Менопауза. Остеопороза | Упорита гъбична инфекция

Напиши отговор
 • Re: Упорита гъбична инфекция
  от Генета | 04.10.2013 17:38

  Гъбичните и бактериалните инфекции са едни от най-упоритите заболявания и се лекуват в продължение на седмици. Задължително е да се отиде на преглед при гинеколог, който да установи какви са проблемите. Това, че бялото течение е спряло, не значи, че сте излекувана напълно, все още може да имате инфекция. Гъбичките се лекуват не само с кремове, глобули и т.н., но и в съчетание с перорален прием на медикаменти. Съществуват етерично-маслени препарати за вагинози – ЕМП – 1,2,3,4 (бактериална, гъбична, смесена вагиноза, за хигиена и профилактика „Комфорт”). Те са изключително ефективни и напълно безвредни природни продукти, които представляват комбинации от чисти етерични масла със силно антибактериално и антигъбично действие. ЕМП са от 15 години в аптеките, произвежда ги българската фирма „ЕТЕРИКА – Калина Амалиева”, Пловдив. За повече информация може да видите facebook.com/eterika.emp За възникнали въпроси и/или поръчки може да се обаждате на телефони 0885 095 373 и 0895 713 650 – К. Амалиева или във фейсбук. Доставката се извършва с куриерите на Еконт до всяка точка в страната.
 • Re: Упорита гъбична инфекция
  от d-r nedialkov | 16.02.2013 09:03

  Безсмислено е да продължавате с приема на Флуконазол (флукорик, микомакс ) Най-добре е да си направите микробилогично изследване на влагалищния секрет, може и да е кандида крузеи, която се лекува с итраконазол. Задължително вземете влагалищно Гинофлор, продължавайте пробиотиците и имуностимулант!! Но първопричината (цистита) ако не се оправи-порочния кръг продължава.
 • Упорита гъбична инфекция
  от Пепи Зарева | 15.02.2013 22:02

  Здравейте, От около една година страдам от често рецидивиращ цистит и вледствие на честата употреба на антибиотици и химиотерапевтици получих хронична вагинална гъбична инфекция. През ноември 2012 проведох терапия с 2 опаковки (12 бр.) клотримазол глобули плюс флурорик 150 мг веднъж седмично за четири седмици. През януари 2013 приложих 2 апликатора гиназол през 7 дни + микомакс от 150 мг веднъж седмично за две седмици, но гъбичките не се изчистиха и се наложи отново да направя терапия с 6 бр. клотримазол глобули плюс флурорик 150 мг, която приключи преди 4 дни. Сега обаче отново се наложи да лекувам цистит, този път с Флексид от 500 мг за седем дни. Днес е четвъртия ден на терапията и вагиналната гъбична инфекция е вече налице. Дискомфортът е ужасен, тъй като страдам и от атрофичен вагинит (менопауза от 10 години, на 61 годишна възраст съм). Трябва да предприема нещо и мисля да е отново клотримазол глобули + флукорик, но не знам дали е редно толкова често да прилагам тези медикаменти. Моля за съвет. А също и какво би могло да се направи за излизане от този порочен кръг - бактерии, антибиотици, гъбички, антигъбични препарати. Страдам и от дисбактериоза, заради която почти постоянно пия пробиотици.

Напиши отговор