Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | Изследване на Щитовидна жлеза

Напиши отговор
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от д-р Цончев | 31.10.2016 20:02

    Според мен са добри резултатите, в норма са.
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от ludmila | 25.10.2016 15:44

    Имам силен косопад от един месец и джипито ми каза да изследвам tsh. Хормони Забележка: Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности TSH 1.04 mkIU/ml 0.27-5.50 Може ли за коментар дали всичко е наред.Струват mi se ниски стойностите
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от д-р Цончев | 01.06.2013 19:17

    По-скоро - не. Какъв е повода да се пуснат тези изследвания?
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от Стелла | 29.05.2013 16:52

    Здравейте,интересува ме имам ли повод за притеснение с тези резултати-TSH 4,41mIU/ml.FT4-10,6 pmol/l.Благодаря предварително.
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от poli84 | 27.05.2013 19:40

    Здравейте! Аз съм с наследствена обемененост към заболяване на щитовидната жлеза. Майка ми,баща ми и сестра ми са имали заболяване на щитовидната жлеза. Днес си направих изследвания,това са резултатите:10.09 - TSH 1.697 mIU/l 0.38 ÷ 4.31 10.27 - Антитела срещу Тереоидна пероксидаза - Anti-TPO 411.33 IU/ml < 10.1 Щитовидна жлеза асиметрична за сметка на по-голям десен лоб,резки граници. Десен лоб-14/16мм ляв лоб-7/12мм истмус-3мм Структурата на паренхима е нехомогенна с разнокалибрени хипоехогенни зони както при лимфоцитарен тиреоидит. Не се визуализират кисти и нодозни образуваниял. Какво означава всичко това на по простичък език? Има ли за какво да се притеснявам? Имам и други заболявания,та и това ми идва вече малко в повечко! Благодаря предварително!
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от д-р Цончев | 02.05.2013 11:05

    Поотделно се изследват и съответно заплащат. Лекарят, който ги назначава трябва да каже какъв сет от хормони са необходими и съответно ще пресметне колко ще струват поотделно или заедно.
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от Мая Куртева | 30.04.2013 09:29

    Благодаря Ви много за отговора! Също така искам да попитам тези определени хормони които се изследват, заедно ли се изследват или отделно всеки един от тях? Ако всеки един от тях се изследва отделно, предполагам и по отделно се заплаща? Благодаря Ви още веднъж предварително!
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от д-р Цончев | 30.04.2013 07:35

    Няма никакъв проблем да си ги направите във всяка една лаборатория срещу заплащане.
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от Мая Куртева | 28.04.2013 11:15

    Здравейте, Понеже имам огромни съмнения за проблеми с щитовидната жлеза искам да ви попитам следното. Възможно ли е да си направя изследвания на хормоните без направление, понеже знам че едни прости изследвания на кръвта не са достатъчни? Не съм здравно осигурена, понеже бях в чужбина известно време. Благодаря предварително!
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от д-р Цончев | 27.03.2013 18:40

    Моля, пишете на кирилица!
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от petya racheva | 27.03.2013 14:00

    Zdraveite otnovo eto i izsledvaniata na hormonite TSH - 1.45 TAT - 410 MAT - 5 Molia za vasheto mnenie.
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от petya racheva | 25.03.2013 19:32

    Link
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от petya racheva | 25.03.2013 19:16

    zdraveite. Naskoro posetih endokrinolog. Prichinata beshe che ot izvestno vreme imam po zasileno potene pod misnicite - ne bih kazala tochno potene, no mi e mokro po mishnicite i obiknoveno kogato sum navun. Vkushti riadko se sluchva. Prez noshta mi niama nishto. Napraviha mi ehografia na shtitovidnata jleza i mi otkriha dve malki vuzelcheta. Preporuchaha mi da izsledvam hormonite TAT i MAT i TSH. Smiatate li che e neobhodimo da se napraviat. Imam i napulnqvane osnovno v oblastta na korema. Tova, koeto me pritesnqva e edin lek ottok, koito se poyavi predi godina na skulata pod lqvoto oko. Izprashtam snimka, za da moje da vidite. Molia, za suvet d-r Conchev, dali ima neshto pritesnitelno. Predstoi mi i patuvane v chujbina.
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от Венцислава | 03.07.2011 15:40

    Благодаря за вниманието д-р Цончев С уважение Vili
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от д-р Цончев | 02.07.2011 20:22

    На този въпрос отговорих някъзе по-горе.
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от Венцислава | 29.06.2011 21:07

    дравейте. Аз съм на 31години. Ходих на профилактичен преглед за гуша (фамилна обремененост, а и в пубертета ми казаха, че ми е увеличена) . От време на време ходя да се преглеждам. Прегледа с ехограф установи леко увеличение на жлезата, без други изменения. Лабораторни изследвания: Хормонален анализ - TSH e 0.266 Въпроса ми е, има ли нужда да се притеснявам?! Благодаря Ви предварително.
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от д-р Цончев | 22.06.2011 15:17

    Според мен е Хашимото.
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от reneta georgieva | 16.06.2011 01:44

    здравеите.дъщеря ми е на 17год и откриха хашимото -други видове нетоксична гуша .щитовидна жлеза увеличена 1ст.пл.ел.конст.анти тпо над 600 при рефер.гр.0-34.тсх е 5.15uIU/ml при референтни граници 0.27-4.2.ехография на щит.жл.-напречен срез десен лоб 20.0 истмус 5.1 ляв лоб 20.3 надлажен срез-десен лоб-18.8 ляв-15.1.тя пие еутирокс 25 микрогр.искам да питам хашимото ли е това.ще живее ли детет0
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от д-р Цончев | 13.06.2011 18:47

    До сега не съм имал случай да установя връзка между двете, така, че вероятно - не.
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от Дарита | 06.06.2011 10:47

    Д-р Цончев, възможно ли състояние на поленова алергия да повлияе на стойностите на МАТ и да ги повиши? Или тези антитела са свързани само с щитовидната жлеза и повишението им говори за проблем в нея?
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от д-р Цончев | 31.05.2011 12:32

    При тези стойности на ТСХ може да се мисли за хипофункция на жлезата. За да се изясни състоянието е необходим преглед при ендокринолог, ехография на жлезата, евентуално допълнителни хормони.
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от immortal_flower | 27.05.2011 15:08

    Здравейте! Аз съм на 21 години. Имам запитване към вас. Преди 1 седмица си изпратих изследвания за щитовидна жлеза върху един хормон. Днес получих излседванията си от личния лекар. Те са следните: Име на изследването - TSH, Резултат/Единици - 6.45 mIU/L, Референтни граници - 0.27 - 4.20. Понеже личният ми лекар не е компетентен в тази област, не можа да ми обясни сериозно ли е това нещо, от какво се е получило, има ли опастност за живота ми. Абсолютно нищо, освен че трябва да отида на специалист. Може ли някой да ми обясни как седят нещата по - подробно, за да не се притеснявам допълнително.
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от Моната | 19.08.2010 17:25

    благодаря ви, вече мина този етап. сега имам други проблеми - папуларен карцином :shock: предстои операция и съм супер притеснена за после.
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от nataly1969 | 26.05.2010 22:16

    Личният лекар има право да ви пусне хормоните.Аз съм с СА-на щитовидната жлеза и според наредбата личният ми лекар ми пуща изследванията.Искайте,той да ви ги пусне.След резултата,той да прецени за консултация с ендокринолог.Ендокринолога дава направление за високоспецилизирани дейности/направление 3А/
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от Моната | 26.05.2010 19:09

    Здравейте, докторе. Откриха ми голям (15 мм) "трилистен" възел на щитовидната жлеза. Трябва да си изследвам хормоните. Но джипито ми каза, че не всеки ендокринолог пуска изследване и за трите хормона, а само за ТСХ. Бихте ли ми препоръчали подходящ лекар или здравно заведение, където работят със здравната каса и назначават такова изследване. Благодаря ви
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от julito63 | 09.03.2009 19:54

    Дъщеря ми се лекува с Гливек от 4 месеца, с диагноза ГИСТ.От януари алкалната и фосфатаза е понижена.Първия път реших,че е лабораторна грешка,а и химиотерапевтите ми казаха,че е проблем,ако е увеличена, това е така,но май за съвсем други заболявания.В интернет прочетох,че при понижена функция на щитовидната жлеза се наблюдава понижена алкална фосфатаза.Прочетох едно изследване за влиянието на инхибиторите на тирозин киназа (Иматиниб,Сорафениб,Сунитиниб-съответно Гливек,Нексавар,Сутент) върху дейноста на щитовидната жлеза и,че предизвикват хипотироидизъм.Трети месец е с понижени показатели - 29.12.08 - 43.60U/l;03.02.09 - 45,70U/l;07.03.09 - 44,60U/l. при референтни стойности 50-70.Да отидем ли при ендокринолог,или да търся другаде причината?А къде да я търся - не знам.
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от д-р Цончев | 07.03.2009 01:23

    Благодаря! Желая Ви успешно решаване на проблема.
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от Mek | 04.03.2009 23:02

    Благодаря Ви Д-р Цончев. Скоро отивам там. Бъдете жив и здав!
  • Re: Изследване на Щитовидна жлеза
    от д-р Цончев | 04.03.2009 14:05

    медицински център "Асцендент", ул. "Бачо Киро" 47, тел. 9839494 д-р Атанаска Еленкова, понеделник и четвъртък след 14:00ч (доколкото си спомням) Може да се представите от мое име.
  • Изследване на Щитовидна жлеза
    от Mek | 02.03.2009 20:04

    Здравейте! Имам питане. Къде мога да си изследвам щтитовидната жлеза. Става дума за свободен прием. Здравно осигурен съм, но съм чувал че такова изследване се заплаща. С предварително записване ли става или отивам, плащам и ме изследват. Благодаря!

Напиши отговор