Менопауза. Остеопороза | Обилни и продължителни месечни, аз съм на 47

Напиши отговор
 • Re: Обилни и продължителни месечни, аз съм на 47
  от Биляна | 21.08.2013 14:54

  След повторен преглед при друг специалист се оказа, че имам миома на матката-27мм. Кървенето е минимално, но има секрет. Предложиха ми отстраняване на матката или ендоскопско премахване на миомата.Аз съм на 49г. Страх ме е .Има и други фактори, които ме притесняват. Но трябва да взема решение. Ако тези интервенции се отложат проблем ли е как да постъпя/не е без значение и финансовия проблем/.
 • Re: Обилни и продължителни месечни, аз съм на 47
  от Доц. д-р Цончев, дм | 26.07.2013 20:49

  Аз лично не се занимавам с билколечение...
 • Re: Обилни и продължителни месечни, аз съм на 47
  от Биляна | 25.07.2013 14:25

  Виждам, че темата е стара, но ще се присъединя. Аз съм на 48г. и при мен се появи същият проблем- двукратно. преди месеци. Сега кървенето не е обилно, но е продължително и няма никаква зависимост във времето. Бях на преглед при лекар преди месеци, нямам кисти и т.н.т., но явно съм в тази възраст. Имам проблеми с килограмите, имам и ендокринни заболявания, които лекувам. Не смея да пия каквото и да е, страх ме е от още напълняване.Пих Децинон при един от кръвоизливите. Мога ли да ползвам някакви билки или...знам ли нещо подобно от което да не пълнея и ако спира, да спира по-бързо.
 • Re: Обилни и продължителни месечни, аз съм на 47
  от Доц. д-р Цончев, дм | 02.07.2012 19:35

  Oтговор: дали има някакви критични граници на продължителността
  - няма такива, най-малкото няма как да се дефинира констелацията продължителност плюс количество... Трябва да се направи преглед, да се пусне кръвна картина и евентуално други изследвания ако се прецени че е необходимо.
 • Обилни и продължителни месечни, аз съм на 47
  от Rene | 02.07.2012 02:21

  Аз съм на 47 години и до сега месечните ми винаги бяха в нормални срокове и граници. Този месец започнаха на 8 юни и на другия ден спряха. На 16 юни пак почнаха и на другия ден пак спряха. И на 23 юни започнаха и продължават досега - вече деветия ден и не спират. При това кървенето е извънредно обилно, невиждано от мен досега... Разбирам че това е свързано с възрастта ми и навлизане в менопаузата. Въпросът ми е дали има някакви критични граници на продължителността - вече толкова много кърви и дълго, че ме притеснява как това може да се отрази на здравето ми... Трябва ли да се взимат някакви мерки в подобна ситуация или да разчитам на това, че ще спре само... Аз не взимам никакви лекарства, 83 кг, ръст 162 см Имам две успешни и безпроблемни раждания Нямам никакви изявени болести, освен разширени вени по цялата дължина на краката, които са ми излезли още при второто раждане още преди 22 години Обикновено в деня на започване на цикъла краката страшно болят, но този път нямаше никаква болка... Мерси

Напиши отговор