Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити | хашимото и липса на желание за секс

Напиши отговор
 • Re: хашимото и липса на желание за секс
  от hhlina | 04.02.2009 16:40

  Здравейте ! Аз лично от години имам поставена диагноза Тиреодит на Хашимото и пия Л - тироксин в доста големи дози ,2 по 100мг .Казвам от години ,а те са повече от 15г. и мога за кажа ,че при мен липса на желание за секс никога не е имало ,нито пък е намалявало. Не знам на какво може да се дължи липсата на либидо при Вас ,но просто исках да Ви кажа ,че надали е само заради заболяването на щитовидната жлеза ,а по-скоро може би на самовнушение или поради самия факт,че знаете за заболяването си и това да действа по някакъв начин на психиката Ви.А,може да има и други външни фактори?!С това надали ще Ви помогна ,но все пак реших да споделя личните си наблюдения,пък дано да е от полза на някого!
 • Re: хашимото и липса на желание за секс
  от niki73 | 03.02.2009 10:22

  Здравейте!И аз имам въпрос свързан с намаленото либидо.Направих си изследване на ЩЖ - ТСХ-5.704 ; ФТ4-20.123 ; Анти ТПО-49.8 .Изписаха ми Еутирокс 25мг.Диагнозата беше :"Може би имаш малък Хашимото ,но не е страшно".Навсякъде в нета чета ,че ТСХ трябва да е до 3.Не можах да разбера в крайна смека това намалено либидо от какво ,според ендо всичко по изследванията е добре.Може ли да ми дадете съвет къде може да е проблема(щом не е ЩЖ) ?
 • Re: хашимото и липса на желание за секс
  от д-р Цончев | 06.01.2009 16:47

  Възможно е намаленото либидо да е от заболяването. По отношение на хормоните - трябва да се проконтролира ТСХ за да се види дали е адекватна дозата на Л-тироксина. Възможно е относително ниската дозировка на заместителното лечение допълнително да допринася за това.
 • хашимото и липса на желание за секс
  от didoliya | 06.01.2009 01:09

  Здравейте! Аз съм жена на 28 години и страдам от синдром на Хашимото. Пиша ви по повод намалено либидо. Да започна с това, че имам постоянен партньор, с когото сме заедно от седем години. Секса между мен и приятелят ми не върви от няколко години. Преди почти две години започнах да се лекувам с елтироксин. Не съм сигурна колко полезни са хормоните, които пия. Това, което наистина ме притеснява е, че през последните два месеца всякакво сексуално желание от моя страна напълно изчезна. Нещата трудно се обясняват на човека до теб. все пак той е мъж и си иска своето. Никога не ме е насилвал и се е почти примирил с два пъти в месеца секс, но никакъв секс не мисля, че ще успее да преглътне. Обяснявам всичко това, защото искам да стане ясно, че моят партньор се съобразява с това как се чувствам и това, което ни свързва очевидно не е секса. Просто незнам къде да се обърна. Нищо не върви както трябва. Откакто ми откриха това заболяване живота ми се обърна с главата на долу. Моля за съвет. Готова съм да тръгна по всякакви доктори и да пробвам каквото се наложи. Това, че не изпитвам ни най-малко влечение към секса ме тормози, притеснява и депресира. Какво не е наред с мен?? Пиша тук, а не в раздел секс защото съм чела че 40% от жените страдащи от Хашимото имат намалено либидо и мисля, че само хора в моето положение могат да ми помогнат. Благодаря предварително и лек ден!

Напиши отговор