI-Tg
    от natali | 20.10.2018 15:12

    Здравейте. Помогнете ми моля - след голям стресс имам ANTI-Tg 46,49 при референтни стойности < 4.11. ANTI-Tро >1000 при референтни стойности 5.61 Лекар ми каза да пие само цефасел. Според Вас - дъстаточно ли е само този препарат? Благодаря предварително.
  • RE: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Ваня | 18.10.2018 22:00

    Здравейте! На 44 години съм. Започнаха горещи вълни и прескачане на месечния ми цикъл от май месец. Реших да се консултирам с ендокринолог. Направих изследванията, които ми препоръча и ето какви са резултатите: TSH ( Тиреотропен Хормон )2.380mIU/l, Референтни стойности 0.300 - 4.200; anti TPO( MAT ) 56.52IU/ml Референтни стойности < 34; Prolactin ( Пролактин ) 336.00mIU/l, Референтни стойности 125.00 - 635.00; anti Tg ( TAT ) 22.35 IU/ml, Референтни стойности < 115; LH ( Лутеинизиращ Хормон ) 10.09IU/l, фол. 2.4-12.6 овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7-59; FSH ( Фоликул Стим. Хормон ) 9.22 IU/l, Референтни стойности - Фол. 3.5-12.5; Овул. 4.7-21.5, Лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8; Estradiol (Естрадиол) 622.70pmol/l, Референтни стойности -фол. 46-607 ; овул. 315-1828; лут. 161-774; мен. до 201. Тъй като следващата ми среща с ендокринолога е през месец Ноември, а до тогава има доста време, бих искала да помоля за мнение. Според Вас има ли основание да се притеснявам на база резултатите
  • Re: Високи стойности на ANTI-TPO
    от nuset | 26.07.2018 21:38

    Благодаря Ви, Д-р Цончев!
  • Re: Високи стойности на ANTI-TPO
    от д-р Цончев | 25.07.2018 20:50

    Трябва да сенаправи консултация с ендокринолог и да се огледа жлезата с ефограф. Вероятно се касае за разстройство по типа на тиреоидита на Хашимото
  • Re: Високи стойности на ANTI-TPO
    от nuset | 25.07.2018 14:37

    Здравейте, жена на 73 години с резултат от направени кръвни тестове. TSH 4,490   референтни стойности 0,27-4,20      Anti TPO &gt;600.00 IU/ml референтни стойности 0-34, Има ли според Вас нещо притеснително? Трябва ли според Вас да се приема някакъв медикамент? Благодаря за вниманието и затова, че ви има!
  • Re: Високи стойности на ANTI-TPO
    от д-р Цончев | 23.05.2018 20:55

    Според мен няма повод за притеснение в тия резултати.
  • Re: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Марияна | 21.05.2018 14:58

    Oтговор Марияна82 post_id=241829 time=1526891252 user_id=84036: Здравейте,незнам дали пиша на правилното място,но моля за мнение.С операция съм на щитовидната жлеза (половината е отстранена) вече 4г.Засега всичко е било наред с излщследванията,но днешните резултати малко ме притесниха,а съм на ендокринолог чак в края на седмицата,т.к. ми назначи и други изследвания.TSH-2,57 и Anti-tg-10,53.Проблемно ли е TSH,т.к. след операцията е стигало най много до 2-2.10.А сега са ми назначени и Progesteron,LH,а след десетина дни и FSH и Estradiol.Има ли място за притеснения на този етап? Благодаря.Само да допълня,че наскоро ми правиха хистероскипия заради кървене след полов акт,имаше съмнение за полип.В крайна сметка резултатът от биопсията е: ендометриален полип; аденоматозна хиперплазия на ендометриума с изразен едем.
  • Re: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Марияна | 21.05.2018 12:50

    Забравих да допълня,че наскоро ми беше правена хистероскипия имаше съмнение за полип,т.к. имах кървене след полов акт.Изрязаният участък от интервенцията е:ендометриален полип; аденоматозна хиперплазия на ендометриума с изразен едем.
  • Re: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Марияна | 21.05.2018 11:27

    Здравейте,незнам дали пиша на правилното място,но моля за мнение.С операция съм на щитовидната жлеза (половината е отстранена) вече 4г.Засега всичко е било наред с излщследванията,но днешните резултати малко ме притесниха,а съм на ендокринолог чак в края на седмицата,т.к. ми назначи и други изследвания.TSH-2,57 и Anti-tg-10,53.Проблемно ли е TSH,т.к. след операцията е стигало най много до 2-2.10.А сега са ми назначени и Progesteron,LH,а след десетина дни и FSH и Estradiol.Има ли място за притеснения на този етап? Благодаря.
  • Re: Високи стойности на ANTI-TPO
    от д-р Цончев | 09.12.2017 21:55

    Глюкоза изследвана ли е, В12..?
  • Re: Високи стойности на ANTI-TPO
    от maria | 07.12.2017 16:27

    Здравейте, Днес си взех излседванията от лабораторията: TSH= 1.25(0.27-4.20) anti TPO= 650(15-60) Според вас трябва ли да се направят допълнителни изследвания за диабет, B12, др.? Необходимо ли е да се пият някакви медикаменти-хормони? Последните три години антителата бяха 300-400 при същите стойнистти на TSH и ми беше предписан Селен.
  • Re: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Антония | 20.11.2017 09:45

    Благодаря Ви за отговора! Вече започнах таблетките..
  • Re: Високи стойности на ANTI-TPO
    от д-р Цончев | 19.11.2017 20:30

    Пийте си медикамента и периодично си правете контролен преглед при ендокринолог, няма как да се отговори на въпроса какво ще стане в бъдещ момент и докога ще пиете лекарството, възможно е да е дълго време.
  • Re: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Антония | 17.11.2017 11:46

    Т.е. трябва винаги ли да го пия?И когато го спра TSH ми ще се качва.Точно това ме притеснява..,че ще съм завинаги зависима от него. :|
  • Re: Високи стойности на ANTI-TPO
    от д-р Цончев | 07.11.2017 19:32

    Е да, но другото е високо и ако спрете ел-тирокса вероятно и ТСХ ще скочи
  • Re: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Антония | 07.11.2017 11:35

    Благодаря за отговора,макар,че се надявах да е друг. :) TSH ми е на горната граница и си мислех,че не е чак за ел тирокс.
  • Re: Високи стойности на ANTI-TPO
    от д-р Цончев | 25.10.2017 21:43

    Според мен е прав доктора, така че си взимайте ел-тирокса както ви е предписан
  • Re: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Антония | 24.10.2017 14:18

    Здравейте! Ето и моите резултати- TSH 5.65(реф.стойности 0.34-5.60) Anti-TPO 433.3(реф.стойности до 12) Доктора ми каза,че имам хашимото и трябва да приемам елтирокс.Моля и за вашето мнение.
  • Re: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Елена | 05.01.2017 00:07

    canticium Здравейте! Доколкото виждам, резултатите Ви са в референтните стойности.
  • Re: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Мила | 04.01.2017 17:38

    FT4-14,0 pmol/L TSH 1,1mIU/L FT3-4,3mol/L TRAK- &lt;1,0 U/L Трябва ли да се тревожа?
  • Re: Високи стойности на ANTI-TPO
    от gin4eto90 | 13.12.2016 10:47

    Благодаря
  • Re: Високи стойности на ANTI-TPO
    от д-р Цончев | 11.12.2016 01:41

    Според мен не е притеснително, след време ги пуснете пак за всеки случай.
  • Re: Високи стойности на ANTI-TPO
    от gin4eto90 | 08.12.2016 16:37

    Трябва ли да се притеснявам TSH 2.18 MAT 36.84 TAT 20 T3 5 T4 1.28
  • Re: Високи стойности на ANTI-TPO
    от gin4eto90 | 08.12.2016 16:26

    ATPO (МАТ) микрозомални антителаH&gt;36.84    IU/ml  0 - 34 Как мислите май не е много добре мисля да се допитам до лекар
  • Re: Високи стойности на ANTI-TPO
    от Иван | 05.12.2016 10:13

    Благодаря ви за отделеното време! Успешен ден !

Напиши отговор
92 намерени, страница 1 от общо 2